Spánek pozdě odpoledne

1950
6.12.11 17:54

Spánek pozdě odpoledne

Prosím poraďte jak to udělat s odpoledním spaním u 1,5 starého dítka? Malá mi předchvilkou usla - po obědě nezebare, v kočárku také ne a až teď vytuhla a to doslova v půlce „slova“ na sedačce :) Večer chodí spát kolem 3/4 na 8 a ráno vstává kolem osmé, někdy dřív, někdy dýl. Vynechání odpoledního spaní asi ještě nepřichází v úvahu. Děsím se že dneska budeme mít „diskotéku“ až do jedenácti 8o :think: Nevím jestli jí ráno budit dřív, nebo nutit být v postýlce po obědě dokud se neuřve, což se mi ale vůbec nechce. Když si s ní jdu lehnout po obědě tak si hraje v postýlce a já zatím usnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
6.12.11 18:09

Budit..
Já mám sice o dost staršího - v prosinci 3, ale už taky sjem měla několik dotazů..
Někdo říkal, už nedávej spát, ale on mi pak před 6 je hrozný opravdu se motá spánkem.. Spát před 6 ho teda rozhodně na trval dávat nebudu.. jednou jsem to zkusila a vstávali jsme ve 4..
Teď to máme tak, že ho naženu spát a jakmile mi neusne do 15 minut - většinou ho pošlu mezi 1,2 tak ho nechám. Když zabere tak zabere, většinou usne na hodinku a večer jde spát po 8 až 9, ale někdy se stane, že nezabere a je ocotný si jít zdřímnout třeba před 4, což mu dovolím, ale nechám ho spát půl hodinku a otevřu mu dveře, aby se vzbudil..
Jdyž ho nezbudím , chodí mi spát po 11
:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603

Podle mě ti nezbyde nic jiného než být důsledná a dát spát po obědě. Vymyslet nějakou aktivitu, při které se unaví natolik, že bude chtít spát. Kolem roku a půl syn přecházel na jedno spaní denně a byl mezi dětmi v mém okolí skoro za exota, protože všechny děti spaly jednou denně od roku. I teď (20 m) mi někdy usne dopoledne(kočár, auto ap. ) potom spí jeětě jednou odpo (cca kolem čtvrté) pak je vzhůru do deváte/desáté. Nesmím mu dát šanci (na usnutí) pak spí pěkně doma v postýlce. I když jen hodinu až hodinu a půl. Jsem ráda za to :-) Přeju hodně trpělivosti, ale určitě to půjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118

A když ju po půlhodině spánku vzbudíš?
Kamarádky kluk byl jako tvoje malá, ale oni ho spát nenechávali vůbec, radši vydrželi jeho protivné nálady, protože jak kolem páté usnul, měli diskovéku minimálně do půlnoci, přesně jak popisuješ. Trvalo ale dost dlouho, než si zvykl :nevim: Uričtě dýl jak měsíc dva. To bych nevydržela.
Já bych zkusila buď budit (odpolední spaní) nebo vydržet a dávat spát dřív jakoby na noc :nevim: Pokud se nebude budit o půl páté ráno, tak by mi nevadilo večer hodinu protivné dítě, které bude o půl sedmé (večer) spokojeně chrupkat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.12.11 18:53

me mala v tomto veku uz po obede nekdy nespala…a bezne se mi stava ze mi usne takhle na vecer…ale ja to neresim..me to nevadi ze je tu s nama do pulnoci…co mi zabira stopro aby spala po obede neni drivejsi vstavani ale dobry utahani…dlouha prochazka, hriste, vylet na odrazedle apod. pak spi i po obede…jinak uz vicemene nespava vubec. kdyz jsme doma tak po obede nespi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.12.11 18:55

jo a buzeni treba u nas nepripada v uvahu..za prve mam pak naprosto a totalne protivny dite (to ma asi po me…me taky nikdo nesmi vzbudit :mrgreen: ) a navic ji je jedno jestli spi 20 minut nebo dve hodiny jako na dalsim spanku to nema jedinej vliv. takze musis sama vyzkouset co zabere u vas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
6.12.11 20:12

Zrovna řeším tuto situaci s 2 letou dcerou. Po obědě si odmítá zdřímnout, když teda není opravdu mimořádně unavená, ale to je jen většinou tím, když v noci se víc budí, zkrátka hůř spí, je to minimálně. Zvýšit aktivitu dopoledne, tak to už u nás taky nezabírá. Po obědě si aspoň chvilku spolu lehneme a koukáme na televizi, aby si prostě odpočívala, vydržíme max. 30 minut. Možná si tím i já spíš trochu odpočívám. Těžko říct. Ukládám večer hodně unavená dítko, to je pravda, ale teď momentálně chodíme spát mezi 18,30 a 19 hodinou. Jak nespí přes den, déle prostě nevydrží a nechci ji nutit. Myslím si, že na ranní vstávání to u nás nemá význam. Většinou vstáváme kolem té 6,30-7 hodiny. Když usne po obědě, tak ji samozřejmě nechám, potřebuje to, ale večer je u nás rodeo až do 22 hodiny a ráno stejně mezi 6 a 7 vstává. Takže můj postoj je teď takový, že to nechávám víc na ní. Já vyřvávání dětí v postýlce než usnou moc neuznávám, takže to nedělám. Ale je to jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
6.12.11 21:48
Mě právě je vyřvávání také proti srsti, večer jde spát, přes to nejede vlak a ví to, i když fňuká a není jí něco, tak k ní nikdo nejde, ale přes den mi to přijde hrozně surové.
mikitaa píše:
jo a buzeni treba u nas nepripada v uvahu..za prve mam pak naprosto a totalne protivny dite (to ma asi po me…me taky nikdo nesmi vzbudit :mrgreen: ) a navic ji je jedno jestli spi 20 minut nebo dve hodiny jako na dalsim spanku to nema jedinej vliv. takze musis sama vyzkouset co zabere u vas.

také to mám tak :mrgreen: vzbudila se sama po 3/4 hodině, byla úplně jako kdyby jí někdo praštil po hlavě, tak jsem jí rychle vysprchovala a před chvilkou uložila, ale upřímě řečeno každý den to nedávám, potřebuji také doma něco udělat a ne být potom jako mrtvola co tady straší do dvou :roll:

Ráno teda jsme většinou doma, zkusím zítra jít místo hraní ven a utahat jí chůzí snad to zabere :think: Děkuju všem za příspěvky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí