Podravka

14.1.12 14:26

podravka

Ahoj,prosim poradte,vařila jsem kedlubnovou polévku a dochutila podravkou a jemně solí,myslíte že to bude ročnímu dítěti vadit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
14.1.12 14:34

Neumře na to, ale taky to není nic dobrého. V Podravce už sůl je. Zatím bych asi nesolila vůbec, obejde se bez toho. A nebo jen špetku. Jinak se prodává i Podravka natura bez glutamanu sodného … http://shoppardubice.jip-napoje.cz/…7420033.html :)
A nebo v Dm od Alnatury ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
14.1.12 14:35

no vadit mu to asi nebude, ale ja bych mu to nedala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
14.1.12 14:39

Nic se neděje, pokud to není slané tak že se kroutí huba :lol: klidně to prckovi dej ;)

• Citovat
  • Upravit
5473
14.1.12 14:40

Než by měl umřít hlady, tak snad radši výjimečně dát :D , ale obecně bych taky nedoporučovala, taky myslím, že je tam kromě soli i glutamát, snažím se mu vyhýbat i pro sebe, natož pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
14.1.12 14:42

dávám podravku natur ta je bez glutamátu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
14.1.12 14:45

Pozor na hydrolyzované bílkoviny a sojový nebo kvasničný extrakt. To je taky glutamát. Taky E 621-625. Teď bych taky úplně v klidu polívku dala, než nechat dítě hladovět, ale standardně určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
14.1.12 15:47

No u glutamanu byla udajne opakovane prokazana jeho neskodnost, takze na tu trosku fakt neumre. Ostatne puvodne je to prirodni latka, pro ty, co veri, ze z prirody nic spatneho nevzejde :-) japonci to delali z nejakejch morskej plodu.
Ono je stejne cloveku blbe davat decku nejaka umela dochucovadla, ikdyz tisickrat vi, ze jo? :-) Ale kdyz to neni kazdej den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
14.1.12 15:54

Klidně bych výjimečně dala, pokud mu nedáváš Podravku do jídla běžně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.12 16:53

Podravku používám sul nedávam pokajd je tam podravka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
14.1.12 23:18

Já kupuju bujony a polévkové koření v DM. Je bez jakýchkoli přísad a glutamanu, čistě přírodní…A nejsou tak slané a výrazné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
14.1.12 23:47

Souhlasím, že občas a v malém množství neuškodí. Mám známou, která běžně dětem dochucuje troškou podravky už od roku a nezdá se, že by to na ně mělo nějaký vliv… ale sama bych to neriskovala, dceři občas dochutím polévku Solčankou (dá se sehnat ve zdravé výživě) a pak už nesolím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
15.1.12 09:50

Já žádné bujony ani dochucovadla nepoužívám. Uvařím jídlo tak, aby bylo výborné a chuťově kvalitní i bez toho. A jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
poliop
14.3.12 18:46

No chudák mimčo a celý náš národ ! Jak někdo může používat takový sračk* opravdu nechápu !!

• Citovat
  • Upravit
20189
14.3.12 19:30

Kořenit, ale jen mírně a postupně ;) Nic se mu nestane. Já omylem místo celeru, dala malému do polévky křen (z mražáku, kde to mám krásně naporcované, ale šáhla jsem blbě). No naštěstí toho nebylo moc a nic se mu nestalo. Dokonce mu to i víc chutnalo :lol: Jen si o něco víc poprděl, jinak ok :palec:
Já osobně nekořením ani teď a to je malému 18. měsíců. Chutnají mu jídla i bez dochucování. A je pravda, že to nechutná tak hrozně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí