Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všechny snažilky,
dnes jsem 11 den po IUI. Předtím jsem brala 5 dní Clostilbegyt, podstoupila jsem inseminaci a nyní beru tabletky na zahnízdění vajíčka. Je na tom zde někdo podobně?? Vyšla někomu IUI napoprvé?? Ve středu si mám dělat těhotenský test a docela se bojím zklamání. S přítelem se snažíme o miminko již přes dva roky a zatím neúspěšně. Když si pročítám různé články o inseminaci, tak všem děvčatům, co se to podařilo, tak měly nějaké příznaky. a já nic. jen mně bolí prsa a v podbřišku od inseminace téměř každý den. Ale přikládám to i tomu, že je těžké se v tom vyznat, protože mně bolívají prsa i podbřišek i před menstruací. Kdy jste si dělal kdokoliv z vás test po IUI?? ![]()
@k.stein Ahoj já jsem byla na IUI jednou a to nevyšlo a test jsem si ani nedělala prostě jsem čekala jestli to dostanu nebo ne. Někdo ty příznaky může mít a někdo nemusí
Další IUI jsem už ani nezkoušela nás tlačí čas vzhledem k věku takže jsme přešli hned na IVF…1 IVF nebylo na zavedení ani jedno embryjko 2 IVF bylo jedno a to se neuchytilo a teď sem podstoupila 3 IVF máme tři embryjka a zítra z nich budou odebírat buňky na genetické vyšetření…Držím moc palce, aby se IUI u tebe vydařilo a nemusela podstupovat nic složitějšího
![]()
@k.stein Ahoj, nám vyšla až 3. IUI. Aspon myslím, zatím to nemáme ještě potvrzené. Měla jsi pregnyl? Já měla minulý cyklus 12. den ještě pregnylovou čárku i když se říká, že to už není možné, ale asi se u mě držel dlouho. Tento cyklus, kdy nám to vyšlo jsem 11. den po ovulaci měla test sněhobílý. Testovala jsem pak až 14DPO a byla už vidět krásná druhá čárka. Tak držím palce, ať ji také najdeš.
První těhotenství se povedlo IUI na poprvý bez jakékoli podpory léky. Neměla jsem žádné příznaky, prostě jsem až v den menstruace dělala test.
Druhé těhotenství vyšlo až na 3 IUI, ten měsíc jsem brala Clostilbegyt a máme dvojčátka, ještě před IUI nás ale upozornili, že se to může stát, měla jsem 4 velké folikuly. V dobu kdy jsem to měla dostat, jsem měla strašný bolesti v podbřišku a bála se, že to zase nevyšlo, ale naštěstí ano. ![]()
Držím moc pěsti.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.