Jaký vánoční salát pro dítě?

358
8.12.11 11:10

Jaký vánoční salát pro dítě?

Ahoj holky, jaký byste udělaly na Vánoce salát pro dvouleté dítě? Potřebuji, aby vypadal skoro stejně jako náš dospělácký. Když to spojím jen jogurtem, tak jí to nejede a když tam nedám nic, tak prská, že chce ten náš a na majonézu si pro ni teda ještě netroufnu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1304
8.12.11 11:11

Ahoj a co zkusit třeba zakysanou smetanu? Nebo trošku majolky a jogurt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
8.12.11 11:13

Já vždy udělala zeleninu bez uzeniny, pepře a přidala selský jogurt. Dávala jsem to už v roce dcera je v listopadu a letos jsou jí 3r a udělám to zas je to dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
8.12.11 11:14

a co by měl dítěti udělat ten co budete mít vy? Jako já nejsem pro to, aby děti jedly všechno co dospělí už od osmi měsíců, ale ve dvou letech si myslím, že klasický salát snese, není to přeci denně…
Naše malá teda bude jíst na Vánoce to co my. Stejně do toho jen dloubne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
8.12.11 11:19

Taky se rozmyslim, jestli maty nedostane ten, co my… stejne uz ji vse. Uzeninu nedavam a uprimne- majolka je pouze olej a vajicko a pasterizovane, tudiz o salmonely-pokud bude majolka cerstva- bych se nebala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
8.12.11 11:29

Už loni jsem mu udělala salát s bílým jogurtem místo majonézy a bez cibule, tu moc nemusí. A letos ho udělám stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
8.12.11 11:32

A když už chce mít to samé co vy - tak proč vy dospělí si neuděláte salát bez majonézy??? :jazyk:
Majolku bych ve 2 letech neřešila, je toho tam troška a je to jen na vánoce ;) My teda děláme se zakysanou a bílým jogurtem + syrová zelenina navíc (porek, papriky, rajčata), ale máme ho tak pro všechny, moc nám to tak chutná a po večeři máme místo ještě na cukroví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
8.12.11 11:38

Starší dcera jí salát s námi od 1,5 roku, děláme ho z čerstvé zeleniny s dobrou majonézou (ale jen trochu, dávám více olivového oleje), bez uzenin a dochucovadel. Mladší salát nejí vůbec, je to pro ni moc věcí dokupy, dává si k rybě brambory.
Pokud se ti Váš salát zdá moc majonézový tak bych dceři udělala porcičku s menším množstvím majonézy, nenahrazovala bych jogurtem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
8.12.11 11:41

Uzeninu nedávám, jen zeleninu, majonézu a jogurt a prostě dostane s náma. Není tam nic, co by nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
8.12.11 12:10

Dcera má rok a půl.Salát jí dělám s jogurtem a trošku majolky ji tam dám na chuť.Jinak v něm má to co my,Dávám do salátu krůtí salám, takže to ničemu nevadí.Jen dávám naloženou zeleninu a ji podusím vařenou.Ale vzhledově to vypadá stejně.A ona ho sní celkem dost :)

• Citovat
  • Upravit
685
8.12.11 12:10

Syn má 10 let a vařím mu brambory, protože salát nejí. Dcera má 29 měsíců a nevím jestli jí bude chutnat, tak ať si dá. Dělá nám ho moje maminka s domácí majonézou, protože já tak dobrej neumím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
8.12.11 12:13

Asi zalezi kolik ho prcek sni. Ja nebudu delat z trochy majolky a salamu pro nasi dvouletacku vedu, ale vim, ze ona ho sni maximalne par lzicek - spis ji nebude chutnat vubec a zustane jen u polevky. Kdybych mela jedlika, tak bych asi dala mene majolky a uzeninu nahradila treba kvalitni sunkou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
8.12.11 12:19

Jj, díky holky. Zkusím dát trochu majolky. Myslím, že toho malá spucne dost (ale můžu se mýlit…), tak jí to tou majolkou jen ušpiním. Uzeninu dávám. Dělám domácí šunku, tak jí můžu dát dost :) Ale cibuli teda vynechám, malá jí nemusí a hlavně po cibuli děsně prdí a smrdí :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
8.12.11 12:20

Dcera mela salat s jogurtem jen na roce a pul,pak uz normalne s majonezou.Do salatu nedavam uzeniny,za to hodne zeleniny a jako BaraF olivovy olej misto casti majonezy,chutna nam to tak..Je to jednou za rok,nevim,proc by to melo ublizit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
8.12.11 13:06

Letos už bude syn jíst ten náš, jednorázově mu to díru do břicha neudělá. Loni měl jen vyzkoušenou zeleninu, brambory, jogur. Nesolený nekořeněný, bez uzeniny a majonézy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí