Drobné roční dítě

28
6.12.11 20:26

drobné roční dítě

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat těch, které mají doma drobečky. Jakou mělo váhu a výšku Vaše dítko v roce. Syn má 72 cm a 8,35 kg, je oproti vrstevníkům opravdu droboučký. Dr mě straší s různými syndromy - např.cornelia de lange atd. Mám z toho všeho strach. Syn jí teda dost špatně, max 1 jogurt, půl skleničky příkrmu a dlubne do ovoce, sem tam špičku rohlíka nebo kousek chleba. Večer kaši do flašky.
Měla jste to některá taky tak a pak se dítko „rozrostlo“?? Díky.S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hodaka
6.12.11 20:31

Moje dcera měla na roce 8370 teď jí je 12 a je hubeňour, má asi 33 kg, je po mě, záleží i na rodinných dispozicích.Nechápu proč tě Dr straší, pokud má nějaké pochybnosti tak ať tě pošle na vyšetření, tohle strašení mi přijde hloupé :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5370
6.12.11 20:33

Tak dcera měla v roce 9,70kg,ale má ted čerstvě 2ročky a má 10,5kg a 79cm…tak,že taky tintítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.12.11 20:33

Robíno měl v roce 8,88 kg a 73 cm. Od narození je spíš menší a drobnější, dokud byl ještě plně kojený, tak jsem se bála, aby nebyl podvyživený (málo přibíral). Doktorka na mě mrkla a zhodnotila, že bude konstitučně po mně. Teď ve třech letech to dotáhl na 15 kg a 98 cm, třeba kamarádčina dcera má ve třech letech nějakých 12 kg a je i menší jak náš Robíno. Buď v klidu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.12.11 20:34

Majda měla v roce 73cm a 7,3 kg. Ve třech letech 92cm a 12,5kg…
Je to prcek, má být po kom.
Dr. teda nestraší, jen sleduje.
Jestli se bojíš, chtěj nějaké vyšetření.

Mi bylo jasné, že to jsou geny, půlka příbuzných z chlapovy strany měří metr a půl a z mojí strany jsou zas lidi vychrtlí, včetně mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
6.12.11 20:35

Ahojky, náš prcek v roce vážil 8,90 kg a měřil 78 cm. Je to takovej náš dlouhej hubeňourek :-) Taky jsem se hodně natrápila tím, že strašně málo papá, baští podobně jako tvůj syn, ale už jsem se s tím smířila, že z něj nikdy cvalda nebude :-) Doktorka hodně dlouho řešila, že málo přibíráme, ale na roční prohlídce mi řekla, že z něj nikdy otesánek prostě nebude, že bude asi vždycky takovej drobek a už to teď neřeší. Někdy máme dny, že papá pěkně a z toho sní pár lžiček a už nechce. Problémy nám taky dělají zoubky, když mu rostou tak papá ještě míň. Takže my jsme se nerozpapali ani po roce :-( Když jsme byli na prohlídce 2 měsíce po roční kontrole, tak malej za ty dva měsíce přibral jen 35 dkg :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
6.12.11 20:35

Můj syn měl v roce 72 cm a 7900g. Extra drobný mi nepřipadá, já jsem taky menší, při narození měl 2900g. Pořád se drží zhruba na 5. percentilu. Mezi 13.-13. měsícem pak najednou přibral asi 400g. Teď nevím kolik váží, ale neřeším to.

Taky až tak moc nejí, ale zas jak kdy… dneska třeba snědl za den asi tak celej rohlík a pár těstovin. (+ trochu mlíka ráno a večer).

Důležité je si zapisovat jak roste od narození… Pokud se narodil třeba na 70 percentilu a teď spadává na 5, tak by se to mělo asi víc sledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
6.12.11 20:42

bud ráda,že to Dr. sleduje,aspon se dá zavčas něco dělat
naše Dr. má na vše moře času,Zuzka je taky drobná,za dva měsíce jí budou 3 roky a měří 87,5cm,váha 11,5kg,takže taky nic moc,ale je to holka,tak tam se drobnost ztratí,kdežto u kluka když potom v pubertě neroste,tak už se to pícháním hormonů hůře zpravuje
měl by to dohnat do tří let,ale je dobré ho sledovat celou dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
6.12.11 20:42

Gabča bude mít rok koncem prosince, má něco málo pod 8 kilo a cca 70cm. Co se týče chuti k jídlu, tak tu má ale velkou. Dr. mi nikdy neřekla, že by bylo něco špatně. Jsou prostě drobnější a robustnější děti. Já myslím, že Tvůj syn je OK, nedělej si z toho hlavu - hlavně pokud jste vy dva s mužem hubení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
6.12.11 20:53

9kg a 73cm , to mel druhy z dvojcat. nevim, kde jsou geny, deda mel 2m a tata 193cm… ted ma 84,5 cm a 11,5 kg v lednu mu budou dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
6.12.11 20:53

Taky mám drobnější dítě - v roce 8,5 kila a 74 cm. Ale přibírá a chuť k jídlu má ohromnou :) Takže u nás dr konstatovala, že dobré… Tvůj chlapeček teda jí oproti naší holce malinko :think: , jak jste na tom vy jako rodiče? Jsi třeba taky drobnější postavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
6.12.11 20:55

Obě dvě dcerky měli 70 cm a jedna 8,2 kg a druhá 8,4 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
6.12.11 21:02

Ahoj, naše 8,35kg a 69cm. Přijde mi normální. Máš docela vostrýho dr, říkat ti hned takové diagnózy :roll: Ale zase pravda, že je dobré, že si všímá. Když ti malý moc nejí, tak se není čemu divit. Myslím, že až se rozpapá, všechno dožene :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
6.12.11 21:06

Holky měly v roce 74 a 75cm a 7950g a 8350g :-D A nikdo nic neříkal… Prostě jsou to nejedlíci - doktorka jen zkonstatovala, že jsou hezky živé, je vidět, že nestrádaj, maj zdravou barvu atd… Tak ať se nenervuju a jen se snažím je dostatečně krmit - takže my nejdeme ven bez jídla - i na krátkou prochajdu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
6.12.11 21:09

Tak dcera není úplně dobrej vzorek na srovnávání, bo je nedonošená, ale v naší diskuzi je i tak jedna z nejhubenějších (možná nejhubenější) mimin. Za 12dní bude mít rok (korigovaně ho ale bude mít až 5.února) a má 75cm a necelých 6,5 kg 8o Ráno v pět vypije dvě stovky mlíka, pak v osm vypije tak 130ml mlíka, v deset zblajzne celej jogurt (ten miluje), pak sní tak 120g oběda, pak tak 100g ovoce a večer buď mlíčko s kaší od nestlé nebo 230ml mlíka. Kdyby normálně jedla oběd, přišlo by mi, že jí krásně, ale teda té zelenině moc nedá no :roll: Nevim, kde je háček, sem z toho taky nervózní, ale nás teda doktorka ničím nestraší :think:
Jak tu někdo psal, záleží na rodinných dispozicích. My sme oba s manželem prťaví (já 160cm, manžel 167cm 8o :mrgreen: ), takže nemá moc po kom být obr no :nevim:
Jak je to u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect