Vyrážka

32
19.1.24 20:09

Vyrážka " z ničeho" - máte zkušenosti?

Zdravím všechny, dneska ráno se mi dcera probudila a vyrážkou po celém těle (nejvíc ruce a nohy, by zbytku těla není téměř vidět). Nicméně, když jsem jí vysvlékla z pyžama, začalo to lehce mizet, takže jsem to nijak neřešila. Jenomže teď po celém dni to má pořád, má to u na tvářích (viz. foto).
Peru pořád ve stejném prášku, mýdla má pořád stejné, nové jídlo nezkoušela…prostě žádná změna neproběhla, takže vůbec netuším z čeho by to mohlo být. Jinak jí nic není, je veselá, energická, hraje si normálně prostě všechno v normálu až na tu vyrážku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13010
19.1.24 20:13

Mě to přijde jako vyrážka po expozici chladu, nebyla den předtím hodně venku, nevymrzla? nevymrzly tvářičky?? ruce??

nemusí to vůbec být chladová alergie, jen podrážděná kůže u tak malého dítěte po expozici chladu, nepřijde mi to jak něco závažného…jen jako následek nějakého pobytu na mrazu…

jestli ovšem nikde na mrazu den předem nebyla, tak nic neříkám 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65431
19.1.24 20:15

Spála?
U nás to ted řádí a vypadá to úplně stejně

Příspěvek upraven 19.01.24 v 20:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22652
19.1.24 20:15

Tak me hned napadla vyrazka ze zimy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.1.24 20:17

My zas řešíme u mladší dcery černé fleky na kůži na krku. Krev brala dětská. Na nic se nepřišlo. Na kontrolu na endokrinologii jdeme v březnu. Dřív termín není.
Dala ji krém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14730
19.1.24 20:20

Taky me hned napadla spala podle tech fotek. Ani pred par dny nemela horecku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
19.1.24 20:26

@Borrealis právě, že nebyla :think: celý den pršelo, takže jsme byly doma…jinak venku jsme byly dneska cca hodinu a něco a naopak ty tváře konkrétně na mrazu byly lepší 🙈 až doma zase jí to zrudlo… nicméně na těle to je má celý den stejný, ale ráno po vyspání to bylo horší, pak to téměř hned lehce vybledlo a zůstalo do večera stejné :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
19.1.24 20:27

@Petra Z @Janča6 vůbec ne právě, nic jí jinak nebylo a není…jenom ta vyrážka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
19.1.24 20:31
@RsRs píše:
@Borrealis právě, že nebyla :think: celý den pršelo, takže jsme byly doma…jinak venku jsme byly dneska cca hodinu a něco a naopak ty tváře konkrétně na mrazu byly lepší 🙈 až doma zase jí to zrudlo… nicméně na těle to je má celý den stejný, ale ráno po vyspání to bylo horší, pak to téměř hned lehce vybledlo a zůstalo do večera stejné :think: :nevim:

aha aha, tak to na mráz nesvalíme

hele, nevypadá to naprosto nijak závažně, má to trošku vzadu na ruce, vepředu nic, trup vypadá že vůbec nic, já bych to osobně nijak neřešila, promazala něčím šikovným, a event si udělala fotky a pozorovala případný další vývoj

fotky pro porovnání

myslím si že to zmizí a nic nebude a pak to neřešte, podstatné je, že dítěti nic není, teploty nemá, v krku ani jinde nebolí, tzn veselé živé dítě s tímto bych zatím neřešila

až jedině kdyby byl nějaký další vývoj, trvalo to dlouho a pak i budete mít fota ze začátku pro porovnání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
19.1.24 20:38

@RsRs nejedla něco nového, nebo kyselého? Mě to přijde jak kopřivka..takhle se mi dcera osypala jednou z většího množství jahod, když byla maličká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1251
19.1.24 20:55

Něco podobného měla dcera při páté nemoci, která u ní atypicky proběhla bez horeček. také si normálně hrála a celkově normálně fungovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
19.1.24 21:01

@Borrealis říkala jsem si, že pokud to po víkendu nezmizí nebo se nedej bože něco přidá, zajdu k doktorce raději

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
19.1.24 21:02

@lucynka25 ne ne právě, že vůbec nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
19.1.24 21:03

Jinak všem moc děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.1.24 21:04

Špatně to vidím, ale nema na tech pazich jakoby bílé flicky mezi tou vyrazkou? Jestli to není plíseň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí