PODNIKÁNÍ - auto
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Hanula1212 daně myslím, pardon, špatně jsem to podala
jsem úplný nováček v podnikání ![]()
- Citovat
- Upravit
@Hanula1212 prostě když si koupíš auto - přihlásíš ho na IČO, tak si můžeš nechat vrátit daně, je to tak nebo ne? Pokud ano, vyplatí se to vzhledem k tomu, že jako podnikatel musíš za auto platit silniční daň?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Hanula1212 prostě když si koupíš auto - přihlásíš ho na IČO, tak si můžeš nechat vrátit daně, je to tak nebo ne? Pokud ano, vyplatí se to vzhledem k tomu, že jako podnikatel musíš za auto platit silniční daň?
No raději nepodnikej, pokud máš takovéto představy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Myslíš jako nárok na odpočet DPH nebo co? Pokud ano, tak na to musíš být plátce DPH.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslíš tedy odpočet DPH? Myslím, že o tom máš hodně zjednodušené představy. Nejde jen o silniční daň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivašot. jasný, už mi to do sebe zapadá, díky moc, už to chápu
našla jsem to na netu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@ivašot. jasný, už mi to do sebe zapadá, díky moc, už to chápunašla jsem to na netu.
Najdi na netu možná raději nějakou slušnou účetní. Jinak si zaděláváš na problémy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Moucharda Proč se vyjadřuješ když k tomu nemáš co říct?
Ale ona k tomu ma co říct a co vic, ma sakra pravdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím, která z Vás podniká v řemeslu, paušálně a pořídila si auto? Zajímalo by mne, zda jdou nějak vrátit peníze, kolik, zda se to vyplatí atd… Díky!![]()
![]()
No, podle mého, pokud nejsi plátce dph, tak je nejlepší pořídit si auto jako soukromá osoba a do podnikání si ho buď pronajmout, nebo ještě lépe, pokud si odůvodníš služební cesty, tak si normálně psát cesťáky, protože ty jsou na straně firmy náklad a na tvé straně nedanitelný příjem.
Příklad - každý týden vykonáš jednu cestu Praha - Ostrava a zpět a na cestovném si vyplatíš cca 12 tis. korun měsíčně (náhrada za palivo, opotřebení,…), které na straně firmy jsou komplet nákladem, na tvé straně čistým příjmem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac pronajmout auto sama sobě? To snad ne! Ano, lze si do nákladů uplatňovat cesťáky, ale ty jsou nákladem. A vyplácet si je bude ze svých vlastních příjmů, ale určitě jí nikdo nebude za auto vracet peníze. Kromě toho to „paušálně“ v dotazu znamená, že jeden na paušální náklady, takže i ty cesťáky do výdajů nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prosím, která z Vás podniká v řemeslu, paušálně a pořídila si auto? Zajímalo by mne, zda jdou nějak vrátit peníze, kolik, zda se to vyplatí atd… Díky!