Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,prosim poradte,vařila jsem kedlubnovou polévku a dochutila podravkou a jemně solí,myslíte že to bude ročnímu dítěti vadit?
Neumře na to, ale taky to není nic dobrého. V Podravce už sůl je. Zatím bych asi nesolila vůbec, obejde se bez toho. A nebo jen špetku. Jinak se prodává i Podravka natura bez glutamanu sodného … http://shoppardubice.jip-napoje.cz/…7420033.html ![]()
A nebo v Dm od Alnatury ![]()
Nic se neděje, pokud to není slané tak že se kroutí huba
klidně to prckovi dej ![]()
Než by měl umřít hlady, tak snad radši výjimečně dát
, ale obecně bych taky nedoporučovala, taky myslím, že je tam kromě soli i glutamát, snažím se mu vyhýbat i pro sebe, natož pro dítě.
Pozor na hydrolyzované bílkoviny a sojový nebo kvasničný extrakt. To je taky glutamát. Taky E 621-625. Teď bych taky úplně v klidu polívku dala, než nechat dítě hladovět, ale standardně určitě ne.
No u glutamanu byla udajne opakovane prokazana jeho neskodnost, takze na tu trosku fakt neumre. Ostatne puvodne je to prirodni latka, pro ty, co veri, ze z prirody nic spatneho nevzejde
japonci to delali z nejakejch morskej plodu.
Ono je stejne cloveku blbe davat decku nejaka umela dochucovadla, ikdyz tisickrat vi, ze jo?
Ale kdyz to neni kazdej den.
Klidně bych výjimečně dala, pokud mu nedáváš Podravku do jídla běžně ![]()
Já kupuju bujony a polévkové koření v DM. Je bez jakýchkoli přísad a glutamanu, čistě přírodní…A nejsou tak slané a výrazné
Souhlasím, že občas a v malém množství neuškodí. Mám známou, která běžně dětem dochucuje troškou podravky už od roku a nezdá se, že by to na ně mělo nějaký vliv… ale sama bych to neriskovala, dceři občas dochutím polévku Solčankou (dá se sehnat ve zdravé výživě) a pak už nesolím…
Já žádné bujony ani dochucovadla nepoužívám. Uvařím jídlo tak, aby bylo výborné a chuťově kvalitní i bez toho. A jde to.
No chudák mimčo a celý náš národ ! Jak někdo může používat takový sračk* opravdu nechápu !!
Kořenit, ale jen mírně a postupně
Nic se mu nestane. Já omylem místo celeru, dala malému do polévky křen (z mražáku, kde to mám krásně naporcované, ale šáhla jsem blbě). No naštěstí toho nebylo moc a nic se mu nestalo. Dokonce mu to i víc chutnalo
Jen si o něco víc poprděl, jinak ok ![]()
Já osobně nekořením ani teď a to je malému 18. měsíců. Chutnají mu jídla i bez dochucování. A je pravda, že to nechutná tak hrozně ![]()