Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já myslím, že pokud už nemáš vysoké horečky a nejsi dehydratovaná tak ti stejně maximálně prohmatají břicho, doporučí něco na průjem a odkáží k obvoďačce. Takhle to bylo i s mojí neteří při podobných problémech a to jí nejsou ani 2 roky.
Střevní chřipky teď radi děsně. U nás už se vystřídala 2×. Bez horeček naštěstí. Na pohotovosti udělají max výtěr. Jestli nepotřebuješ neschopenku a nejsi dehydratovaná, asi to není nutné…
@Baruunečka @Tejami Děkuji za odpověď, potvrdili jste mi co jsem si myslela, teď ještě ujistit matku. Ta mi k tomu uzdravení moc nepomáha spíš naopak (věří kdejakému receptu na internetu).Že jsem ji to říkala ![]()
No v noci tam nejezdi, pokud tě to nebude vyloženě hodně bolet bez toho abys něco jedla- pokud by na tebe přišly křeče bez podnětu, pak volej rychlou. Rvi do sebe carbosorb metodou uhelná sloj a hodně pij. Klidně si dej úplnou hladovku.
Ráno, pokud ti bude pořád blbě a pořád budeš mít horečku, tak zavolej na tu pohotovost (ne 155, ale příjem nemocnice, nebo kde máte pohotovst) a konzultuj to s nima.
Evidentně to není taková ta dvoudenní viroza. Určitě to není covid a 100% to není rakovina. Ale pokud to zítra nebude změněné a nebo se to nedejbože zhorší, tak to chce ultrazvuk, aby se do toho břicha někdo podíval.
Kdybys byla dítě na táboře, tak tě jako případný zdravotník do toho špitalu vezu už dneska po obědě…
Tak ve čtvrtek a v pátek čas k lékaři nebyl, tak tam budu strašit ve svátek?
Pak nemají být pohotovosti plné banalit. Vem si loperon nebo smectu.. Drž prisnou dietu, hodně pij…
@mackA159 píše:
Tak ve čtvrtek a v pátek čas k lékaři nebyl, tak tam budu strašit ve svátek?Pak nemají být pohotovosti plné banalit. Vem si loperon nebo smectu.. Drž prisnou dietu, hodně pij…
hele ale při takovýchhle obtížích je v pořádku dva, tři dny počkat, jak se to vyvine a jeslti to nejde zvládnout samoléčbou.
@mackA159 píše:
Tak ve čtvrtek a v pátek čas k lékaři nebyl, tak tam budu strašit ve svátek?Pak nemají být pohotovosti plné banalit. Vem si loperon nebo smectu.. Drž prisnou dietu, hodně pij…
Taky bych teda neletěla první den průjmu k doktorce. A hlavně píše, že se to zhoršilo až v pátek k večeru takže k tomu neměla ani důvod. Ale ani bych teda nejela na pohotovost, pokud bych vyloženě nelezla po zdi a dalo se to vydržet doma.
@mackA159 když přijdeš k doktorovi, že máš od rána průjem, tak tě pošle k šípku. Pokud potíže neustávají, nechápu, proč by nemohl člověk na pohotovost jít. Od toho si snad platí zdravotní pojištění. A pacient za nedostatek personálu nemůže
Může to být korona nebo salmonela, u obojího jsou vysoké horečky i průjmy (střevní chřipka je podle mě rychleji pryč a nejsou u toho takové horečky).
Jestli hodně piješ a horečky polevily, tak nikam nejezdi. Pak akorát zavolej obvodnímu, co s tím dál.
Dej si dnes hladovku, at se streva zklidni, pij rehydratacni napoje (koupis v lekarne) a zitra si zavolej k Dr. Muze ti napsat Ercefuryl, ten by mohl zabrat. Pripadne ti udela vyter, aby se vyloucila salmonela nebo campylobakter. Covid to urcite neni ![]()
@Baruunečka píše:
Střevní chřipky teď radi děsně. U nás už se vystřídala 2×. Bez horeček naštěstí. Na pohotovosti udělají max výtěr. Jestli nepotřebuješ neschopenku a nejsi dehydratovaná, asi to není nutné…
Pochybuji, že by dělali vyter na pohotovosti. Sla bych až zítra ráno k obvodní, hned po ránu, ať může udělat odběry a poslat to do laborky.
@vokishka píše:
Pochybuji, že by dělali vyter na pohotovosti. Sla bych až zítra ráno k obvodní, hned po ránu, ať může udělat odběry a poslat to do laborky.
Naopak. Dělají je hned. Vlastní zkušenost moje i u dítěte.
@Anonymní píše:
Zdravím,
Omlouvám se za anonym. Mám od čtvrtka večer problém. Šla jsem na záchod a měla jsem kašovitou stolici, řekla jsem si že to nic nebude a tak jsem šla spát. V pátek jsem se vzbudila docela v pohodě, ale postupem času jsem zjistila že mě začíná bolet hlava, jsem unavená a chodím na záchod čím dál častěji + břicho začíná „brblat“, k večeru jsem měla teploty 39,5 °C, tak jsem rychle začala s obklady a panadolem na sražení teploty. V sobotu ráno jsem teploty ještě měla vysoké, ale k večeru se mi to podařilo srazit na normál. V neděli jsem si normál udržela ale naopak bolest břicha a návštěvy na záchod se zvýšily. Vždy když něco sním nebo vypiju (držím dietu - rýže, rohlíky atd.) tak za pár minut začnou křeče a bolesti v břiše (beru enderid), musím na záchod až 10× i více. Teď bude svátek v pondělí. Mám zajít na pohotovost, je to dost vážné. Moje starší matka je celá hysterická a dělá různé diagnózy od koronaviru po ra****nu. A fakt mě stresuje
. Já chci chvíli počkat, pokud se to ještě nezlepší a kdyžtak bych šla ke své praktické. Mám jít na tu pohotovost?
Ahoj, můžu se zeptat, ja ti to dopadlo? Mám stejný problém, nejdříve horečky a velká únava, teď průjem, chodim každou půl hodinu, snad už 20×
bolest břicha, křeče…
Zdravím,
. A fakt mě stresuje
. Já chci chvíli počkat, pokud se to ještě nezlepší a kdyžtak bych šla ke své praktické. Mám jít na tu pohotovost?
Omlouvám se za anonym. Mám od čtvrtka večer problém. Šla jsem na záchod a měla jsem kašovitou stolici, řekla jsem si že to nic nebude a tak jsem šla spát. V pátek jsem se vzbudila docela v pohodě, ale postupem času jsem zjistila že mě začíná bolet hlava, jsem unavená a chodím na záchod čím dál častěji + břicho začíná „brblat“, k večeru jsem měla teploty 39,5 °C, tak jsem rychle začala s obklady a panadolem na sražení teploty. V sobotu ráno jsem teploty ještě měla vysoké, ale k večeru se mi to podařilo srazit na normál. V neděli jsem si normál udržela ale naopak bolest břicha a návštěvy na záchod se zvýšily. Vždy když něco sním nebo vypiju (držím dietu - rýže, rohlíky atd.) tak za pár minut začnou křeče a bolesti v břiše (beru enderid), musím na záchod až 10× i více. Teď bude svátek v pondělí. Mám zajít na pohotovost, je to dost vážné. Moje starší matka je celá hysterická a dělá různé diagnózy od koronaviru po ra****nu