Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
rozmary píše:
Ahoj,sakra mi ještě nepříjde tak sprostý,tchýně učila malou říkat hovno,ještě dřív než uměla říct mámaa naučila se velice dobře,děti opakujou tomu se nevyhneš
to je kráv.
Základ je totální ignorace
čím víc budeš upozorňovat na to, že to nemá říkat, tím je to lákavější slůvko a tím víc ho bude používat. Náš mladej říkal „je to v prdeli“ … strejda považoval za strašně legrační, s ním takto hovořit
. Parkrát jsem upozornila .. také chápal co to je a kdy použít
. pak jsem ho úplně ignorovala a dělala že neslyším .. žádná reakce = je to nuda
.
Kupodivu ale,děti i ví kdy mají daný výraz použít. Byla jsem trochu sprostá v autě … a jednou takhle v koloně se za mnou ozvalo : „jéééď ty blbecku“.
A jindy to opravdu nepoužil, jen v tom autě,když uznal, že nás auto před námi zdržuje
. Vydrželo mu to fakt chviličku, už si na to ani nevzpomene.
Ze školky malý přišel se zvoláním: „Ty krávo!“ a s větou: „To si děláš kecy.“
![]()
a neříká se ty vole, ale ty vogo ![]()
Járovi bude v lednu 6, ze školky zatím s ničím nepřišel, prý si sprostý slova neříkaj s klukama
.
Mmch, co je sprostýho na slovu hovno??
Pravda lze ho změkčit na hovínko, alepořád je to totéž … a těko budu říkat hromadě psích výkalů, pozor ať nešlápneš do hovínečka
. Jo ale to by šlo… Járo pozor, před tebou je hromádka psích exrementů, ať do toho nešlápneš ![]()
Mmch, co je sprostýho na slovu hovno??
Možná nic,ale roční dítě by podle mě mělo jako první umět jiná slovíčka ![]()
u nás na sídlišti bydlí taková jednodušší rodina - mají krásného chlapečka - cca 3 roky, ale je fakt jak do reklamy…
A hrál si hrál a spadl. Na celé okolí zvolal: Ku.va do p..e jsem si narazil koule! Pak chlapečka ozačil ču.akem a šli pro jistotu z hřiště dom… ![]()
Takže sakra je naprosto v pohodě. Když si toho nebudeš všímat,tak ho to přejde… ![]()
Náš junior si ze školky donesl akorát: To jsou čůránk a kakánky. Hihná se u toho jak pako…
![]()
jizvíková píše:rozmary píše:to je kráv.
Ahoj,sakra mi ještě nepříjde tak sprostý,tchýně učila malou říkat hovno,ještě dřív než uměla říct mámaa naučila se velice dobře,děti opakujou tomu se nevyhneš
Měla bych pro ní i ostřejší slovník ![]()
já prej jako skoro tříletá stavěla něco z kostek a když mi to potřetí spadlo, pronesla jsem ‚Kurva, zas to spadlo‘ ač jsem v jiných slovech R pořádně neuměla
A nikdo se nedozvěděl, odkud to mám. Doma se prostě nikdy nemluvilo.
Jinak jak už tu zaznělo, nejlepší je ignorace ![]()
hov.. je vulgarismus, kdyz upozornuju na psi na chodniku, rikam bobek, jako hov.. je slovo, ktere se u nas opravdu nevede
No, já slyšela v ZOO od dvou dětiček,respektive od chlapečka směrem k holčičce, max. 4 roky: „já tě kopnu do pí.i“, přiznávám, že jsem se polila limčou ![]()
jizvíková píše:
hov.. je vulgarismus, kdyz upozornuju na psi na chodniku, rikam bobek, jako hov.. je slovo, ktere se u nas opravdu nevede
Taky používám bobek,třeba můj švára to pochodující kanál,každé druhé slovo hodně sprostý a jedno z nejslušnějších je k..va,dvakrát už jsem ho od nás vyvedla,protože už se to fakt nedalo poslouchat,jenže on je jak tatar,je to kamionák a jinak už se asi mluvit nenaučí,tak se aspoň snažít odtáhnout děti z místnosti kde páč to je opravdu ![]()
Ondrovi jsou 2 a říká po manželovi, ty pí.. Nevšímám si toho, to bych se musela z toho zbláznit.
Tak já si naběhla sama a od té doby si dávám hooodně pozor.Vyjížděla jsem na hlavní silnici a pán co parkoval u krajnice mi tak vjel ale opravdy hloupě a já se příšerně hlavně lekla.I když to běžně neříkám ulevila jsem si „buzík jeden na co čumí“No samozžejmě že jak jsme sedli opět do auta slyšela jsem „buzík bude?“Naše Ela (2,5 roku) .Takže ted jsem přešla na pískání.Chce se mi nadávat tak pískám.
Tak Naty byla jeden čas fakt jako houba, co do sebe nasává všechno, co zaslechne z okolí. Mohlo jí být tak rok a půl, když pronesla : blbec. Kde to slyšela nevím, ale začala to říkat v autobuse, pořád dokola
Snažila jsem se jí přesvědčit, ať říká kopec, že je to hezčí slovo, ale jí se líbilo „blbec“ Pak jsem to ignorovala a zapoměla na to. Jinak občas si vymyslela slovo a třeba nic neznamenalo, ale jedním z těch vymyšlených bylo „kokoti“ a to zrovna něco znamená, že. Zpívala si to ve frontě u pokladny
pořád dokola „kokoti, kokoti“ Jinak to, že si ve 2,5 letech přinese nějaké to nevhodné slovíčko moc neřeším, bych jí musela držet pod zámkem a nepouštět mezi lidi
Unás vede tatínek dopdele a ráno když se oblíká JSEM TLUSTEJ JAKO PRASE UŽ NEŽERU. Min pondělí jsem byla na tříleté a DR no 16kg to jsi pěkná ráda papáš co. Ne jsem tlustá jako prase.
myslela jsem,že mně omejou.Doktorka na mě koukala jako na vraha. Je to hrozný napomíním manžela,že když mu cokoli upadně tak z něj vypadne doprdrle
a malá to říká taky ,dodává to se neříká. Moc mně to štve já se snažím a ona ne
![]()