29 měsíců a neumí mluvit

1692
7.12.11 09:11

29 měsícu a neumí mluvit

Syn má skoro 2.5let a neumí pořádně mluvit,pár slov řekne někdy se mu i věta povede.Ale rozumět mu není.Jak jsou vaše děti na tom a naučí se to než pujde do školky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3950
7.12.11 09:21

my taky nemluíme jsme na tom stejně syn krásně mluvil v 1.5 ale madam se nechce pár slov jo ale věty to snad ani ne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
7.12.11 09:27

NEMOLKO:přesně tak starší mluvil krásně už v rok a pul,a mladší je lenoch.A to se s ním učím,ví kdy poprosit kdy poděkovat to jo.Ale kolikrát říkáme že nám v porodnici k němu zapomněli dát překladač :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
7.12.11 09:29

překládač taky dobrý no já jsem někde četla že do 3 let je to normální no víš co potom tu pusu nezavřou zase já mám holku tak tím tuplem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
7.12.11 09:33

No je pravda že starší je taková rozumbrada a kolikrát ho musím brzdit že je jak kecafon.Ale s mladším je to horší on si našel sám své výrazy a nemá snahu se ani nic učit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
7.12.11 09:36

Sofí když neví či se jí nechce tak ukazuje a dělá aaa aa aa to kě berou mory fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
7.12.11 09:40

To je přesně to o čem mluvím,to samé náš malej a když mu řeknu hezky to řekni co chceš,začne řvát a nakonec z toho vyleze že chce čurat,přitom to kolikrát řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440
7.12.11 09:44

ahoj mi mame sice zatim 16mesicu a sotva rekne par slov porad cekam kdyse rozkeca a stale nic a koukam ze i vy mate podobnou skusenost s ditkem ze moc nemluvi jsem rada ze vtom nejsme sami mladsi mluvil v roce jak stara blazkova ted ma 5let a je prvnim rokem ve skolce a mluvi ale nektere slova mu nejsou rozumnet chodime na logopedii pulroku a nic moc porad misto k dava t a naopak…taky bych potrebovaa prekladac :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3119
7.12.11 09:45

ahojky holky, buďte v klidu, do tří let se to neřeší, pak kdyby ani ve 3 letech se nerozmluvili, tak teprve pak se to považuje za opožděný vývoj řeči. Nebojte rozmluví se. Zoují je na tom stejně, nechce ani opakovat… ale nenutím ji, nemá to smysl,mohla by se bloknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
7.12.11 09:51
tak náš bude mít taky 16 měsíců a řekne tak 4 slova :roll: :roll: ,zvířátko neumí ani jedno a to si s ním prohlížím knížky,čtu a nic.ale co mu jde teda bravurně je jejda,to říká na všechno :mrgreen:
Ivunka87 píše:
ahoj mi mame sice zatim 16mesicu a sotva rekne par slov porad cekam kdyse rozkeca a stale nic a koukam ze i vy mate podobnou skusenost s ditkem ze moc nemluvi jsem rada ze vtom nejsme sami mladsi mluvil v roce jak stara blazkova ted ma 5let a je prvnim rokem ve skolce a mluvi ale nektere slova mu nejsou rozumnet chodime na logopedii pulroku a nic moc porad misto k dava t a naopak…taky bych potrebovaa prekladac :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440
7.12.11 10:03
kamikaa píše:
tak náš bude mít taky 16 měsíců a řekne tak 4 slova :roll: :roll: ,zvířátko neumí ani jedno a to si s ním prohlížím knížky,čtu a nic.ale co mu jde teda bravurně je jejda,to říká na všechno :mrgreen:
Ivunka87 píše:
ahoj mi mame sice zatim 16mesicu a sotva rekne par slov porad cekam kdyse rozkeca a stale nic a koukam ze i vy mate podobnou skusenost s ditkem ze moc nemluvi jsem rada ze vtom nejsme sami mladsi mluvil v roce jak stara blazkova ted ma 5let a je prvnim rokem ve skolce a mluvi ale nektere slova mu nejsou rozumnet chodime na logopedii pulroku a nic moc porad misto k dava t a naopak…taky bych potrebovaa prekladac :-D

to jsem rada ze vtom nejsme sami mala treba na psa vola haf ale to f na konci nezni jako f a jedine co mele cely den je ham ham a porad dokola ona vydava spis takove ty miminkovske zvuky aspon mito tak ripada z mudrou jsem se otom bavila v roce a nerekla mi nato nic moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.12.11 10:42

Taky mám nemluvku. Ne, že by neuměl, asi měsíc mluvil hezky, vypadalo to, že se konečně rozkecá, pak ale z ničeho nic přestal a už 5 měsíců z něj páčím každé slovo. Kňourá, že něco chce, ale neřekne co, tak pořád nabízím varianty a když se trefím (např. chce jablíčko), tak se ozve „aňo jabíko“ :pocitac: Takže opakovat by mu šlo (když se mu zrovna chce), ale jakoby to do příště zapomněl :lol:

Já jsem v klidu, každý se mluvit naučí, ale chlap už z něj úplně šílí :P V sobotu malému bude 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
7.12.11 10:46

no my v tomhle věku měly pár slabik, jinak nic. Ze dne na den se rozmluvila poté, co jednak byla kvůli nemocí uší na operaci (v uších měla hromadu tekutiny, přes což asi pořádně neslyšela) a druhak jí šmikli uzdičku pod jazykem. Doslova ze dne na den mluvit začala…

Ta tekutina tam ani nemusí nutně být ze zánětů…a doktorka pediatrička nás strašně prudila na každé kontrole, že doma máme zkusit sluchovej test, aby jí nestresovala doktorama, ale že by jí ráda už někam hnala…pořád jsme si říkali, že to má po manželovi (akorát otázka, jako malej taky trpěl na uši, jestli tam i on tehdy něco neměl)

Tak já bych jako neplašila, ale ptala bych se dr. Abych měla jistotu, že po této stránce je vše v pořádku (protože pak to zbytečně brzdí, hůř pak mluvěj, protože ani pořádně neslyší správné mluvení. Pokud by tu problém byl, vyřeší se jednoduše a hned. Pokud tam problém nebude, budu mít čisté svědomí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
7.12.11 10:49

Švagrové malá nemluvila skoro do 5 let, do třech snad vůbec. Hodně ji četla a věnovala se jí. Pak nastal skok a během předškolního roku vše dohnala a nyní je ve škole , výborně se učí (12 let).Znám i dítě, které ve dvou letech mluví dokonale i s r,ř. Naše malá ve dvou letech mluvila normálně, kromě toho r,ř.

• Citovat
  • Upravit
6378
7.12.11 14:48

Naše malá má čerstvých 24m a umí tak 15slov… Větu vůbec :lol: :lol:

Všechno si ukazuje.A když přijde manžel z práce,ona za ním běží a „vykládá mu“ co dělala můžu se potrhat,bo máchá rukama,točí se dokola,sedne,vstane,zase ruce nad hlavu…no mám někdy pocit,že uletí :lol: :lol:

Byly jsme na dvouleté prohlídce,tak se dr ptala jestli mluví a spojuje slova,tak jsem řekla,že slova co umí spojí(mama ham,tata brmbrm…),ale víc ne,tak řekla,že to zatím řešit nemáme,když všemu co říkáme rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí