Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj maminky chtěla bych se zeptat, koupili jsme sedátko do vany myslím že dost kvalitní za tu cenu ale překvapila nás ryska kam až se dává voda.. je tak nízko že snad malej nebude mít ponořený ani nohy
dáváte vodu taky podle tý rysky? nebo jak vysoko vodu napouštíte.. myslím si že takhle nízko si to dítě ani vodu neužije a ještě mu bude zimina… díky za radu
Napusť tolik vody, kolik uznáš za vhodné. Předpokládám, že dítě nenecháš sedět půl hodiny ve vaně bez dozoru.
My teda nemáme sedátko,ani jsme neměli nikdy lehátko.Když malá ve vaně sedí.Má vody tak po bříško.Aby jí nebyla zima a mohla se cáchat ve vodě.
to určitě nenechám bez dozoru ale nevim jestli ta ryska tam není proto kolik snesou ty přísavky vody aby je ten tlak vody neodlepil…
Neboj, my ho mame doted, kdyz se koupou dohromady, vanu maji plnou a sedatko drzi jak pribity. Za me je to top investice, my pouzivame s uspechem snad od 8 mesicu a jeste chvilku necham, co ti dva delaji ve vane.....Takto jsem v klidu
davala jsem dost vody…tak aby do ni pres okraj dosahla rukama…takze vicemene skoro cely sedatko pod vodou ..
Nikdy jsem žádný sedátko nepoužívala,připadá mi to jako naprostá zbytečnost. Mám ruce,ty udělají víc služby,než sedátko napůl ponořené ve vodě. Od 5 ti měsíců,od chvíle,co se mi malá spolehlivě přetáčela,jsem ji pokládala do vany samu a začala řádit podle svého gusta,jakmile začala sedět,tak už to bylo úplně super, neumím si představit 6 ti a více měsíční dítě upoutané v sedátku. ![]()
Berry, tak k nepochopeni tam nic moc neni, ja rikam, ja nekoupim kdejakou blbinu,ale tuto koupi si chvalim. Muzu ditka nechat radit dle libosti a nebat se, ze se mi Mates utopi - Klare je 9, takze muzu byt v tomto smeru v klidu, kdyby se neco delo, nicmene vim, ze se mi nepodsekne ve vane. Hooodne se budu rozhodovat, kdy ho zrusim. Jinak, kdyz se koupe sam, je taky bez sedatka, ale ver, ze neradi zdaleka tolik, jako kdyz ma partacku
![]()
Nejspíš je to o tom,jak se dítko naučí s vodou . Mám viz metřík ani ne roční,podle pohybů vidím sama,že nemá problém vůbec v ničem, necelé půl vany s vodou zvládá s přehledem ![]()