Sprostá slova u 2,5letého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
223
1.12.14 11:07
@Blanka S píše:
Unás vede tatínek dopdele a ráno když se oblíká JSEM TLUSTEJ JAKO PRASE UŽ NEŽERU. Min pondělí jsem byla na tříleté a DR no 16kg to jsi pěkná ráda papáš co. Ne jsem tlustá jako prase. 8o myslela jsem,že mně omejou.Doktorka na mě koukala jako na vraha. Je to hrozný napomíním manžela,že když mu cokoli upadně tak z něj vypadne doprdrle :cert: a malá to říká taky ,dodává to se neříká. Moc mně to štve já se snažím a ona ne :cert: :cert:

Tak toto je… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
1.12.14 11:14

Mladší 2,5 roku teď chodí a říká ježišmerjááá a starší 6 let už občas ujede víc. Já ani přítel sprostě nemluvíme zato tatínek, když mu ujedou nervy tak ku..y, p..e a č…i jen lítají a když jsme byli v září v zoo tak starší to tam kdesi chvilku nebavilo a mumlala si pod nos, že tam chodí jako p..a, Přítel jí chtěl napomenout, ale musel se schovat za keř neb ho chytl záchvat smíchu… Jinak holky sprostě nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
1.12.14 11:42
@Mrs. S píše:
Mám pochytil, otec se tomu hrozně začal smát a ode mě dostal na zadek. Chodíme to kroužku a malý to tam všem říká, teď nám i doma začal říkat pča tatínek-maminka. Fakt super, za chvíli budou zápisy do školky a s takovou mi ho tam nevezmou když na ně vybalí ve dveřích ahoj pča. Máte nějakou radu jak účinně odnaučit?

Blbě, syn taky používal slovo p*ča - byl mu teda si rok, a vyřvával mi v obchode „ty p. čo“, to byl mazec, drželo ho to dost dlouho. Ignorovali jsme, protože při každém „napomenutí“ z toho měl akorát větší prču. Ted jsou mu tři a už si nevzpomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
19.1.17 20:20

Holky zajima me kde vase deti prijdou na to slovo,,zabiju te''. Nase mala 2,5 roku to ted dvakrat rekla. Jednou jsem ji domlouvala kvuli hrackam tak najednou zakricela…nerikej mi to nebo te zabiju - v tu chvili me napadlo ze chtela rict ZBIJU, tak jsem to ignorovala. A ted to rekla i dedovi.hned jsme dostali od tchana a tchyne prednasku jak je to mozne. prochazime obdobim vzdoru tak nevim jestli to muze mit taky vliv.Doma takhle nemluvime, do skolky nechodi, v televizi max. pohadky. nevim jak na to reagovat. Ani nevim jestli to slovo chape nechci na to upozornovat. Dekuji za nejake rady a reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.1.17 20:30

@zuzzca Princ v pohádce nezabíjí draka? Nebo stačí, aby manžel dorazil z práce a řekne: „Hele, ten Tonda mě dneska tak vytočil. Já myslel, že ho snad zabim“. Děti velmi rychle nasávají.

Reagovat můžeš různé, podle typu dítěte a situace. Někdy je lepší dělat, že neslyšíš (dítě testuje, jak rodič na nové slovíčko zareaguje a pokud se dočká negativní ozvi, může být ještě naopak motivováno to neustále opakovat), někdy je lepší vysvětlit, že to co říká je moc ošklivé a už to nechceš slyšet, někdy není od věci zeptat se dítěte, jestli vůbec ví a chápe, co to slovo nebo fráze, kterou vypustilo z úst vlastně znamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
19.1.17 20:39

@zuzzca slovo nejspíš nechápe. Jen zhruba chápe, že je to nějaká výhružka. Řekla bych, že se tohle neříkáa dál bych se tím nezabývala, protože to stejně nemá smysl řešit, dokud tomu nerozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.1.17 10:26

No to me nenapadlo ze to je i v pohadkach. Me spise rozhodilo to ze tchan hned reagoval tak ze je to nase vina a ze to musela slyset od nas. Takze asi proto to nemuzu vyhnat z hlavy. Diky za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.1.17 10:35
@zuzzca píše:
No to me nenapadlo ze to je i v pohadkach. Me spise rozhodilo to ze tchan hned reagoval tak ze je to nase vina a ze to musela slyset od nas. Takze asi proto to nemuzu vyhnat z hlavy. Diky za reakce

Tchán si spíš jen myslí, že nejste dokonalí rodiče a dal vám to ři první možné příležitosti sežrat. A ty, místo aby jsi řešila prioritu v podobě reakce na dceru, řešíš to, jak se ospravedlnit před tchánem, což rozhodně jko dospělá žena a matka tvého dítěte nemusíš.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.1.17 11:25

No tak dokonali rodice byli jen oni :D to jsem pochopila uz davno :D ale to je zase z jineho soudku. Jsem rada ze jste me inspirovaly jak priste reagovat v podobne situaci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí