Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, má dotaz ohledně syrových jablek. Můj 18timěsíční syn od malinka zvracel velmi málo, i po kojení byl bez problémů. Na syrové ovoce moc není, ale snažím se do něj něco málo dostat. Po jablíčku mi ale zvrací, i když mu ho namixuju a osladím a zamíchám nadrobené piškoty…zkusím ještě povařit, jestli v syrovém stavu není něco dráždivého…? Jablečnou přesnídávku dává bez problémů, upřímně nenapadá mě nic jiného, po čem by zvracel, ale stačí trocha jablka a už se nadavuje, máte s tím někdo zkušenost? ![]()
podle mě bude alergický na jablka. tato alergie se kříží s pylovou na habr, břízu olši (a k tomu ještě alergie na syrovou kořenovou zeleninu). manžel je takto alergický a po jablkách zase oteče.
Jablíčko samozřejmě loupu a ta alergie mě bohužel už taky napadla. Manžel je na břízu alergický, má na začátku jara sennou rýmu a v pylové sezoně nemůže broskve ani jablíčka jíst, jinak se mu stav zhoršuje. Budu to muset prodiskutovat s MuDrou. Díky moc ![]()
presne tak, krizene alergie, pozor na to, uz mu je nedavej, ja to mam taky a malem jsem se udusila, protoze mi po kontaktu opuchaji sliznice, takze cela pusa, dasna, jazyk, vnitrek krku…
a nemam to jen na jablka ale i na hrusky, svetsky, merunky, tresne, broskve a muzou to udelat i nektere orechy a tak..
takze pozor na anafylakticky sok
po prevareni jim vsechno bez problemu ![]()
jeste jsem zapomnela rict pozor i na syrovou zeleninu typu - nastrouhana mrkvicka, a tak..
napr. kdyz loupu brambory (syrove) tak mam otekle cervene ruce a ztizene dychani..
resim to rukavicema a otevrenym oknem ![]()
Slyšela jsem, že ta alergie je na zelená jablka. Dělá mu to i po červených?
Mně zas syn syrové jablko kakal nestrávené. Jak pes. ![]()
Dělají mu problémy i červená, bohužel. Syrovou zeleninu mu zatím nedávám, protože syn je línej kousat
, takže tvrdé věci mu moc nejedou, kromě oříšků, ta pokouše krásně. Zeleninu mu vždycky převařuvu ![]()