Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny, dneska ráno se mi dcera probudila a vyrážkou po celém těle (nejvíc ruce a nohy, by zbytku těla není téměř vidět). Nicméně, když jsem jí vysvlékla z pyžama, začalo to lehce mizet, takže jsem to nijak neřešila. Jenomže teď po celém dni to má pořád, má to u na tvářích (viz. foto).
Peru pořád ve stejném prášku, mýdla má pořád stejné, nové jídlo nezkoušela…prostě žádná změna neproběhla, takže vůbec netuším z čeho by to mohlo být. Jinak jí nic není, je veselá, energická, hraje si normálně prostě všechno v normálu až na tu vyrážku ![]()
Mě to přijde jako vyrážka po expozici chladu, nebyla den předtím hodně venku, nevymrzla? nevymrzly tvářičky?? ruce??
nemusí to vůbec být chladová alergie, jen podrážděná kůže u tak malého dítěte po expozici chladu, nepřijde mi to jak něco závažného…jen jako následek nějakého pobytu na mrazu…
jestli ovšem nikde na mrazu den předem nebyla, tak nic neříkám ![]()
Spála?
U nás to ted řádí a vypadá to úplně stejně
Příspěvek upraven 19.01.24 v 20:19
My zas řešíme u mladší dcery černé fleky na kůži na krku. Krev brala dětská. Na nic se nepřišlo. Na kontrolu na endokrinologii jdeme v březnu. Dřív termín není.
Dala ji krém.
Taky me hned napadla spala podle tech fotek. Ani pred par dny nemela horecku?
@Borrealis právě, že nebyla
celý den pršelo, takže jsme byly doma…jinak venku jsme byly dneska cca hodinu a něco a naopak ty tváře konkrétně na mrazu byly lepší 🙈 až doma zase jí to zrudlo… nicméně na těle to je má celý den stejný, ale ráno po vyspání to bylo horší, pak to téměř hned lehce vybledlo a zůstalo do večera stejné
![]()
@RsRs píše:
@Borrealis právě, že nebylacelý den pršelo, takže jsme byly doma…jinak venku jsme byly dneska cca hodinu a něco a naopak ty tváře konkrétně na mrazu byly lepší 🙈 až doma zase jí to zrudlo… nicméně na těle to je má celý den stejný, ale ráno po vyspání to bylo horší, pak to téměř hned lehce vybledlo a zůstalo do večera stejné
![]()
aha aha, tak to na mráz nesvalíme
hele, nevypadá to naprosto nijak závažně, má to trošku vzadu na ruce, vepředu nic, trup vypadá že vůbec nic, já bych to osobně nijak neřešila, promazala něčím šikovným, a event si udělala fotky a pozorovala případný další vývoj
fotky pro porovnání
myslím si že to zmizí a nic nebude a pak to neřešte, podstatné je, že dítěti nic není, teploty nemá, v krku ani jinde nebolí, tzn veselé živé dítě s tímto bych zatím neřešila
až jedině kdyby byl nějaký další vývoj, trvalo to dlouho a pak i budete mít fota ze začátku pro porovnání
@RsRs nejedla něco nového, nebo kyselého? Mě to přijde jak kopřivka..takhle se mi dcera osypala jednou z většího množství jahod, když byla maličká
Něco podobného měla dcera při páté nemoci, která u ní atypicky proběhla bez horeček. také si normálně hrála a celkově normálně fungovala.
@Borrealis říkala jsem si, že pokud to po víkendu nezmizí nebo se nedej bože něco přidá, zajdu k doktorce raději
Špatně to vidím, ale nema na tech pazich jakoby bílé flicky mezi tou vyrazkou? Jestli to není plíseň.