Sprostá slova u 2,5letého

smutná
5.12.11 09:37

Sprosta slova

Maminky maly ma dva a neco,a jednou mi pred nim ujelo „sakra“ a on to ted porad opakuje.Mam uplnou hruzu co zaslechne kde jinde.Uplne chape kontext.Kdyz mu neco nejde,tak si dupne a rekne sakra.Snazim se to prehlizet,ale nelibi se mi to,nechci aby mluvil sproste jeste pred 2.5 rokem.Taky uz vase tak male deticky,skoro mimina mluvi sproste?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
byron
5.12.11 09:39

Když byl syn takhle malej tak se naučil říkat ,,ježišikriste´´ a bylo to hrozně srandovní.....

No, tak sem tam nějaké to sprosté slovíčko už pochytily, ale nějak vědí, že na veřejnosti neříkat… Hodně se toho nauičili i ve školce :roll:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
5.12.11 09:41

Ahoj,sakra mi ještě nepříjde tak sprostý,tchýně učila malou říkat hovno,ještě dřív než uměla říct máma :pocitac: a naučila se velice dobře,děti opakujou tomu se nevyhneš ;)

• Citovat
  • Upravit
24798
5.12.11 09:43

Dokud neříká kulva dlát, tak je to dobrý :lol:

Ale ne, nejlepší je asi ignorace a jestli chápe takhle souvislosti, zkusit ho naučit nějaké jiné slovo… Sakra bych mu nechala, to není taková hrůza a časem ho to přestane tak bavit.
Majda v létě pochytila „ty vole“, nevím od koho… tak jsme ji „přemluvili“ a tak jako ukecali, že „ty voso“ je lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
5.12.11 09:45
rozmary píše:
Ahoj,sakra mi ještě nepříjde tak sprostý,tchýně učila malou říkat hovno,ještě dřív než uměla říct máma :pocitac: a naučila se velice dobře,děti opakujou tomu se nevyhneš ;)

Koukám že jsme na tom podobně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
5.12.11 09:45

Asi vysvětlit, že to není vůbec hezké tohle říkat a že ani maminka by to neměla říkat. Pamatuju si, jak jsme pořád dokola jako děti opakovali Čápi letěli čápičápičápi letěli, jen abysme si TO řekli :-) Přešlo to.Tomu se nejde vyhnout, jen v televizi je to samá nadávka a to někdy i v sobotu dopolednme (sex vůbec nepočítám) :roll: :roll:
Ví malej, že říká něco nehezkýho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
5.12.11 09:46

Nepřikládala bych tomu slovu význam a nerozčilovala se nad ním. A zkusila třeba z legrace plácnout durazně jiný slovo při „rozčilení“ - aby to slyšel -třeba se ho taky chytne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
5.12.11 09:48

Počkej až začne chodit do školky, co si od tama přinese :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dle mé zkušenosti radím: ignorovat to. Mě takhle došel nejstarší ze školky s krásnýma slovíčkama a když zjistil, že na to nikdo nereaguje a nikdo se tomu nesměje, tak to zapomněl. Teď v 11 letech už to samozřejmě umí znovu a nestačím se divit, jaký používají venku s klukama slovník, když neví že je vidím. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale doma tak nemluvíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
5.12.11 09:51
Anabellka píše:
Počkej až začne chodit do školky, co si od tama přinese :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dle mé zkušenosti radím: ignorovat to. Mě takhle došel nejstarší ze školky s krásnýma slovíčkama a když zjistil, že na to nikdo nereaguje a nikdo se tomu nesměje, tak to zapomněl. Teď v 11 letech už to samozřejmě umí znovu a nestačím se divit, jaký používají venku s klukama slovník, když neví že je vidím. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale doma tak nemluvíme.

Kdyz ja mam strach ze on si spis takhle slovicka prinese uz DO skolky,ze tam uz budeme za ostudy ze takhle mluvi :oops:

• Citovat
  • Upravit
1517
5.12.11 09:52

Když mě malej začal chodit do školky,řekl jednou „debile“.Byla jsem na koberečku a cítila se hrozně.Doma nemluvíme sprostě,ale měli jsme okna přímo nad hřištěm a slovník starších dětí je šílený :cert: A bohužel děti rádi papouškují i když netuší co to vlastně znamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.12.11 09:52

Jo a ze školy taky,učila jsem holku značky aut a říkám jí to s tím kosočtvercem je renold,ona říkala že to je takovej dráček,druhej den to říkala klukům ve škole,že to s tím dráčkem je renold,hned jí opravili,že to není dráček ale p..a :roll:

• Citovat
  • Upravit
4132
5.12.11 09:57
byron píše:
Když byl syn takhle malej tak se naučil říkat ,,ježišikriste´´ a bylo to hrozně srandovní.....No, tak sem tam nějaké to sprosté slovíčko už pochytily, ale nějak vědí, že na veřejnosti neříkat… Hodně se toho nauičili i ve školce :roll:

U nás vedlo jednu dobu „ježišmajla“ (ježišmarja) :mrgreen: … Jinak už jsme překonali zmiňované sakra, a do p.dele :oops: Ze školky zatím nic nepřinesla, ale čekám že to přijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
5.12.11 09:59

Tak náš malej naštěstí ještě nemluví, ale synovec se naučil jako jedno z prvních slov blbec a to od neteře, která to před ním řekla jednou.. ostatní slova ho učili každé několik dní a tohle si zapamatoval hned.. teď nedávno přišel ze školky a říká do pudele :lol: ale tomu se asi vyhnout nejde, já bych jen vysvětlila, že se to neříká a dál ignorovala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2183
5.12.11 10:11

tak tomu se asi neubranime a ja nekdy mluvim driv nez myslim takze inspiraci by mel nastesti jeste moc nemluvi tak snad se polepsim. ale ze slov ktere pouziva je prdel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
5.12.11 10:15
rozmary píše:
Jo a ze školy taky,učila jsem holku značky aut a říkám jí to s tím kosočtvercem je renold,ona říkala že to je takovej dráček,druhej den to říkala klukům ve škole,že to s tím dráčkem je renold,hned jí opravili,že to není dráček ale p..a :roll:

Tak toto je tedy hardcore, ty jo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect