Fantomalt - opravdu zabere?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2892
2.12.11 22:36

chápu,je to hrozně těžké,dávat dětem něco výživnějšího,když mají ABKM.Moje dcerka,13měsíců,jí má také a i vaječný bílek a do toho AE.Také zrovna není žádný cvalík a o výšce už vůbec nemluvím,v roce vážila 9.2kg a měřila 75cm,od té doby taky nic moc nepřibrala.ještě jsem se chtěla zeptat,malý má ABKM nebo alergii na laktozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17956
2.12.11 22:36

Ty grafy myslíš které - hmotnostně-délkový, nebo délkový? (z 50. na 7. percentil)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
2.12.11 22:38

Z glukopuru že se přibírá??? Dyť je to jenom rychlý cukr, který dodá rychle tělu energii, ale že by se po něm přibíralo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17956
2.12.11 22:38

Je to velmi relativní, ty váhy, míry v roce, co tu píšete, jsou třeba pro mě úžasné, naše děti měly v roce 69 cm a ta nejmenší třeba 7,5 kg. Narodila se tedy měsíc předčasně, ale i moje nejstarší narozená v termínu, měla míru stejnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
2.12.11 22:39

Ten graf byl čistě hmotnostní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17956
2.12.11 22:40

Tak ten se používá jen výjimečně, jak vypadá tedy v těch druhých dvou grafech? Je tam taky propad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
2.12.11 22:41

Zařadila bych i probiotika, aspoň 1 miliardu v denní dávce, v podstatě zdravá střeva jsou základ..Možná že špatně vstřebává živiny z potravy, železo by se mělo zkontrolovat a zvlášt udělat testy na přítomnost růstového hormonu. Kolikrát denně malý jí? počet porcí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
2.12.11 22:42

Ono je celkem jedno jestli dítě v roce váží 10kg. nebo 7kg, ale podstatné je, že přibírá a roste!!! Dcera od kamarádky v roce měla rovných 7kg a ve 2 letech 10,5kg. Někdo si řekne, že je to málo, ale ona za rok přibrala 3,5kg - super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
2.12.11 22:43

Maminky já Vám pro dnešek moc děkuji za odpovědi a názory, ale pro dnešek už končím. Jdu se na to zítřejší klábosení trošku prospat, ale nespavci klidně můžo psát dál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
2.12.11 22:48
Lucie84 píše:
Syn Fantomalt bral… Ze začátku zabíral, ovšem po delším užívání po něm bývá průjem. Nyní jsme přešli na Glukopur. Řekla bych, že se po něm přibívá víc jak po Fantomaltu a nehrozí průjem.

U nás stejně, jen teda dcera :mrgreen:
Nejdřív dobrý, ale pak průjem a musela jsem vysadit, ovšem ani mi to nevadilo, protože stejně moc nepřibírala, zato Glukopur - pecka! :potlesk: V roce 7050g a teď za chvíli 2 roky a 12 kg :pankac: Dostala se z pidižvíka do normy :hug: (s výškou stejně tak) Ale naše malá měla extrémně nízkou PV i PD :roll:
Ale 9100 v roce, o tom bych si mohla nechat zdát! 8o A 77 je taky dost, to bych ještě moc neřešila. Víc se hejbe, nevím, nepřijde mi to nějaká hrůza. Ještě bych mu dala čas :nevim:

• Citovat
  • Upravit
342
3.12.11 15:33

Holky a jak často a v jakém množství jste ten glukopur podávaly?? Syn teda na sladké moc není - takže se obávám, že kdybych mu toho trošku přimíchala do mlíka, tak to vůbec nebude pít. :nevim: Uvidíme, jaký efekt bude mít ten fantomalt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
3.12.11 15:47

Glukopur dávkujeme: Syp-syp-syp, táááák, to by mohlo stačit! :mrgreen: Dávala jsem ho tak stejně jako Fantomaltu, no, možná i víc.. :nevim:
Hele, zdaleka to nesladí tolik jako cukr. Je to sladké, to ano, ale ta sladká chuť není taková pecka :palec: Já myslím, že to malej spapká. Pokud nějaká nutriční žena řekla, ať zkusíš Fantomase :mrgreen: , tak ho dávej. Jen bacha na ten průjem, no.. To je jedna z výhod Glukáče, průjem po něm nemá :palec:

• Citovat
  • Upravit
14020
5.12.11 11:33

jj, pokud dítě prospívá dobře / což v roce 9,1 kg je v poho/, ale za další 3m nic nepřibere ani nevyroste, značí to nějaký problém. Proto jsem to psala. Pracovala jsem 2 roky na kojeňáku a jsem NT.

Snad ti to bude ELIško stačit Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
5.12.11 12:36

Já osobně si taky myslím, že někde nějaký problém bude. Ty testy na potrav. alergie jsem si vyžádala já. Malý se mi občas osypal po čerstvém rohlíku (byl fakt ještě teplý) a taky po kus-kusu. Ale nikdy to nebylo pravidelně, prostě občas jo a občas ne. Já se teda ve všech těch zkratkách a hodnotách nevyznám......ale my měli takové výsledky: IgE=7,8..... ECP=4,8......EMA IgA negativní..... tTGA negativní. S tím, že lepek jsme papali a papáme každý den (hlavně přílohy - těstoviny, kuskus, ovesné vločky, kroupy) Na gastru mi doktorka řekla, že pro ní to není prvořadé, nicméně dál doporučila dávat lepek - takže jej dávám nadále.

Je to ale šílený nápor na psychiku, hlavně ze strany rodiny - ta si nechce nějaký problém připustit a zdůvodňuje to tím, že oba s tatínkem jsme drobní a malí a vždycky jsme drobní byli, takže budeme mít drobné dítě. Já nečekám, že budu mít puclatého obra, ale přece jenom, když se dívám na to graf tak se mi chce brečet.

V 7m. jsme byli s váhou 8,5kg a výškou 68cm jsme byli na 77perc. a na roční prohlídce jsme byli s váhou 9,1kg a výškou 77cm na 22perc. Nové údaje jsem ještě nezadala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
6.12.11 08:55
bedlunka píše:
V 7m. jsme byli s váhou 8,5kg a výškou 68cm jsme byli na 77perc. a na roční prohlídce jsme byli s váhou 9,1kg a výškou 77cm na 22perc. Nové údaje jsem ještě nezadala.

Na percentily se až tak moc nesostřeď. Mě spíš zaráží ten stop růstu a váhy za posl. 3 měsíce.
Předtím ti přibíral krásně a v roce byl v normě / váha trochu míň a výška tak akorát /.
IG jsou protilátky - to znamená, že je alergik, nebo u jiných, že něco prodělal.
Dávej mu potraviny, které mu dělají dobře, chutnají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect