Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám Crohna, takže tyhle problémy znám. Z amně Hemagel - je to určeno na drobná a i vlhká poranění, neštípe, hojí fakt rychle. je docela drahý, ale i ta minitubička vydrží dlouho, stačí toho maličko.
Pokud chceš něco přírodnějšho, doporučuji koupele z heřmánky (na hemoroidy a pod. se dělá z dubové kůry, ale za mně je na ranky je heřmánek lepší).
Jasne: hooodne vlakniny, takze zelenina, ovoce, celozrnne vyrobky, pokud mozno vypustit kavu, ostre koření, pohyb-cviceni, prochazky.
Ted takove veci resim a vim, co to je, vzpominaz na porod jako na celkem prijemnou aktivitu
me uz se ulevilo, ale fakt mam ke kazdemu jidlu pul talire zeleniny nebo jablko a jine ovoce, ryze jen natural, pšenici, proste megaracionalni strava. Vedlejsim produktem je hodne energie a hubnuti ![]()
Drzim palce, at se ti ulevi ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Jasne: hooodne vlakniny, takze zelenina, ovoce, celozrnne vyrobky, pokud mozno vypustit kavu, ostre koření, pohyb-cviceni, prochazky.Ted takove veci resim a vim, co to je, vzpominaz na porod jako na celkem prijemnou aktivitu
Drzim palce, at se ti ulevi![]()
me uz se ulevilo, ale fakt mam ke kazdemu jidlu pul talire zeleniny nebo jablko a jine ovoce, ryze jen natural, pšenici, proste megaracionalni strava. Vedlejsim produktem je hodne energie a hubnuti
Ja jen doplnim, ze u konzumace vlakniny je potreba hodne pit, jinak zpusobi naopak zacpu.
@Lorry1 píše:
Ja jen doplnim, ze u konzumace vlakniny je potreba hodne pit, jinak zpusobi naopak zacpu.
Presne ![]()
@PaníKadrnožková Děkuji
Na kávě maniak nejsem, ale bude to pro mě výzva ji zcela vypustit. Snažím se vždy jíst co nejvíce ovoce i zeleniny, už několik měsíců piju obyčejnou vodu nebo vodu s citronem. Čaj si dělám sypaný z bylinek. Snažím se i omezit cukr - i když dobrému dortu málokdo odolá. Problém vidím spíše v tom pečivu, u nás se jiné než bílé nekupuje - klasika rohlíky a chleba… To nejspíš také vadí, že? Na to bych se asi měla zaměřit více, případně čím nahradit pečivo? Nebo nějaká zdravější varianta, při které nebudu mít prázdnou peněženku? Když kupujeme tmavé pečivo, velmi rychle ztvrdne, nevím čím to je, asi tím, že je rozmražené. Asi by to chtělo vyměnit za pořádná pekařství. ![]()
@selia Děkuji! Celkem často čtu o těch koupelích. Dříve jsem zkoušela koupel v jablečném octu nebo v soli, které jsem opakovala pravidelně, ale to bylo spíše kvůli regeneraci kůže. Bohužel jsem se nikdy na jiné koupele (v bylinkách) neodvážila, neboť jsem nevěřila, že mohou pomoct. Teď mě to ale nakoplo a jdu do toho!
Akorát nevím, jak taková koupel probíhá. Někde píšou, že stačí malá dětská vanička, někde že se mám normálně naložit do vany. Pak jaký heřmánek mám použít? Sušený nebo čerstvý? Kupovaný? V jakém přibližně poměru? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale jsem v tom nová. Děkuji ![]()
PS: Hemagel rozhodně vyzkouším.
Ten hemagel taky doporučuju, kupovala jsem si ho na poranění po porodu, který jsem neměla. Za to zadek jsem měla tak, že mi při každym kakání teklo fakt hodně krve - byla to taky trhlina. Ten hemagel byl moje spása, zaléčil to během jednoho dne.
Zakl.: no ja ji taky nevypustila, na rano jsem si nechala, ale hodne zapijela. S tim pecivem- bud bych hodne omezila - nevim, 2 kousky za den? Ale musis to nahradit, at nemas hlad/vlci hlad nebo ja ted jim jen rano celozrnny zitny chléb. Chce to odhodlani nebo odvahu, s klasickym pecivem to moc spolecneho nema, ale zaplacne te to a netvrdne to. Jedno baleni je, myslim, 10 plátků. Uvidis.
Bud udelas razantni řez nebo postupně, pokud jedno opatreni nebude stacit, pridas další ![]()
Koupel - ja si to davam normalne suseny do vany, prodavaji se v pytlicich, takze pak nemusis cistit vanu.
Hemagel může být dobrý, dobrý je též Bepanthen pro mimina proti opruzeninám
@Anonymní píše: Více
Dobry den a od vtedy uz nemte s trihnou problem? Nevracia sa vam to? Ďakujem ![]()
Zdravím, poslední dobou mě po stolici začne velmi dráždit konečník. Je to taková pichlavá bolest vně (ne uvnitř). Před asi 2 měsíci jsem byla na chirurgii, kde mi paní doktorka našla mírnou trhlinku (nic extra vážného), která občas po stolici krvácela, tak mi předepsala Faktu čípky a mast. Krev jsem od té doby na toaleťáku nenašla, tudíž čípky a mast asi svůj účel splnily, ale poslední dobou mě to tam jednoduše “škrábe” a každá stolice je pro mě mírným utrpením. Nejsem si jistá, jestli je to znovu ta samá trhlinka, nejspíš ale ano, každopádně chci nanto něco užívat, ale ráda bych se vyhnula opět těm čípkům - nevím, jestli mi nějak extra pomohly. A nebo vyzkoušet nějaké jiné čípky? Je možné při takovém podráždění opět mazat pouze tou mastí? Nebo nějaké jiné léky? PS: hemeroidy určitě nemám, nekouřím, jsem poměrně mladá. Nebo nějaký tip, jak mít řidší stolici, abych během toho neměla pomalou smrt?
Děkuji!