Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Začala jsem brát antikoncepci. Po menstruaci dále špiním, to jsem ale četla i na příbalovém letáčku. Nepřekvapilo mě to. Co by mě ale zajímalo, je to, jestli při špinění mohu mít pohlavní styk?
To záleží pouze na Tobě a Tvém partnerovi, zda se do toho pustíte… ![]()
Určitě bych s nim ještě nespala bez kondomu, to bych ještě určitě počkala. Špinění neni nijak velke. Někdy jen ráno, pak skoro třeba celý den nic.
@JayLee Nebo známka toho, že ji bere první měsíc a to špiní každá druhá.
@Pipet Začala jsem, takže jsem s tim počítala. Jen nechci čekat do dalšího platíčka než to přejde.
@terezkakol Tak jestli vám to neva, klidně si užijte. Na účinnost to nemá vliv (jestli bereš už déle, než týden - nebo jak je to popsané v příbaláku).
@Pipet To beru, všechno jsem si nacetla
taky jsem se ale dočetla v jedny diskuzi (ne v letáčku), že je zvyseny riziko infekce, proto mě to zajímá
@terezkakol No, vzhledem k tomu, že špiním půlku měsíce (u mě souvislost s věkem), tak to vůbec neřeším. Nechci mít sex jenom na vánoce ![]()
Jo infekce… tak jestli špiníš, musí být čípek malinko pootevřený - takže je asi nějaké riziko trošičku vyšší. Ale tak jestli nejste nějak promiskuitní, nebude střídat dírky
, používat nehygienické pomůcky… Tak bych se až tak nebála.
Dírky nestidame, kondom použijeme určitě taky, pomůcky zatím ne
Každopádně moc děkuju ![]()
@Pipet píše:
Jo infekce… tak jestli špiníš, musí být čípek malinko pootevřený - takže je asi nějaké riziko trošičku vyšší. Ale tak jestli nejste nějak promiskuitní, nebude střídat dírky![]()
, používat nehygienické pomůcky… Tak bych se až tak nebála.
@Pipet píše:
@terezkakol Tak jestli vám to neva, klidně si užijte. Na účinnost to nemá vliv (jestli bereš už déle, než týden - nebo jak je to popsané v příbaláku).
presne tak! zalezi JEN na vas, takze pokud to neni prekazka tak sup do toho ![]()