Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, dcera 19 měsíců mi přes den začala skřípat zubama. Je to hoznej zvuk, ale spíš se bojím, aby si je zbytečně neničila. Ukazovat na pusu a říkat, že to nesmí samozřejmě nepomáhá. Rady typu dej jí dudlík, jsou na nic. Přece jí v tomhle věku nezačnu zase dávat dudlík na den. Stačí, že ho vyžaduje v noci.
Ahojky mám 16 měsíční dceru a taky to občas dělá
nicméně mě to dělá spíš naschvál,vždycky když jí dám najevo,že mi to vadí tak se mi začne smát a dělá to tak dlouho dokud to prostě neignoruju.
Pak s tím přestane.Jinak myslím si,že by si ty zoubky snad tímhle zničit neměli.Synovec skřípe zubama večer ze spaní…to jsou teprve zvuky ![]()
Já taky skřípu v noci a mám je právě částečně obroušený. ![]()
Ona to dělá jen tak. Nemám pocit, že by to dělala nějak naschvál nebo když je v nějaké situaci.
Tak snad ji to brzy přejde
Je to hrozný zvuk
Já jsem ráda,že moje malá si na to 3 dny nevzpomněla ![]()
Náš malý to dělal taky, trvalo to tak týden, dva, pak na to zapomněl a přestal. Je to pár měsíců a už se k tomu nevrátil
Bude mu sice rok, ale zoubky už má skoro všechny
Kacik, a kolko vas maly ma zubov? Nas ma 13 mesiacov a mame uz 16 zubov, coz mi pripada trosku viac. A dneska moj zubny doktor nariadil nech cistim 2× denne ![]()
Este k tomu cez den tiez skripa prednimi zubami ![]()
Eginko, náš malý má 14 zoubků
zatím…
Nejdříve se prořezali dvě stoličky a vzápětí mu narostli všechny špičáky. Vypadá to, že na 13 měsících na tom budeme stejně ![]()
V předchozím příspěvku jsem myslela skoro všechny kromě posledních šestek, ty rostou mnohem později? I když u některých dětí člověk nikdy neví ![]()