Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, existuje podsedak nad 36 kg? Sestra má syna, který ještě nemá 150 cm, ale zároveň ma uz 36 kilo, ma 10 let… A na netu žádný takový neobjevila, tak se chci poptat, dekuju a hezký večer ![]()
@chcimimi Oficiálně neexistuje, neb, když ma 36kg, tak muze jezdit bez nej. Prakticky chapu, proc ho chce a tedy pouzit normalni do 36kg.
@Lama Lama neni to pro moje děti, ale sestry syna a ptala se mě, jestli nevim a ja nevím, tak se ptám
dekuju
@meduzza píše:
@chcimimi V této váze když už podsedák, tak by měl mít isofix.
Mužů se zeptat proč?? ![]()
Pochopila jsem, ze v tomto věku a váze jde “jen” o vyvyseni kvůli pasum..
@meduzza píše:
@chcimimi V této váze když už podsedák, tak by měl mít isofix.
A to proč? respektive proč zrovna v této vážený je izofix důležitější, než u nižší vahy?
@meduzza píše:
Prý proto, že jak je dítě těžké, tak při nehodě mu ten podsedák ujíždí pod zadkem a dítě s ním a drží ho jen pás, když je na isofixu, tak ho ten podsedák drží víc na místě.
Tohle mi přijde hloupost i s fyzikálních důvodu..
@meduzza píše:
Nevím, třeba to byl reklamní tah a já bych se na něj chytla.
Ale nechápu co je hloupost z fyzikálního důvodu, že podsedák při nehodě, který není na isofixu se může posunout?
To samozřejmě v určitém případě muže (ale velmi nepravepodobne, pokud dítě sedi, jak má), ale určitě na to nemá vliv váha, ba naopak možná těžší váha udrzi(z hlediska fyziky) ten podsedak lip;-). Nicméně pokud je to jen kvůli výšce, nehrotila bych a posadila na obyc i když má víc než 36kg..
@meduzza píše:
Nevím, třeba to byl reklamní tah a já bych se na něj chytla.
Ale nechápu co je hloupost z fyzikálního důvodu, že podsedák při nehodě, který není na isofixu se může posunout?
Spis je hloupost, ze by se mel vic posouvat u zezsiho ditete… Ze se posunout muze, je jasny.