Tuhá stolice, dvouleté dítě

358
2.12.11 10:27

Ahoj holky, určitě mi zase dobře poradíte :hug:
Naše (čerstvě) dvouletá dcerka má problémy s tuhou stolicí. Nemá zácpu, kaká každý den. Ale její stolice je tvrdá jak šutr, jak slepené králičí bobky (tak 2× do týdne má měkčí). Chodí na nočník, ale kadí pořád do plíny a asi jí to i bolí, ale krev nemá.
Baští v podstatě s náma. Ke snídani většinou chleba s domácí marmoškou, sváča Activia, běžný oběd, sváča ovoce (zelenina, pečivo), večeře zbytek od oběda nebo chleba s něčím a zelenina + ráno a po pol. spaní UM Bebu (po 200ml).
Dost málo pije. Nevím už čím jí nalévat. Nechci, aby si zvykla na sladké, takže zkouším různé čaje.
Holky poraďte, nevím, jestli už může něco celozrnného (a co). Chtěla bych jí trochu upravit jídelníček. A asi začnu trochu sladit pití, abych do ní vůbec něco dostala, ale nevím, jestli je menší zlo tmavý cukr nebo javorový sirup.
Předem všem díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
2.12.11 10:35

tak pokud kadi bez problemu kazdy den tak to nevadi ne? nase ma taky hovnouse tvrdy jak sutr…aspon se zvladne sama vykajdit na zachod i utrit pac je cista :mrgreen: a s jidelnickem neporadim…u nas se ji a pije vsechno…zadny zlo nemame :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
2.12.11 11:20

ahoj, jako kdybych to psala já, máme to samé od cca těch dvou a půl … malá hovno jako šutr, ale ona pila a pije hodně, ale nepije bebu ani sunar atd. je jí 3,5 a strašně tuhý hovno a ke všemu hrozně velký i když jde denně, nechápu, chodila do pleny hoodně dlouho, odnaučila se to, ale stejně mám z toho hrůzu, a nikdem i nikdo neporadil co s tim. zácpa to neni, tak nic nebrat. jen pít kompotový šťávy, hodně tekutin, jogurty… ale ono je to stejně na prd, takže jedině vyčkat, snad se to upraví… než vyleze hemeroid :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
2.12.11 11:46

Na tuhou stolici je fajn Lactulosa,máme vyzkoušeno a pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
2.12.11 11:52
Pavlínka05 píše:

No jo, ale malá nemá zácpu, tak si myslím, že tímhle by se nic nevyřešilo… :( Navíc to nemůže brát věčně.. Musím vyřešit příčinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
2.12.11 12:13
pajjakk píše:
Pavlínka05 píše:
No jo, ale malá nemá zácpu, tak si myslím, že tímhle by se nic nevyřešilo… :( Navíc to nemůže brát věčně.. Musím vyřešit příčinu.

ja myslim ze to je proste u nekterych lidi normalni zalezitost a netreba hledat pricinu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.12.11 14:03

Pokud ji to nebolí, kadí každý den, tak bych neviděla problém. Ke kakání na nočník musí dozrát. Syn kadil do spací plíny do 2,5let, i když na den byl bez plíny. Zlomilo se to až ve chvíli, kdy občas přestal odpoledne spát, tím pádem se nevykadil do té odpolední plíny a navečer už to nemohl vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.12.11 14:04

Ještě mě napadlo nějakého laktobacila zkusit, ten se dá brát dlouhodobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
2.12.11 14:16

Ahoj Pajjokk,
myslím, že příčina je v tom, že málo pije. Taky s tím pořád bojujeme, tak Ti napíšu, co pomohlo nám, třeba Ti aspoň něco pomůže:
Celý den hlídám, jestli pije. Vím, kolik má vypít dopoledne a kolik odpoledne a pokud máme skluz, nutím do pití častěji.
Vždy chci, aby vypila tolik, abych to v hrnečku poznala.
Střídáme různé hrnečky a lahvičky na pití.
Střídáme čistou vodu s vodou s rozpuštěným granulovaným čajem a s normálním čajem (máme asi 6 druhů - ovocné, heřmánkový, proti nachlazení, proti kašli…). Sladím jen trošku mléčným cukrem Babio, resp. dcera si ráda sladí sama. Dávám jí na to malilinkou lžičku jak pro panenky.
Obecně u nás pomáhá s jídlem a pitím, když mi dcera u přípravy pomáhá. Taky má ráda, když pijeme obě najednou.
Samozřejmě jí vysvětluju, proč je potřeba pít (aby nebolelo bříško, kakání, proti kašli…).
Kamarádkám pro rozpití dětí pomohlo vzít malinké skleničky a ťukat si při pití.
A ráno jí do lahvičky přidávám vlákninu pro děti. Pije to ve větším množství vody a déle, než je v návodu, ale zabírá to. Pochopitelně jsem to konzultovala s doktorkou a považuje to za dobré řešení, klidně i dlouhodobé.

Píšu s dcerou na klíně, tak nevím, jestli jsem napsala vše a jestli je to srozumitelné, ale kdyžtak se ještě ozvi.
Mějte se moc hezky
Emi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
2.12.11 16:46
Gladys píše:
Pokud ji to nebolí, kadí každý den, tak bych neviděla problém. Ke kakání na nočník musí dozrát.

Mě nejde o to, že kadí do plíny… Psala jsem, že jí to právě i bolí a v tom problém vidím.

Díky Emi :hug: A o jakou vlákninu jde? Přemýšlím, že taky začnu doslazovat. Začnu asi s javorovým sirupem. Tlačím do ní pití co 15 min, ale jen si trochu lokne a zase jde. A vysvětluju taky, ale u nás máme tvrdou hlavu… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
2.12.11 17:32

Vlákninu pro děti kupuji v dm, mají ji u vitamínů a potravinových doplňků. Viděla jsem ji tam ve dvou provedeních, ale obsah i cena byly stejné. Stojí cca 80 korun. Ta samá vláknina se dá koupit i v lékarně, ale většinou ji objednávají a u nás stojí skoro 120 korun.

A je to běh na dlouho trať. Nám to trvalo pár měsíců, než se to spravilo. Začalo to krátce po druhých narozeninách strašnou zácpou. Malá se pak snažila míň jíst a míň pít, aby nemusela kakat a aby ji to nebolelo. Často jsme spolu mluvily o tom, že to nebude bolet, když bude dobře jíst a pít, a nakonec to pochopila. Občas samozřejmě s pitím zlobí, ale už je velká a ví, že pít musí, jinak ji to bude zase bolet, takže když na to pití dávám pozor, zvládáme to dobře a bez bolesti.

A ještě jsem si vzpomněla, že malé pomáhají švestkové výživy (dávám celou skleničku) a do jídla jí občas přidávám trošku oleje nebo másla (pokud není samo o sobě mastnější).

S javorovým sirupem bohužel nemám zkušenost, ale v tomhle věku je podle mne normální prckům pití trochu osladit. Možná se zkus ještě podívat na další diskuse o dětech, co špatně pijí, třeba tam najdeš nějaké užitečné rady.

Držte se :hug:
Emi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
2.12.11 19:55

My sme stim měli taky hodně velký problémy, a někdy máme ještě ted, sem tam jí tám Lactulosu ta ty hovnousky změkčí a dávám Laktobacily a Sunar Nutradefenc a taky hodně banány, ty nám vždycky hodně pomůžou od tuhý stolice :palec:
My teda chodíme kadit na nočník od 10 m a taky jí to pomáhá, páč se jí zaeček ještě trochu roztáhne a de to líp, ale taky u kakání někdy pláče, ale už je to lepší když děláme vše co sem napsala vejš :kytka:

""http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0sbA0s1SyBlwwFccC4g,,19.png:http://tickers.cafemom.com/…cC4g,,19.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
3.12.11 10:39
pajjakk píše:
Pavlínka05 píše:

Já jsem o zácpě nic nepsala :nevim: .....Lactulosa se dá použít i na změkčení stolice,tudíž při problému „tvrdých bobků“
Navíc se to dá používat dlouhodobě a není návyková jako projímadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.12.11 13:53
pajjakk píše:
Gladys píše:
Pokud ji to nebolí, kadí každý den, tak bych neviděla problém. Ke kakání na nočník musí dozrát.

Mě nejde o to, že kadí do plíny… Psala jsem, že jí to právě i bolí a v tom problém vidím.

Promiň, jsem se nějak překoukla :oops:
Ale starší pije dostatečně a tuhé bobky má stejně, hlavně teda když sní hodně masa, když je zeleninka, tak problém není.
S tou vlákninou je to dobrý tip, asi se na ni v dm též mrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.12.13 17:36

Ahoj, bohužel teď bojujeme ze stejným problémem. Tříletá dcerka má velice tvrdou a bolestivou stolici.Je to pro nás každodení půlhodinoví porod, u kterého brečíme obě. Může mi prosím autorka která tuto diskuzi zakládala, napsat co jím pomohlo? Předem moc děkuji za informaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí