Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj chtěla bych info ohledně průběhu 1. schůzky a následný průběh přípravy na IVF
![]()
@beruska1788 Ahoj, základem je vyšetření partnera. Už máte spermiogram? V Pronatalu se momentálně střídají dva doktoři, resp. tři, ale nová paní doktorka ještě nepředepisuje léky, takže dělá pouze ultrazvuk. Na první schůzce ti lékař vše vysvětlí, jak bude postupovat a co pro tebe (pro vás oba) bude nejvhodnější. Obdržíte spoustu papírů (informace, smlouvy, prohlášení atd.), které si doma prostudujete a poté před lékařem podepíšete. Je u toho i ceník. Poté probíhá hormonální stimulace, při které tě sledují ultrazvukem. V pravý čas ti odeberou vajíčko, spojí ho se spermiemi a cca po 3-5 dnech provedou embriotransfer. A pak už jen čekáš. Napsala jsem to možná dost stručně, ale zhruba takto to je. Také tam chodím.
Ahoj @Káča31 spermiogram jeden máme za sebou, jeden ještě budem opakovat. jsem na to zvědavá co a jak. Odkud jsi? Přímo z Teplic nebo jako já o kousek dál? Držím palce ať ti to dopadne dobře. A za to umělý oplodnění se platí? já myslela že když je to ze zdravotních důvodů tak se alespoň něco neplatí?
Ahoj, v týdnu, se chystám objednat do Pronatalu v TP. Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho vás objednaly na první schůzku?
@janinka88 ahoj já ještě nejsem objednaná, ale na spermiogram jsme byli velmi rychle. Já počítám, že mi tam půjdem tak květen, tak jsem taky zvědavá
Ahojda holky, též se chystám do Pronatalu v Teplicích, jsme objednaní 5.5,tak jsem zvědavá, co se dozvíme. Máme horší spermio a já jsem po 4 operaci, ale nyní jsem „čistá“,tak se chci poptat po IUI.Jak jste daleko? Držím palce, ať už se konečně všechny dočkáme ![]()
@belina46 Ahoj, a kdypak jsi se objednávala? Já se tam chystám volat dneska. Tak abych tak měla představu, na kdy nás můžou objednat, ikdyž počítám, že to bude víc jak za měsíc. Jinak jsme úplně na začátku, žádné vyšetření nemáme, spermio nám moje Dr. nechce udělat, protože jsem loni v létě těhotná byla, ale se špatným koncem, tak prý u muže chyba nebude, nakonec se ukázalo, že po revizi mám pozdě ovulaci, takže jsem vyfasovala clostík, ale nějak nám nezabírá. Jinak se celkově snažíme od srpna 2012. Takže jsme se dohodli, že se objednáme do Pronatalu, věřím, že tam nám pomůžou, tak na co pořád čekat…
@janinka88 ahojky
,já jsem nás objednávala v pátek, ale termín jsem si sama navrhla, protože je to umění, aby jsme se doma sešli s manželem. Určitě Tě objednají hned, je to tam rychlé, i spermio jsme měli rychlé. Jednou už jsem v Pronatalu byla, ale je to asi 7 let s bývalým partnerem. Podstoupili jsme IVF+ICSI, neúspěšně. Teď možná dopadneme stejně, když jsem viděla manžela spermiogram
.Ale je to tam pěkné, milí lidé a příjemné prostředí.
Mrzí mě, že Vám to nevyšlo
,teď už to určitě klapne a se šťastným koncem ![]()
@belina46 Tak volat budu až zítra, před chvílí jsem se vrátila. No taky se na termínu musíme domluvit, aby mohl manžel kvůli službám v práci. Držím palce, aby jste měli vše potřebné rychle vyřízené a mrňousek byl u tebe v bříšku ![]()
Docela jsem zvědavá na co nám příjdou, ale nejvíc se těším na to, že se konečně začne něco dít, že zase budeme o krůček blíž k miminku.
AHoj já se ještě neobjednávala, prtože v květnu jdeme ještě na spermiogram a teprve potom nám dá dr. žádanku tak uvidime
@janinka88 děkuji moc
..mluvíš mi z duše..my se s manželem snažíme rok a půl, ale ty naše diagnozy, děs běs. Taky se mi uleví, až se dozvím nějaký verdikt a hlavně, jaké máme možnosti. Chtěla bych zatím zkusit IUI, tak jsem zvědavá, jestli se nám doktor nevysměje
.
@beruska1788 jak dlouho se snažíte? Já bych asi neotálela, objednání můžeš vždycky zrušit ![]()
@belina46 Také bych raději nejdříve zkusila IUI, no uvidíme…
@beruska1788 Taky bych se asi už objednala, na žádanku bych ani nečekala, ikdyž já mám co mluvit, ještě jsem tam nevolala ![]()
Jinak pro soukromou skupinku jsem pro ![]()
@janinka88
tak šup šup, aby nebyl nával, na všechny jde jaro a všichni chtějí mimčo
..
@beruska1788 Ty jsi tuhle diskuzi založila, nechceš z toho udělat soukromou místnost?
![]()
@belina46 Já vím, šup šup, ale dneska měla dorazit ms a zatím nikde. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.