Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Počkej do 2. screeningu, tam už by se to mělo potvrdit, ikdyž 100% si budeš jistá, až se dítě narodí ![]()
Bohužel nikdo z nás nepozná více, než lékař.
@Šarlotka 09 píše: Více
Ano jsi, nebo ano nejsi?
Rodilá je zcela spisovné, nebo jak je to podle tebe správně?
@Apolena05 píše: Více
Já bych dle toho psaného projevu řekla, že chyběla no. Pravděpodobně ho na základní škole ani neměla.
Nemyslím si, že zakladatelka je Češka. Takhle to opravdu člověk, co má alespoň základní vzdělání v ČR hrůzostrašně nenapíše.
Tedy doufám.
@Markéta188 píše: Více
To by ses divila ![]()
Kdyby byla cizinka, tak už se tím jistě začala ohánět ![]()
Všimla sis, že tohle je VEŘEJNÁ diskuze? Do takové může psát kdo chce. Chápeme? ![]()
A jen drobná rada pro tebe … Radši to příště nakresli. Tam ty hrubky nepůjdou tolik vidět. ![]()
Promiň, ale třeba slovo screening je všude stejný. To neni o češtině, to by jsi dělala jiny chyby
@Markéta188 Stalo se vám někdy nebo máte zkušenost že dr tipovali chlapce pak to jiný Dr vyvrátil na holčičku a byl to na konec chlapec? Mě se to právě ještě nestalo co mi tipli vždy v 15 týdnů tak to se mi i narodilo dvě holčičky právě proto jsem si už byla téměř jistá chlapečkem děkuji
@Apolena05 píše: Více
Jo. Proto doufám! ![]()
Ale přesně takhle píše moje kamarádka, co je z Ukrajiny, ikdyž tu žije už skoro 15 let.
Ale je pravda, že by asi hned napsala, že je cizinka ![]()
Ségra měla mít do 28tt chlapečka a byla z toho nakonec holka.
A také znám případ, kdy to měla být holčička až do porodu a narodil se kluk.
Jak jsem psala, 100% to budete vědět až po porodu ![]()
@Šmoulice píše: Více
Máš recht. Na druhou stranu mě neuráží to psát i foneticky (skrínink), to máš podobný jako brífink/briefing, pudink/puding, president/prezident.
„@Šmoulice“ Ano může psát kdo chce, ale většinou se odpovídá na dané téma a pokut je pro vás tak těžké přečíst jeden příspěvek psaný rychlé a omylem s hrubkami tak by ste se neměl vijadřovat vůbec…Mé děti měli kamarádi cizince a když si snímá u nás doma hráli a dávali mi číst co napsali tak to pro mě bylo těžké po malých dětech přečíst zvlášť když byli od jinut a zvládla jsem to záleží na znalostí čtení a umět si dané slovo ve větě vysvětlit (učení první třídy) ![]()
Příspěvek upraven 25.07.26 v 11:45
Já bych se k té češtině už raději nevyjadřovala.
Evidentně nerozumíš rozdílu mezi názorem a dotazem. A na internetu se tyká.
Místo převracní očí tedy napiš, jaké je to správné spisovné slovo. Ale pochybuji, že vůbec odpovíš.
Prosím tě, nainstaluj si nějaký prográmek, krémy bude tvé texty překládat do srozumitelné češtiny a opravovat hrubé chyby
A vzhledem k tomu, že tvé děti chodí do školy, začni se učit s nimi, už od první třídy. Tvé hrubky nejsou o nepochopení textu, ale základní chyby v tom, co se učí už ve druhé třídě základní školy.
Opravdu i psaný text je tvou vizitkou a každý čtenář si o tobě udělá obrázek, nejen na sociálních sítích, ale i v běžném životě.
Zdůvodni, proč spojení rodilá mluvčí je nevhodné. Děkuji.