PODNIKÁNÍ - auto

Anonymní
24.4.19 08:16

PODNIKÁNÍ - auto

Ahoj, prosím, která z Vás podniká v řemeslu, paušálně a pořídila si auto? Zajímalo by mne, zda jdou nějak vrátit peníze, kolik, zda se to vyplatí atd… Díky! :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8506
24.4.19 08:24

Jak to myslíš, vrátit peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.19 08:38

@Hanula1212 daně myslím, pardon, špatně jsem to podala :lol: jsem úplný nováček v podnikání :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.19 08:39

@Hanula1212 prostě když si koupíš auto - přihlásíš ho na IČO, tak si můžeš nechat vrátit daně, je to tak nebo ne? Pokud ano, vyplatí se to vzhledem k tomu, že jako podnikatel musíš za auto platit silniční daň?

• Citovat
  • Upravit
1142
24.4.19 08:44
@Anonymní píše:
@Hanula1212 prostě když si koupíš auto - přihlásíš ho na IČO, tak si můžeš nechat vrátit daně, je to tak nebo ne? Pokud ano, vyplatí se to vzhledem k tomu, že jako podnikatel musíš za auto platit silniční daň?

No raději nepodnikej, pokud máš takovéto představy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.19 08:45

@Moucharda Proč se vyjadřuješ když k tomu nemáš co říct?

• Citovat
  • Upravit
15418
24.4.19 08:55
@Anonymní píše:
@Hanula1212 prostě když si koupíš auto - přihlásíš ho na IČO, tak si můžeš nechat vrátit daně, je to tak nebo ne? Pokud ano, vyplatí se to vzhledem k tomu, že jako podnikatel musíš za auto platit silniční daň?

Myslíš jako nárok na odpočet DPH nebo co? Pokud ano, tak na to musíš být plátce DPH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
24.4.19 09:01

Myslíš tedy odpočet DPH? Myslím, že o tom máš hodně zjednodušené představy. Nejde jen o silniční daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.4.19 09:05
:P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.19 09:07

@ivašot. jasný, už mi to do sebe zapadá, díky moc, už to chápu ;) našla jsem to na netu.

• Citovat
  • Upravit
15418
24.4.19 09:09
@Anonymní píše:
@ivašot. jasný, už mi to do sebe zapadá, díky moc, už to chápu ;) našla jsem to na netu.

Najdi na netu možná raději nějakou slušnou účetní. Jinak si zaděláváš na problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
24.4.19 09:09
:lol: :lol: :lol: :lol: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
24.4.19 09:22
@Anonymní píše:
@Moucharda Proč se vyjadřuješ když k tomu nemáš co říct?

Ale ona k tomu ma co říct a co vic, ma sakra pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
24.4.19 09:37
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím, která z Vás podniká v řemeslu, paušálně a pořídila si auto? Zajímalo by mne, zda jdou nějak vrátit peníze, kolik, zda se to vyplatí atd… Díky! :srdce: :srdce: :srdce:

No, podle mého, pokud nejsi plátce dph, tak je nejlepší pořídit si auto jako soukromá osoba a do podnikání si ho buď pronajmout, nebo ještě lépe, pokud si odůvodníš služební cesty, tak si normálně psát cesťáky, protože ty jsou na straně firmy náklad a na tvé straně nedanitelný příjem.
Příklad - každý týden vykonáš jednu cestu Praha - Ostrava a zpět a na cestovném si vyplatíš cca 12 tis. korun měsíčně (náhrada za palivo, opotřebení,…), které na straně firmy jsou komplet nákladem, na tvé straně čistým příjmem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
24.4.19 10:10

@Premek_Orac pronajmout auto sama sobě? To snad ne! Ano, lze si do nákladů uplatňovat cesťáky, ale ty jsou nákladem. A vyplácet si je bude ze svých vlastních příjmů, ale určitě jí nikdo nebude za auto vracet peníze. Kromě toho to „paušálně“ v dotazu znamená, že jeden na paušální náklady, takže i ty cesťáky do výdajů nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat