Fantomalt - opravdu zabere?

342
2.12.11 22:10

fantomalt - opravdu zabere??

Tento týden jsem byly na gastru, kam nás dětská dr. poslala z důvodu neprospívání. Syn má 15m a od roční kontroly vůbec nic nepřibral a ani nepovyrostl. Takže váha a výška stejná jako před 3 měsíci. Musím tedy uznat, že to není žádný velký jedlík. Rozhodně mí nesní 200g porci oběda, nejí kaše ani přesnídávky. ALe zato je hodně mlíkový. UM ráno vypije 210ml a večer taky. Doktorka na gastru nám napsala FANTOMALT, že prý to zvýši přísun kalorií a dle jejích zkušeností určitě přibere. Opravdu je to takový zázrak??? Má do každého jídla dávat 1 odměru, ale nechce se mi věřit, že z pár odměrek skutečně přibere. Má s tím fantomaltem někdo nějakou zkušenosti??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2892
2.12.11 22:16

ahoj a můžu se zeptat,kolik malý váží a měří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
2.12.11 22:17

Dr. by hlavně měla zajímat výška, tedy jak dítě roste, přibývání na váze jako druhotné. Protože je důležité, aby nemělo dítě poruchu růstu…tedy dostatek růstového hormonu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
2.12.11 22:18

Co jsem našla tak Fantomalt je maltodextrin a o něm tu Takže po něm asi přibrat může… Já bych se možná ještě poohlídla po nějakých šetrných vitamínech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17941
2.12.11 22:18
pannda píše:
Dr. by hlavně měla zajímat výška, tedy jak dítě roste, přibývání na váze jako druhotné. Protože je důležité, aby nemělo dítě poruchu růstu…tedy dostatek růstového hormonu…

Naprosto totéž jsem chtěla napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
2.12.11 22:22
proto jsem se na tu výšku a váhu ptala… :palec:
Eliška píše:
pannda píše:
Naprosto totéž jsem chtěla napsat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
2.12.11 22:24

Na roční prohlídce váha 9100g a výška 77cm. Tento týden u dětské dr. váha 9140g a výška 77cm. Před měsícem nechala udělat dětská dr. testy na potrav. alergie - vše negativní a řekla že ještě měsíc počkáme a pak nás pošle na gastro. No a tam nám teda dali ten „zázrak“ s tím, že mám 3 dny sepisovat jídelníček a poslat jim ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
2.12.11 22:25

FAntomalt se přidává do jídla, je to dopněk stravy a určitě by měl pomoct.
Vhodné jsou i jiné nutriční dopňky - zkus se mudry zeprat jsou na nutridrinky - jsou i džusové, tak by je mohl i malý, ale pouze na doporučení lékaře. Na kojeňáku jsem je psala nemocným dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
2.12.11 22:26

JO a ještě než nám dala dr. žádadnku na to gastro tak ještě udělala běžný odběr krve - opět vše v pořádku v normě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
2.12.11 22:27

Nutridink v našem případě asi nehrozí - máme alergii na BKM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
2.12.11 22:27
bedlunka píše:
Na roční prohlídce váha 9100g a výška 77cm. Tento týden u dětské dr. váha 9140g a výška 77cm. Před měsícem nechala udělat dětská dr. testy na potrav. alergie - vše negativní a řekla že ještě měsíc počkáme a pak nás pošle na gastro. No a tam nám teda dali ten „zázrak“ s tím, že mám 3 dny sepisovat jídelníček a poslat jim ho.

no, takže budete pod dohledem NT + lékaře nutricionisty :palec: . Ten jídelák ti propočítají, kolik energie malý do sebe dostane a když tak ti ho upraví.
Váhová i vzrůstový graf není moc pozitivní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
2.12.11 22:32

psala jsi že všechny alergie negativní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17941
2.12.11 22:32
eviliska píše:
Váhová i vzrůstový graf není moc pozitivní

Vždyť ale nevíš porodní a průběžné váhy a míry, tak nejde hodnotit.
Jinak z běžného odběru (tj. zřejmě KO) poruchu růstu poznat nemusí.
V tomto věku bych si zdaleka nedělala hlavu z nepřibývání na váze (více pohybu), ale z toho růstu. Je to i náš případ, mám velmi drobné děti a ta nejmladší je extrémně malá, takže velmi bedlivě sleduji růst, drží si svou křivku, i když na zcela spodní hranici grafů. Jak je to s percentilem u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
2.12.11 22:34

Syn Fantomalt bral… Ze začátku zabíral, ovšem po delším užívání po něm bývá průjem. Nyní jsme přešli na Glukopur. Řekla bych, že se po něm přibívá víc jak po Fantomaltu a nehrozí průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
2.12.11 22:35

Já se spíš děsím toho, že když nezačne přibírat, tak nás čeká hospitalizace a tam mu prý budou vyšetřovat žaludek, střeva a nevím co všechno… :,( Ono ten graf není z dlouhodobého hlediska nic pozitivního. My jsme postupně spadli z 50perc. na 7perc. v 8m. jsme měli 8800g, takže vlastně za 4 měsíce jsme přibrali 300g.....ale to doktorka neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí