Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
maminky jaky pohadky poustite 2letym detem?uz mi dosla inspirace dekuji
![]()
Krteček, Štaflík a Špagetka, Bob a Bobek, Maxipes Fík, Autobusy, Timmy, Pane pojdte si hrát, Mickyho klubík, Pat a Mat, Človíček, Bořek stavitel, Štěnátko a Cvrček, Berta a Ufo,Jen počkej zajíci, Bubáci a hastrmani,Pejsek a kočička…
Dcera má ráda krkonošské pohádky, ale spíš jen tu znělku jak přichází krakonoš. Jinak moc nevydrží se dívat, jsem celkem ráda, ale je pořád v pohybu. To syn ten se pěkně díval i na delší pohádku. ![]()
Nemám holčičku, ale pro inspiraci neva: Červený traktůrek
Ovečka Shaun (více slaví úspěch u tatínka)
Teletubbies (stupidní, ale někdy zaujme)
Malá čarodějnice (starej večerníček, Bohdalová)
Včelí medvídci
Ahoj,
tak já budu za exota, ale cíleně svým dvouleťáčkům nepouštím nic. Radši jim večer před spaním čtu. Máme včelí medvídky, ferdu mravence, žabák kvak a žbluňk apod.
Jinak z pouštěných znám ještě Mrňouskové (dávali v animáčkovi na barandově) nebo elmo.
Ahojda, tak nase dvouletacka vydrzi jedine u Krtecka a u pisnicek - poustime ji na DVD detske zpivanky (deti ze skolky si tam hraji a doprovazeji na nastroje)
To ji bavi mozna nejvic, taky si to zkousi na drivka a tamburinu a chvilema u toho tancuje ![]()
tak u nas vali pohadky od disney… lvi kral jednoznacne vede (dlouho to byla jedina pohadka kterou vyzadovala jiny nemely sanci
), medvedi bratri, kniha dzungli, 101 dalmatinu, nemo, doba ledova…
pak krtecek, bob a bobek..a ted vede mala princezna co davaji na ct1 ve 4 odpoledne.
Laaja píše:
Ahoj,
tak já budu za exota, ale cíleně svým dvouleťáčkům nepouštím nic. Radši jim večer před spaním čtu. Máme včelí medvídky, ferdu mravence, žabák kvak a žbluňk apod.
Jinak z pouštěných znám ještě Mrňouskové (dávali v animáčkovi na barandově) nebo elmo.
se máš, že si to můžeš dovolit, já bych nenakrmila, nepřebalila nejmladšího, takže u nás jde Timmy, mají pohádku ráno, když krmím mimino, pak v poledne před spaním, když nejmenšího uspávám a pak při večerníčku, takže tři pohádky za den, hezky to komentují, tak se nebojím, že by jen čučeli..
teda občas šmírujou sousedy, mají okno 2m od nás v 90st. uhlu, tam pani vychovava deti tak, ze tam jede cely den tv s pohadkama, nejaky ten destky kanal ci co a kluci se obcas prilepi na okno a zírají, tak zatahuju žaluzie a máme v obýváku tmu ![]()
Malymu je sice zatim rok a pul, ale co miluje jsou delsi znelky kreslenych pohadek. napr. Simpsnovi na Smolikovi - cas od casu poustim starsi dceri, tak na zacatek vzdycky kouka s ni
Laaja píše:
Ahoj,
No ja kdyz se malymu snazim cist, tak mi bere knizku z ruky, stihnu tak jednu vetu, pak si chce cist sam… ale moje starsi byla taky takova, cist si nechala az tak od trech let…
holčičce je trochu přes rok a půl a miluje Mickeyho klubík, umí už i počítat do pěti, je to takovej naučnej serial. Super pro děti..Jeden díl je cca20min, a stáhla jsem si je z youtube, nebo jsou na ulož.to. je jich mraky..
**nebo Káťa a škubánek.. jo a mrňouskové taky dobrý..
![]()