Pohovor, co na sebe?
- Fotoalbum (16)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Šaty OK, sako taky, boty bych dala v barvě saka, kabelku klidně černou. Vlasy vyčesat do drdolu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dress code je jedna z posledních nejméně důležitých věcí na pohovoru, vůbec bych se tím nestresoval. Hlavní jsou schopnosti a vystupování
- Citovat
- Upravit
@Brouček Pytlíček píše:
Dress code je jedna z posledních nejméně důležitých věcí na pohovoru, vůbec bych se tím nestresoval. Hlavní jsou schopnosti a vystupování
Tak to bych teda neřekla.
- Citovat
- Upravit
@LiduNe píše:
Tak to bych teda neřekla.
Ani já ne, důležité je vše zmíněné, samozřejmě, počínaje Dress codem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady bych řekla, že dress code bude důležitý stejně jako kvalitní sebeprezentace a připravenost. Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brouček Pytlíček píše:
Na takovou pozici je dress kód stejně důležitý jako ty znalosti a jak se umíš prodat ![]()
- Citovat
- Upravit
Sako je bílé, jenom s takovým nádychem teplého tónu, zdá se mi to spolu ok. Mám i černý, ale připadala bych si jako na pohřbu
. Zdá se mi to právě se světlým sakem víc ok. Boty v barvě saka nemám - mám černý. Musím ještě koupit kabelku, ale netuším jaká se hodí, jaký tvar. Já mám barevnou z Desigual
. Jiné nemám - nikdy jsem moc na kabelky nebyla.
@DandátkoP ještě je možnost ty sivé šaty s černým sakem. U těch ale vidět trochu břicho po dětech ještě - musím do práce brzy. A nechci, aby bylo vidět, že jsem nedávno rodila
. V životopisu to vidět není. V černých to vidět není.
- Citovat
- Upravit
Pokud tazatelku potřebují a je dobrá, tak by ji vzali i v mikině. Tím vůbec netvrdím, že tak má jít oblečená, ale tyto věci se hrozně přeceňují.
- Citovat
- Upravit
Nerekla bych, ze se přeceňují. Na pozici, kde ma clovek reprezentovat, se musi umet adekvatne oblect. Konzultant jiste bude v kontaktu s klienty.
Takze kdyz dorazi v mikine, muze byt mozna fajn, ale… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nemáš fotku s tím bílým sakem? Do toho bych asi nešla. Šaty jsou super a radši bych volila nějaké černé bolerko než světlé sako. Boty černé jsou ok a kabelku kup takovou, co bys tam pak nosila. Preferovala bych asi taky černou.
Vlasy stáhnout, osobně bych si nedělala drdol, ale nízký „culík“ s obmotaným pramenem vlasů přes gumičku. Ale jakože elegantní, ne jako když jdeš běhat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lil Kitkatt zkusím dnes udělat foto. Culík si moc dobře představit neumím.
@Brouček Pytlíček nevím, v jakém světě žiješ.
@Mar__tanka1983 píše:
Nerekla bych, ze se přeceňují. Na pozici, kde ma clovek reprezentovat, se musi umet adekvatne oblect. Konzultant jiste bude v kontaktu s klienty.
Takze kdyz dorazi v mikine, muze byt mozna fajn, ale…
Jo, konzultant pro velké firmy. Včera jsem se dívala na linkedin a osoba, co u mě bude na pohovoru není personalistka, ale šéfka oddělení. A má 3 magistry - přírodní vědy, obchod a „regulatory affairs“. Kdo dělá 3 výšky?
. Teď jsem dobře vystresovaná
Taky by mě zajímalo, proč mě vybrali, i když CV dělala profesionání firma a je to hodně znát.
Nechci to pokazit
. CV jinak posílám dost, ale s mou specializací to je těžký
.
- Citovat
- Upravit
Chystám se na pohovor na pozici konzultanta pro medzinárodní korporát specializující se na právo a poradenství.
Co na sebe? Mám černé pouzdrové šaty z c&a:
https://www.c-and-a.com/…ch-2203336/1
a krémové sako. Bude to ok? koupila jsem taky ty sivé, co jsou na obrázku hned vedle. Jakou kabelku? Mám taky hodně dlouhý vlasy - sepnout nebo nemusím?
Je to práce úplně mimo můj obor, ale okrajově souvisí s mou specializací. Já to jenom zkusila a pozvali mě. Nikdy jsem ještě v korporátu ani právnické firmě nepracovala. Na práci mi dost záleží, protože po přestěhování v okolí nic v mém oboru nenajdu.
Poradíte někdo?