Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Že jestli nepřestane, budou mu brzo transplantovat játra. Pivo po obědě nevadí, ale opíjet se fernetem by pravidelně neměl ani zdravý člověk. On ti dozajista tvrdí, že to má pod kontrolou… ![]()
Smutný, dostal orgán za miliony. Jedinečnou věc. Na kterou čeká tolik lidí. Na novou šanci na život. A on to promarňuje.
Apelovala bych na jeho svědomí. Dostal obrovský dar. Jen h*jzl si toho zvládne nevážit ![]()
Jak psala @Aletheia, neváží si toho daru života. Nikdo jej do transplantace nenutil, klidně mohl říct, že transplantaci nechce a mohl již několik let prdět do hlíny. Jenže když mu teklo do bot, tak byl potentovaný až za ušima. Teď mu otrnulo a dělá kraviny. Místo něj mohl transplantát dostat někdo, kdo by si jej skutečně vážil. Ať vezme rozum do hrsti. Jinak je to vrchol arogance a absence jakéhokoliv vděku a odpovědnosti.
Po jakékoli transplantaci se nemá pít alkohol vůbec, ne tak ještě co 14 dní tvrdý. Neváží si zdraví a druhé šance. Asi je nepoučitelný a pokud si to neuvědomí sám, těžko s tím něco uděláš. Jen ať si vzpomene, jak mu bylo na přístrojích a v nemocnici a zeptej se ho, jestli se tam chce vrátit nebo umřít.. Ale lidi rychle zapomínají, když už se jim udělá líp.. Tobě posílam ![]()
Škoda, že šanci dostane takový člověk a jiný, který by si nového života vážil, zemře.
Zdravím, chtěla jsem se zeptat jak je to s alkoholem po transplantaci srdce? Můj otec má cca 6 let po transplantaci srdce a nejspíš mu začíná být fajn, tak začal pít alkohol fernet atd. opíjí se cca co 14 dní. Mám o něj strach, ale nedá si říct… nemáte nějaké rady/zkušenosti?