Podváha v 19 letech

14
13.9.22 16:55

Podváha v 19 . letech

Dobrý den píši sem tentokrát z důvodu mojí podváhy kterou trpím už od dětství. Už jako malý jsem chodil kvůli mojí podváze do nemocnice na pravidelná vyšetření. Zlepšilo se mi to až v mých 13. letech po tom co mi v nemocnici předepsali tabletky z droždí na zlepšení chuti k jídlu. Dlouho jsem neměl nyní s mojí váhou potíže. Ještě v březnu letošního roku jsem vážil v mých 18. letech 58-60 kg, což si myslím že bylo docela v pořádku a ok. Bohužel v té době začali moje psychické problémy a deprese z toho že se se mnou rozešla po 4. měsících našeho vztahu moje přítelkyně a na přelomu minulého a letošního roku odešla od nás z domu ke svému novému příteli i moje máma. To spustilo docela cirkus z mojí váhou kdy jsem přestal jíst, měl velké deprese a psychické problémy které mám do teď. Během půl roku jsem nyní zhubl 8-10 kg a moje váha jde pořád dolů. Včera když jsem se vážil tak jsem měl jen 51,5 kg. Ne že bych nevěděl co dělat vím že mám jíst, posilovat…atd. Ale to je přesně to co v posledním půlroce vůbec nechci dělat. Raději si vyjedu na kole, zajdu na procházku…atd. Co vím od známych tak říkali že jízda na kole snižuje váhu ale pro mě je to stokrát lepší než chodit někam třeba do fitka. To pro mě vůbec není. Jinak měřím 170 cm. Takže nejsem podle mě žádný prďola. Ale ta váha mě už štve ale ještě více mě štve to že nevím jak na ni když nemám chuť k jídlu a do fitka posilovat chodit nechci. Jím častokrát nyní jen 2krát denně - oběd a večeři občas snídani. Svačím jen velmi výjímečně. Rozhodně se nechci vracet do dětství a chodit s tímto problémem po doktorech. Kdyby měl někdo nějakou radu byl bych za to moc rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35901
13.9.22 17:09

No a co jíš? Kolik? Tak jsou i hubení kluci, ale podle mě u holek kluk co je jak sirka moc úspěch nemá :nevim: jinak než jídlem nepřiberes :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
13.9.22 17:11

Zdravím, já bohužel žádnou radu nemám, ale moc dobře vím, jaké to je, si něčím takovým procházet. Mám velice rychlý metabolismus, do toho poděděné potíže se štítnou žlázou a dědičné psychické potíže (úzkosti a panické záchvaty). Celý život trpím podváhou, bez ohledu na to, co jím, jak často jím apod. Řešila jsem to i s nutriční poradcem, mám předepsanou vysokokalorickou výživu z lékárny –bez výraznějších výsledků. Nejsem schopná se dostat váhou přes 50 kg (měřím 168 cm), a s tím samozřejmě souvisí další zdravotní komplikace, zvláště nízký tlak (několikrát jsem zkolabovala). Taky jsem díky tomu byla v pubertě terčem posměchu, což se na mém sebevědomí na nějaký čas podepsalo. Bohužel, ne vždy je člověk schopen ovlivnit svou váhu, genetika a metabolismus udělá svoje. Pokud nemáš chuť na jídlo, zkus si vybudovat nějaký „základní jídelníček“, na kterém jde stavět - věci, na které nemusí člověk mít chuť (kousek ovoce, zeleniny, tyčinka) hlavně, aby žaludek nebyl prázdný. Nemusíš jíst, když se na to psychicky necítíš, ale snaž se do sebe dostat denně alespoň „něco“. Nenuť do „klasického“ jídla, když ti není psychicky dobře, u mě jezení na sílu končí vždycky zvracením. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
13.9.22 17:15
@pikola píše:
No a co jíš? Kolik? Tak jsou i hubení kluci, ale podle mě u holek kluk co je jak sirka moc úspěch nemá :nevim: jinak než jídlem nepřiberes :nevim:

Pozor, mám kamarádku, která je vyloženě na „vyhublé“ kluky vysazená. :lol: Mně se osobně zase nelíbí vysocí a sportovní muži, každý má jiný vkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.9.22 17:19

No nevím, co chceš poradit. Abys přibíral, nebo alespoň nehubnul, tak musíš zvýšit kalorický příjem. Takže bych si našla nějaké rychlé energetické dobroty, které můžeš zařadit mezi jídla a nebude tě to prudit: banán, nějakou proteinovou tyčinku, čokoládové mléko, oříškovou směs, sušené ovoce, musli atd. Rada s fitkem je dobrá na budování svalové hmoty JEN za předpokladu, že máš dostatečný příjem energie a hlavně bílkovin. Což asi mít nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
13.9.22 17:20

Nebudeme si nic nalhavat, ale 170 cm dnes u vetsiny kluku je docela malo a pokud nesportujes a nemas svaly, asi je tech 52 malo, ale k vysce nic tragickeho. Potrebujes jist kvalitne, hlidat makra (treba ty tolik zminovane Kaloricke tabulky) a mit dostatecny prijem bilkovin i tuku. Pokud chces zmenit postavu smerem k nabirani svalove hmoty, bez siloveho treninku to asi nepujde, ale opet jen za predpokladu, ze ho podporis pravidelnou a kvalitni stravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
13.9.22 18:28

Potřeboval bys najít někoho, kdo by tě měl rád a pak by šla i váha nahoru. Úplně si neumím představit, nutit se v depresi do posilování nebo plnit kalorické tabulky. Kdybys zhubnul fakt moc, jsou i antidepresiva, po kterých má člověk větší chuť k jídlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.9.22 18:47
@Mišák105 píše:
Dobrý den píši sem tentokrát z důvodu mojí podváhy kterou trpím už od dětství. Už jako malý jsem chodil kvůli mojí podváze do nemocnice na pravidelná vyšetření. Zlepšilo se mi to až v mých 13. letech po tom co mi v nemocnici předepsali tabletky z droždí na zlepšení chuti k jídlu. Dlouho jsem neměl nyní s mojí váhou potíže. Ještě v březnu letošního roku jsem vážil v mých 18. letech 58-60 kg, což si myslím že bylo docela v pořádku a ok. Bohužel v té době začali moje psychické problémy a deprese z toho že se se mnou rozešla po 4. měsících našeho vztahu moje přítelkyně a na přelomu minulého a letošního roku odešla od nás z domu ke svému novému příteli i moje máma. To spustilo docela cirkus z mojí váhou kdy jsem přestal jíst, měl velké deprese a psychické problémy které mám do teď. Během půl roku jsem nyní zhubl 8-10 kg a moje váha jde pořád dolů. Včera když jsem se vážil tak jsem měl jen 51,5 kg. Ne že bych nevěděl co dělat vím že mám jíst, posilovat…atd. Ale to je přesně to co v posledním půlroce vůbec nechci dělat. Raději si vyjedu na kole, zajdu na procházku…atd. Co vím od známych tak říkali že jízda na kole snižuje váhu ale pro mě je to stokrát lepší než chodit někam třeba do fitka. To pro mě vůbec není. Jinak měřím 170 cm. Takže nejsem podle mě žádný prďola. Ale ta váha mě už štve ale ještě více mě štve to že nevím jak na ni když nemám chuť k jídlu a do fitka posilovat chodit nechci. Jím častokrát nyní jen 2krát denně - oběd a večeři občas snídani. Svačím jen velmi výjímečně. Rozhodně se nechci vracet do dětství a chodit s tímto problémem po doktorech. Kdyby měl někdo nějakou radu byl bych za to moc rád.

Měl bys snídat. Co tak k obědu a večeři jíš? Jestli nemáš chuť k jídlu, nemáš deficit železa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2851
13.9.22 20:31

Pokud své psychické problémy resis procházkou nebo vyjizdkou na kole a po návratu se ti nevyplavi endorfiny, které by ti nabudily chuť k jídlu, sáhla bych po antidepresivech a psychologovi samozřejmě. Takto je tvoje váha jen logicky následek problému co mas. Zbytečně se trapis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
13.9.22 22:23

To má můj muž, říkám mu člověk co s*re ostatní (já to mám trochu jinak ;) ), přibral jedině když doma marodil a chodil o půlnoci na plnotučný tvaroh s proteinem a medem, jak začal chodit do práce zase zhubl. Prostě s tím člověk nic neudělá, nebo ještě na to nepřišel

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex