Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, plánoval někdo pohanskou svatbu? Či někdo z příbuzných nebo kamarádů? Jaké to je? Jak to vypadalo?
Tak pohanska svatba je v podstate kazda jina nez cirkevni, ne?
@jessikka tak pohanství je taky náboženství, takže to není pravda ![]()
@Morrígan Ní_Boii co je to pohanská svatba?
jako že ne v kostele? nebo je to ještě jiné?
@atominnka tak třeba tohle: http://relax.lidovky.cz/…mavosti.aspx?…
Docela by mě zajímalo, jestli je to „jen divadýlko“ a nebo je to regulérní svatba uznávaná státem.
Teda ta verze na doživotí. ![]()
@malinika tak počítám, že musejí stejně něco na matrice ti snoubenci podepsat, takže to platit asi bude ![]()
@malinika píše:
Docela by mě zajímalo, jestli je to „jen divadýlko“ a nebo je to regulérní svatba uznávaná státem.Teda ta verze na doživotí.
Stat uznavá úředně a církevně(křestansky) uzavřené sňatky… určitě existuje nějáký pohanský obřad, ale určitě tonení každa svatba mimo kostel, ty jsou sekulární… se ptáš jen tak informativně, nebo ze to budeš brzopotřebovat?
@alenka84 píše:
@atominnka tak třeba tohle: http://relax.lidovky.cz/…mavosti.aspx?…
Přesně jako na tom obrázku se mi něco takového vybavilo ![]()
No, právní řád říká cosi, že manželství je uzavřeno, pokud je záměr nahlášen na matrice a poté je řečeno „ano“ před svědky, ouřadou, který je k tomu zplnomocněn, a matrikářem. Takže jestliže „spolek“ pohanů má představeného, který je delegován úředně manželství uzavírat (jako faráře třeba u katolíků), a jestli je na místě matrikář, pak samotný rituál nebo jak to říct, prostě obřad, je už na tom, jak si to snoubenci představují. Jde pak jen o to „ano“ obou snobenců před svědky.
@Gosi Jen informativně. Svatbu už mám za sebou a nikdy víc. Jednou mi to stačilo. ![]()
Jsem si právě říkala, jestli to nemůže být nějaký druh církevního sňatku (i když je pohanský). ![]()
@alenka84 píše:
@jessikka tak pohanství je taky náboženství, takže to není pravda
Jak se to vezme. Pohan=neverici, ateista.
Myslím (viděla jsem v nějakém dokumentu o pohanech), že je to svatba - obřad velmi skromný. V podstatě pár, oddávající a snad svědci, většinou pod otevřeným nebem, ovázání rukou stuhou… za chvilku hotovo, jde se do práce a tak - a večer třeba na skleničku, jako že oslava.
@alenka84 taky tě to pohan=bezvěrec tankuje, co ![]()
@jessikka píše:
Jak se to vezme. Pohan=neverici, ateista.
Pohani maj svoje bohy(Perun třeba), tudíž věříci jsou…