Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lucie_Sx píše:
Co diteti je…?
Starší něco donesla domu ve středu. A malá má od pátku teploty nad 38,5. Vzhledem k tomu že moc neřekne a podle příznaků se obávám, že se nám už po 3 vrátil zánět průdušek. Rýma, semtam kašel, teploty. Nic jiného a nejsem si jistá jestli čekat na to pondělí a nebo jet na pohotovost. Většinou nás doktorka pošle na 3 dny domů s antibiotiky, když má zánět průdušek a čeká jak se to vyvrbí kvůli její povaze. Jinak by nás poslala na hospitalizaci pokaždé, tak i toho se bojím. Že když pojedeme tak tam zůstaneme ![]()
Respektive se to pořád zhoršuje. Čtvrtek od půlnoci do rána měla malá zvýšenou teplotu. Trošku nad 37. A v noci z patka na sobotu už 38,5 a další až ráno. Teď uběhnou ty 4-5-6 hodinek a musí mít další nurofen nebo Panadol. Proto mě to tak znepokojuje a nevím kde je nejlepší, nejšetrnější a nejchapavejsi pohotovost kolem nás.
Havlíčkův Brod po zkušenostech s první dcerou nepřichází pro mě v úvahu ![]()
Aha.
Horecka se vlece dele, protoze ji srazis leky.
Nedusi se, nekolapsuje, nema extremni bolesti, za me dobry.
Ja bych nejela nikam, prijde mi to jako normalni viroza.
Sedet 4 hodiny nekde mezi chrchlakama, abych si stejne jako ostatni vyslechla, ze mam stridat Panadol a Nurofen, to mi stacilo tehdy jednou…
@Lucie_Sx píše:
Aha.
Horecka se vlece dele, protoze ji srazis leky.
Nedusi se, nekolapsuje, nema extremni bolesti, za me dobry.
Ja bych nejela nikam, prijde mi to jako normalni viroza.
Sedet 4 hodiny nekde mezi chrchlakama, abych si stejne jako ostatni vyslechla, ze mam stridat Panadol a Nurofen, to mi stacilo tehdy jednou…
Právě, zkušenost z Brodu při 40 citkách teď už se starší mi stacila když jsme jezdili každý den o víkendu a dělali ze mě hysterku a nakonec pddr zjistila že nám nechali rozjet zánět ledvin.
Asi plaším. Jenže malá už tenhle rok měla 3× zánět průdušek a tak se bojím, aby ho neměla znovu. Naposledy jsme dobrali ventolin dva týdny zpět a já se bojím aby se jí to opět nerozjelo a tentokrát jsme opravdu neskončili na hospitalizaci. Cizí lidi snáší špatně, natož ty co na ní sahají. Když ji není dobře i já mám co dělat natož kdyby to skončilo takhle tak právě nevím
kdyby to nebylo takhle přes víkend tak se tolik nestresuju, ale pohotovosti jsou pro mě noční můra a podle rychlosti jakmile přejde 4hodina od sirupu tak teplota leze nahoru. ![]()
My byli na pohotovosti v Jihlavě o vánocích a v pohodě. Syn šestý den horečky, nikdo nám nevynadal
. Vzali mu crp, poradili, vysvětlili.
My byli v Brodě, Čáslavi a s uchem až v Kolíně a všude dobrý. Brod je prý nejlepší.
To není Brodem, ale tím na jakého lékaře zrovná narazis a řada z nich se točí mezi špitály navzájem.
@Síma23Šár píše:
Právě, zkušenost z Brodu při 40 citkách teď už se starší mi stacila když jsme jezdili každý den o víkendu a dělali ze mě hysterku a nakonec pddr zjistila že nám nechali rozjet zánět ledvin.
Asi plaším. Jenže malá už tenhle rok měla 3× zánět průdušek a tak se bojím, aby ho neměla znovu. Naposledy jsme dobrali ventolin dva týdny zpět a já se bojím aby se jí to opět nerozjelo a tentokrát jsme opravdu neskončili na hospitalizaci. Cizí lidi snáší špatně, natož ty co na ní sahají. Když ji není dobře i já mám co dělat natož kdyby to skončilo takhle tak právě nevímkdyby to nebylo takhle přes víkend tak se tolik nestresuju, ale pohotovosti jsou pro mě noční můra a podle rychlosti jakmile přejde 4hodina od sirupu tak teplota leze nahoru.
Ja teplotu nesrazim leky vubec a kratkodoba horecka ke 40 neni nic zivotaohrozujiciho, kliiid.
Pokud mas Ventolin a zkusenosti z minula, postupuj stejne.
Ahoj,
Chci se zeptat na názor.
Jaké máte zkušenosti s pohotovostmi ( dětskými )?
Jihlava, Pelhřimov, Kutná Hora, Čáslav a tak? Do Brodu nechci už nikdy w nevím jestli je dobré čekat až do pondělí k PDDR