Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
prosím o vaše rady.Malá se mě narodila před cca 4mi měsíci.Narodila se malinkatá,takže mě jí hned nedali k sobě,odsávala jsem mléko a nosila jí ho..Potom jsem i kojila +dokrm z flašky umělím mlékem.
Doma jsem vždy nakojila a pak ještě dokrmila Nutrilonem.Měla jsem pořád málo mléka že malá po kojení brečela hlady..
Teď měla malá moučnivku v pusince a asi jak jí to bolelo,tak odmítlala sát ode mě uplně..Vůbec by se nenajedla,takže jsem jí dávala MM z flašky odsáté a ještě nutrilon.No a malá zjistila že z flašky to teče samo a teď už ode mě nechce vůbec..Takže odsávám a mlíčo jí dávám do flašky +Nutrilon..Jenže jak nesaje mimčo,tak produkce mlíka se pořád snižuje..Tak nevím jestli se mám ještě pokoušet to chvíli tak udržet,nebo ne..Asi bych ještě chvíli chtěla a proto jsem se chtěla zeptat-čím zvýšit tvorbu mlíka??Piju kojící čaje,odsávám cca co 3hodiny a jím i homeo..Co vám ještě pomohlo??
Kojení je to nejlepší, co těm prckům můžeme dát. Já osobně beru Emulips a mlíčka mám dost a dost.
tohle jsem zažila s prostřední dcerou jenže jí nebylo ani pět týdnů!
pokud nechce prso.. je to těžké…
Vojtu jsem takhle táhla osm měsíců… v noci prso bez problémů vzal.. a já jsem měla odsávačku a odsávala tvorbu mléka mi pomohlo udržet homeo, čaje na tvorbu mlíka, gravimilk říkají caro… nebo jíškové polívky.. dostatek tekutin.. a odsávat…
použivala jsem lahvičky avent a savičku č. 1! aby musel fakt tahat i z té lahve a neteklo mu to samo! a dařilo se.z porodnice jsme jeli s lahví. Pak se sání zlepšilo a když byl větší bylo to lepší, jenže jemu bylo jedno že musí víc tahat.. vždy jsem nejdřív dala prso.. trošku se napil a pak jsem měla nachystanou lahev s MM odstříkaným v lednici a podle délky kojení ohřála MM.
ale nejsem zastánce kojení za každou cenu! když to prostě nejde.. nejde! podle mě každé dítě potřebuje hlavně spokojenou a vyrovnanou mámu! takže zkusit ano..... ale když nejde.. no prostě nejde…
![]()
Jé děkuji moc za rychlou radu.
No já jí z prsa už nedonutím.Začne řvát,vztekat se a konec ![]()
Ale ač odávám a hodně piju,tak mám mlíka už minimum..Tak mě právě zajímal váš typ na zvýšení laktace.
Ahojik,
prave jsme prosli laktacni krizi. Mary mi spaval celou noc a jak nebyl odbyt, byla i mala tvorba, si teda myslim.
Krom piti litru vseho mozneho na podporu tvorby a brani homeopatik jsem pres den kojila co dve hodiny a po koju jeste pul hodiny odsavala, ikdyz to bylo jen par kapek. Stimulace je fakt dulezita.
Jak bylo malo mlicka, tak se Mary v noci zacal budit na kojo a i tim se laktace zvysila.
Sama jsem byla prekvapena, ze stacily dva dny tohoto rezimu a mlicka je zase dost.
Ale je fakt, ze jsem s tim uz chtela seknout, protoze jsem maleho videla bud jen u prsa nebo spiciho a v podstate si ho vubec neuzila. Rikala jsem si, ze kdyz to nepujde, tak holt bude flaska s UM, ikdyz by mi to bylo fakt moc lito.
Drzim palecky!! ![]()
hele neklesej na duchu.. když tak vzpomínám taky jsem měla vždy třeba dva dny krize… ale to přikládání k prsu je podle mě důležité a sání …
ale když to nejde.. zkus to v noci§ když bude malá rozespalá.. nebo jsem ho šupla do postele k sobě.. a vyndala dudlák a vnutila prso.. a on pil…
ale prostě za mě! zkusit co půjde… a když nepůjde. holt svět se nezboří! kojení ano, ale ne za každou cenu!!! toť můj názor! ![]()
Dušičko ahooooj! zdravím! už jsem tě dlouho nikde na diskusi neviděla!!!
![]()
Maciku
To vis, ja se schovavam ![]()
Obcas nekam napisu a nedavno jsem i jednu diskuzi zakladala. Ale pravidelne ted nikam nepisu ![]()
Když bylo malému 4 měsíce, téměř jsem ztratila mlíko. Pila jsem kojící čaje, kupovala Gravimilk, různá homeopatika, prostě jsem vyzkoušela všechno, o čem jsem věděla, ale nic nepomáhalo. Byla jsem z toho dost špatná, protože jsem chtěla kojit alespoň 6 měsíců. Pak jsem dala na rady své maminky a tet a denně jsem začala pít cca 1 dcl černého piva - a eihle - mlíčko se začalo znovu tvořit a já malého nakonec úspěšně kojila 7,5 měsíce (pak už se sám odstavil, protože mu zachutnal Nutrilon) ![]()
Ahojik holky,
moc všem děkuji za radu..budu zkoušet přikládat a praidelně odsávat a uvidím..Malé budou 4měsíce,tak alospoň že jsme to splácali spolu alespoň tak to kojení..Bylo to fakt trápení aby vůbec nějaké mlíčko bylo,když člověk nemůže přiložit mimčo po porodu,ani další dny..
uvidím..
Takže se s partnerem dáme na černé pivo,jo
Tak to určitě nebude protestovat.
Moc děkuji za rady!! ![]()
Ahoj, Proxo, u vás je viditelně problém vzniklý ze zmatení lahví, tam máš dvě cesty. Buď se snažit vrátit ke klasickému kojení - to je dlouhá a řeknu rovnou že trnitá cesta, nicméně často se podaří alespoň částečně. Ke zvládnutí tohoto problému rozhodně potřebuješ zkušenou laktační poradkyni a opakovaně její návštěvy u tebe doma. V odstraňování lahve může pomoci suplementor.
Nebo zůstat u kojení přes lahev, tj, odsávání a podávání MM lahví, s případným dokrmem UM.
Obecně vzato, jakmile do klasického procesu kojení nebo do „kojení MM přes lahev“ vleze dokrm, je kojení rozhozený, bývá to začarovaný kruh. Takže pokud by se s rozhodla pro kojení přes lahev s dokrmem (jakože aktuálně je potřeba asi), tak se dá počítat s tím, že tvorba mléka se bude snižovat. Můžeš s tím bojovat častým odsáváním elektrickou odsávačkou na obě prsa a klasicky veškerými podpůrnými prostředky - pití teplých nápojů, homeopatika Ricinus communis 5 CH, kojicí čaj od Lerosu apod. Místo odsávačky můžeš také odstříkávat ručně, bradavky a dvorce tak netrpí a prs je většinou pak vyprazdňován (při správné technice odstříkávání) rovnoměrněji, ale je to zdlouhavější, pracnější, někomu funguje lépe odsávačka.
Přeju hodně sil a spokojené miminko ![]()
Pokud chceš zvýšit tvorbu MM, odsávej častěji, aspoň po dvou hodinách. Jinak homeo (pokud jsou to ty správné), kojčaj, super ![]()
Dějuji.
Já vím že s tou lahví to bylo od začátku špatně,ale bohužel to kvůli situaci jinak nešlo..
Tak zkusím odsávat častěji..čaje od lerosu piju 3× denně,homeo jím..tak uvidíme.. ![]()
Ahoj Proxo, zkus každé ráno caro nebo jiný obilný nápoj tohoto druhu - stačí i obyčejná melta a do toho si dej větší množství mléka. U mě to funguje. Navíc, když si dám gravimilk, tak můžu kojit dvojčata.
A určitě tomu nepomáhá stres - pokud si budeš myslet, že to nezvládneš, tak mlíko odejde. Vím o čem mluvím - 3 měsíce jsem měla šíleně rozkousanou bradavku až jsem nakonec stejně dostala zánět prsu a pokaždé, když jsem kojila, tak jsem pomalu bolestí brečela. Teď jsem v pohodě - zařekla jsem se a psychika zapracovala - mlíka je dost!
Ahojik porodila jsem pred 9.dny cisarskym rezem a uz od tehotenstvi me porodni asistenka poradila homeopTIKA KE SPUSTENI LAKTACE PO CISARI-bo po cisari to jde pomaleji-ricinus comunis 5ch a muzu rict parada,brala jsem 5 kulicek 2× denne po porodu a mleka mam na rozdavani…papa ![]()
Krásný večer děvčata jak to tady čtu tak už asi vím kde jsem před dvěma lety asi udělala chybu a přišla o mléko. Jen doufám že tentokrát se to povede lépe sice jsem těhotná úplně na samém začátku ale už koukám dopředu abych byla trochu připravena. Chtěla jsem se zeptat jestli ten gravimilk můžu pít i v době těhu nebo až po porodu
děkuji za odpověď ![]()