Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím o nápovědu,
chci dětem na čarodějnice připravit šipkovanou. Budu vymýšlet úkoly týkající se čarodějnic (a různých Ježibab) a potřebovala bych si vzpomenou na co nejvíce pohádek.
Zatím mám:
Perníková chaloupka
Malá čarodějnice
Mrazík
Tři bratři
Poradíte další pohádky, kde je čarodějnice či nějaká Ježibaba Třeba je budu znát, jen zrovna si na ně nevzpomenu. ![]()
Je to pro děti školkového věku.
Děkuji moc ![]()
Já vím, že to nejsou úplně ježibaby, ale Závist v podání Jiřinky Bohdalové z nesmrtelné tety pro mě byla v dětství naprosto úžasná
Jinak Sněhurka - královna čarodějnice, Šípková růženka - čarodějnice zlá sudička, ale to nejspíš nejsou taky ty pravé ježibaby.. Řadorejnici si vybavím ze Šmankote babičko čaruj, O princezně jasněnce a létajícím ševci, z Arabely, Princezny ze mlejna ![]()
Jinak ještě ze světa a filmu - Sabrina, malá čarodějnice, teď ten film s tou Jolie Maleficent, Jeníček a Mařenka - lovci čarodějnic, Poslední lovec čarodějnic, klasické Čarodějky (seriál o těch 3 sestrách), ale to nevím, zda děti ve školním věku ještě dnes znají
![]()
Ariela - to je ale blbá podmořská
čarodějky z předměstí
winx
Hotel transylvanie - uklízečky
poslední jednorožec - čaroděj
hvězdný prach
Princezna ze mlejna, ta byla taky ta čarodějnice - Lucie Bílá - ta byla super.
Micimutr, Marie Růžička, Zloba…, Elixír a Halíbela, Hvězdný prach, Kouzelný měšec, Harry Potter, Saxana, Baba Jaga
Tak otázka je, zda může být i osoba, která čaruje, ale není vyloženě čarodějnice - Elsa z Ledového království. A věř, že děti školkového věku to budou znát ![]()
@Lenka512 právě koukáme na pohádku O nosaté čarodějnici, je teda starší, ale dcera je ujetá na čerty a čarodějnice ![]()
Baba Jaga Kostěná Noha! V hmoždíři letí, koštětem se odstrkuje… má dvě sestry a půjčujou princům koně…
Doporučuji zajít do knihovny a prolistovat pár knih pohádek.