Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Gosi píše:
Pohani maj svoje bohy(Perun třeba), tudíž věříci jsou…
Mi naskočila Dívčí válka od Ringo čecha. Perun! ![]()
@Gosi píše:
Stat uznavá úředně a církevně(křestansky) uzavřené sňatky… určitě existuje nějáký pohanský obřad, ale určitě tonení každa svatba mimo kostel, ty jsou sekulární… se ptáš jen tak informativně, nebo ze to budeš brzopotřebovat?
Jen tak informativně.
@jessikka píše:
Jak se to vezme. Pohan=neverici, ateista.
Pohan neznamená nevěřící. Oni jsou též věřící. Věří v přírodu - v přírodní bohy.
@atominnka píše:
@Morrígan Ní_Boii co je to pohanská svatba?jako že ne v kostele? nebo je to ještě jiné?
To je svatba, kde vás oddá buď keltský Druid či slovanský Žrec.
@Gosi píše:Ptala jsem se jen informativně.
Stat uznavá úředně a církevně(křestansky) uzavřené sňatky… určitě existuje nějáký pohanský obřad, ale určitě tonení každa svatba mimo kostel, ty jsou sekulární… se ptáš jen tak informativně, nebo ze to budeš brzopotřebovat?
@jessikka píše:
Jak se to vezme. Pohan=neverici, ateista.
Pohanství není ateismus. Doplň si vzdělání.
Křesťané nazývali Pohany, ty co uctívali přírodní bohy. ![]()
@puntice píše:
Myslím (viděla jsem v nějakém dokumentu o pohanech), že je to svatba - obřad velmi skromný. V podstatě pár, oddávající a snad svědci, většinou pod otevřeným nebem, ovázání rukou stuhou… za chvilku hotovo, jde se do práce a tak - a večer třeba na skleničku, jako že oslava.
@alenka84 taky tě to pohan=bezvěrec tankuje, co
Pohanství není ateismus.
@atominnka píše:
@Morrígan Ní_Boii co je to pohanská svatba?jako že ne v kostele? nebo je to ještě jiné?
Slovanská pohanská svatba: http://www.slovanskykruh.cz/…eremoniarky/
Co říká zákon: § 657
(2) Projeví-li snoubenci vůli, že spolu vstupují do manželství, osobně před orgánem církve nebo náboženské společnosti oprávněné k tomu podle jiného právního předpisu (dále jen „oprávněná církev“), jedná se o církevní sňatek.
Takže existuje-li oprávněná POHANSKÁ církev (já o tom pochybuji) je to možné. Jinak pochybuji, zda se má tady cenu bavit vážně (ve smyslu zákona).
@Emilie píše:
Mi naskočila Dívčí válka od Ringo čecha. Perun!
Mně České nebe od Cimrmanů, praotec Čech - Krleš! ![]()