Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
chápu,je to hrozně těžké,dávat dětem něco výživnějšího,když mají ABKM.Moje dcerka,13měsíců,jí má také a i vaječný bílek a do toho AE.Také zrovna není žádný cvalík a o výšce už vůbec nemluvím,v roce vážila 9.2kg a měřila 75cm,od té doby taky nic moc nepřibrala.ještě jsem se chtěla zeptat,malý má ABKM nebo alergii na laktozu?
Ty grafy myslíš které - hmotnostně-délkový, nebo délkový? (z 50. na 7. percentil)
Z glukopuru že se přibírá??? Dyť je to jenom rychlý cukr, který dodá rychle tělu energii, ale že by se po něm přibíralo???
Je to velmi relativní, ty váhy, míry v roce, co tu píšete, jsou třeba pro mě úžasné, naše děti měly v roce 69 cm a ta nejmenší třeba 7,5 kg. Narodila se tedy měsíc předčasně, ale i moje nejstarší narozená v termínu, měla míru stejnou.
Tak ten se používá jen výjimečně, jak vypadá tedy v těch druhých dvou grafech? Je tam taky propad?
Zařadila bych i probiotika, aspoň 1 miliardu v denní dávce, v podstatě zdravá střeva jsou základ..Možná že špatně vstřebává živiny z potravy, železo by se mělo zkontrolovat a zvlášt udělat testy na přítomnost růstového hormonu. Kolikrát denně malý jí? počet porcí?
Ono je celkem jedno jestli dítě v roce váží 10kg. nebo 7kg, ale podstatné je, že přibírá a roste!!! Dcera od kamarádky v roce měla rovných 7kg a ve 2 letech 10,5kg. Někdo si řekne, že je to málo, ale ona za rok přibrala 3,5kg - super.
Maminky já Vám pro dnešek moc děkuji za odpovědi a názory, ale pro dnešek už končím. Jdu se na to zítřejší klábosení trošku prospat, ale nespavci klidně můžo psát dál ![]()
Lucie84 píše:
Syn Fantomalt bral… Ze začátku zabíral, ovšem po delším užívání po něm bývá průjem. Nyní jsme přešli na Glukopur. Řekla bych, že se po něm přibívá víc jak po Fantomaltu a nehrozí průjem.
U nás stejně, jen teda dcera ![]()
Nejdřív dobrý, ale pak průjem a musela jsem vysadit, ovšem ani mi to nevadilo, protože stejně moc nepřibírala, zato Glukopur - pecka!
V roce 7050g a teď za chvíli 2 roky a 12 kg
Dostala se z pidižvíka do normy
(s výškou stejně tak) Ale naše malá měla extrémně nízkou PV i PD ![]()
Ale 9100 v roce, o tom bych si mohla nechat zdát!
A 77 je taky dost, to bych ještě moc neřešila. Víc se hejbe, nevím, nepřijde mi to nějaká hrůza. Ještě bych mu dala čas ![]()
Holky a jak často a v jakém množství jste ten glukopur podávaly?? Syn teda na sladké moc není - takže se obávám, že kdybych mu toho trošku přimíchala do mlíka, tak to vůbec nebude pít.
Uvidíme, jaký efekt bude mít ten fantomalt.
Glukopur dávkujeme: Syp-syp-syp, táááák, to by mohlo stačit!
Dávala jsem ho tak stejně jako Fantomaltu, no, možná i víc.. ![]()
Hele, zdaleka to nesladí tolik jako cukr. Je to sladké, to ano, ale ta sladká chuť není taková pecka
Já myslím, že to malej spapká. Pokud nějaká nutriční žena řekla, ať zkusíš Fantomase
, tak ho dávej. Jen bacha na ten průjem, no.. To je jedna z výhod Glukáče, průjem po něm nemá ![]()
jj, pokud dítě prospívá dobře / což v roce 9,1 kg je v poho/, ale za další 3m nic nepřibere ani nevyroste, značí to nějaký problém. Proto jsem to psala. Pracovala jsem 2 roky na kojeňáku a jsem NT.
Snad ti to bude ELIško stačit Eva
Já osobně si taky myslím, že někde nějaký problém bude. Ty testy na potrav. alergie jsem si vyžádala já. Malý se mi občas osypal po čerstvém rohlíku (byl fakt ještě teplý) a taky po kus-kusu. Ale nikdy to nebylo pravidelně, prostě občas jo a občas ne. Já se teda ve všech těch zkratkách a hodnotách nevyznám......ale my měli takové výsledky: IgE=7,8..... ECP=4,8......EMA IgA negativní..... tTGA negativní. S tím, že lepek jsme papali a papáme každý den (hlavně přílohy - těstoviny, kuskus, ovesné vločky, kroupy) Na gastru mi doktorka řekla, že pro ní to není prvořadé, nicméně dál doporučila dávat lepek - takže jej dávám nadále.
Je to ale šílený nápor na psychiku, hlavně ze strany rodiny - ta si nechce nějaký problém připustit a zdůvodňuje to tím, že oba s tatínkem jsme drobní a malí a vždycky jsme drobní byli, takže budeme mít drobné dítě. Já nečekám, že budu mít puclatého obra, ale přece jenom, když se dívám na to graf tak se mi chce brečet.
V 7m. jsme byli s váhou 8,5kg a výškou 68cm jsme byli na 77perc. a na roční prohlídce jsme byli s váhou 9,1kg a výškou 77cm na 22perc. Nové údaje jsem ještě nezadala.
bedlunka píše:
V 7m. jsme byli s váhou 8,5kg a výškou 68cm jsme byli na 77perc. a na roční prohlídce jsme byli s váhou 9,1kg a výškou 77cm na 22perc. Nové údaje jsem ještě nezadala.
Na percentily se až tak moc nesostřeď. Mě spíš zaráží ten stop růstu a váhy za posl. 3 měsíce.
Předtím ti přibíral krásně a v roce byl v normě / váha trochu míň a výška tak akorát /.
IG jsou protilátky - to znamená, že je alergik, nebo u jiných, že něco prodělal.
Dávej mu potraviny, které mu dělají dobře, chutnají