Podpatky do školy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
4.9.24 18:18

Podpatky do školy?

Dobrý den, rada bych se zeptala, zda je vhodné nosit v deváté třídě podpatky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16145
4.9.24 18:26
@Janca5555 píše: Více

Já osobně si myslím, že podpatky jsou pro dospělé ženy, ale není podpatek jako podpatek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75920
4.9.24 18:28
@Dahlia0409 píše: Více

přesně, @Janca5555 jaké podpatky myslíš? dvoucentimetrové nebo 16 cm jehly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
4.9.24 18:40

Není podpatek, jako podpatek. V 9 jsem nosila kozačky s podpatky. Asi 5 cm. Pak jsem podcenila mráz a rozbila si tu… Zadek. Takže kozačky jsem na chvíli odsunula.
Mě se to teda vždycky vymstilo. Buď jsem se někde rozbila nebo jsem pak měla plno puchýřů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8768
4.9.24 18:50

Maximálně na ples. Dcera celou devátou třídu trénovali polonézu na ples. Každá holka měla pod šaty nějaké boty na podpatku. Vysoké podle svých možností a uvážení, jestli v tom zvládnou tančit. Na první zkoušku v září šla v teniskách. A příště ji učitelka řekla, ať si donese boty, které bude mít na tancování v daný večer. Že musí trénovat v těch botách. Pokud nebude mít pod šaty tenisky. Dcera měla vysoké 9-10 cm. Umí v nich i tancovat. Pak je měla na focení. Jinak běžně nosí do školy tenisky. Nějaké Conversky nejraději k různým šatům a sukním. Tak to měla i teď v pondělí. Dala si hezké šaty a tenisky na rebela.
A na ples volila vyšší boty. Domluvila si vyššího spolužáka na polonézu. Takhle byli skoro výškově na stejno, když měla podpatek a vyčesané vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
4.9.24 19:00

Kdysi dávno tu byla diskuze o tom, že uživatelčina náctiletá dcera chtěla nosit boty na podpatku jako přezůvky a byla rozčilená, že to učitelka zatrhla.
Mimo školu ať je klidně nosí, ale přezůvky do školy fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
4.9.24 19:03

Můžeš si nosit co chceš, proč by ne :nevim: Být tebou, tak mám jedny boty do školy a podpatky si přezuj jako přezuvky, jsou to boty dělané na cestu taxi + chození po budově. Rozhodně ne na cestu mhd a chození po ulici, nebo si to jednou zkus ale měj boty na přezutí v kabelce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
4.9.24 19:05
@saddreamer píše: Více

Učitelka nemá právo něco takového zatrhnout. Ani nevěřím, že by si něco takového nějaká dovolila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26227
4.9.24 19:07
@saddreamer píše: Více

že jo, taky jsem si vzpomněla… to byla legendární diskuze! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
4.9.24 19:09
@Annonymní_007 píše: Více

Já myslela, že je to ve školním řadě. Teda mi tam měli, že máme mít řádné přezutí :nevim:.
Taky nějaká hygiena. Doma taky nikdo nehopsa v zaplacených botách :nevim:.

Příspěvek upraven 04.09.24 v 19:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26227
4.9.24 19:09
@Annonymní_007 píše: Více

učitelka má právo vyžadovat dodržování pravidel stanovených ve školním řádu - a v žádném takovém řádu nejsou podpatky jako vnitřní obuv povoleny. Takže jo, učitelka má právo a dokonce i povinnost takové boty žákyni zatrhnout jako přezůvky.

venku ať si holčina láme hnáty o své vůli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
4.9.24 19:12

Boty na vyšším podpatku jsem začala nosit někdy kolem 7 třídy. V 9 třídě jsem je nosila denně a zvládala jsem v nich i běhat (a byly to opravdu vysoké podpatky.) Mamce to bylo šumák, říkala že jsou to moje nohy a moje starost.
No zkrátím to, někdy v 17. letech jsem šla na obstřik kyčlí, kdy mi doktor řekl, že jestli budu dál chodit v takových botách, tak se k němu brzy vrátím. Půl roku rehabilitací to chtělo, aby mě kyčle přestaly bolet. Čas od času jsem je ještě vytáhla do nějakých 22. let. Pak už jsem podpatky nechtěla ani vidět.

Pozor na to. Na zničení těla má ženská času dost, nemusí začínat už v devítce. Ale nějaké normální a příležitostně, proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8768
4.9.24 19:12

Vedení školy a školská rada má právo zanést do školního řádu, jaké přezůvky smí žák ve škole nosit. To nebudou běžně boty na podpatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
4.9.24 19:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148096
4.9.24 19:39

Podpatky se nosily do školy už za nás a to jsem ze školy opravdu hodně dlouho. Na kozačkách, sandálkách, střevících. Ale při příchodu do školy jsme se přezouvali a žák, student by měl mít přezůvky takové, aby to bylo bezpečné. U syna ve škole po nepříjemném úrazu dokonce zakazovali přezůvky typu pantoflí a ustřižených sandálů a vyžadovali pevnou obuv. ale v čem se do školy příchází nekomentovali a neřešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková