Pohovor - jsem nervózní :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Do jaké oblasti státní správy? Já jsem byla na úřad práce, SZPi a čeká mě hygiena. Jsou otázky proč tam chceš pracovat, otázky k odbornosti. Nejhorší je nervozita-mě vypadávají odpovědi z odborné tématiky a nervozity se neumím zbavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je normalni, ze jsi nervozni. Statni sprava zahrnuje hodne uradu. Nicmene priprav se na to, ze vetsina komisi zkousi znalosti odborne problematiky. Nekde se pisi i pisemne testy.
A kdyby to nevyslo, nepropadej hned panice. Misto muze ziskat jen jeden.
Hodne stesti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Základem úspěšného pohovoru je zdravé sebevědomí. Určitě máš za sebou nějaký úspěch, určitě jsi v něčem lepší, než ostatní. Co ti šlo před mateřskou dobře?
Nejlepší je říct si, že ti vlastně až tak o moc nejde, být uvolněná a ono to nějak dopadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zbytečné být nervózní
víš kolik faktorů hraje roli? byla jsem už u pár pohovorů nebo výběrových řízení a tak vím, jaké blbosti někdy rozhodují - včetně vzhledu, známostí, nějaké osobní zkušenosti lidí, kteří dělají pohovor
klidně můžeš být nejlepší ale nesedneš jim osobností a nevezmou tě
tak to neber tragicky, vyjde-nevyjde
jdeš zkusit štěstí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, zakladatelko, kam se hlásíš? Obecně ve státní správě je to teď dost tristní, lidí je málo, takže je jediné podstatné nevypadat jako úplný ňouma (i když i nervozita se odpustí) - a může to stačit s přehledem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak co já vím, byl pohovor obvykle na odbornost k tématice - nějaká znalost legislativy, zkušenosti apod
- Citovat
- Upravit
Podivuji se nad tim, ze je tady casto zalozeno tema, kde je polozena otazka a dotycna se pak uz neozve.
Zakladatelko, napis ktery urad, jaka pozice. Podle toho te nekdo muze nasmerovat, co si mas nacist. Na takovy neurcity dotaz se neda poradit.
@Slečna Ferka Nevim, jestli je obecne lidi malo. Jak kde. V Praze nebo Str. Cechach asi ano, ale treba u nas na Sev. Morave je uchazecu vzdycky hodne
A tech vyberovek moc neni, protoze fluktuace je mala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka Taky se udivuji, že zakladatelka nereaguje.
Jinak na Jižní Mor. je o tyto pozice hodně velký zájem a míst je během roku docela málo. Vlastně i co se týče soukromého sektoru tak si místa drží zuby nehty a když už opouštějí tak přenechávají rodině, míst je tady hodně na dělnických pozicích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem se taky hlásila do státní správy a byl to mazec.
Měli jsme písemné testy, pak ještě pohovor před komisí (8 lidí) a ptali se proč chci toto místo a ptali se i co bych dělala, kdyby někdo přišel a začal mi nadávat atd.Byla jsem úplně spocená a pak jsem se dozvěděla, že toto místo už měla jisté jedna slečna a výběrko bylo jen na oko, protože prostě muselo být.
Hrozný. Do státní správy už nikdy víc na výběrko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slečna Ferka píše:
Hele, zakladatelko, kam se hlásíš? Obecně ve státní správě je to teď dost tristní, lidí je málo, takže je jediné podstatné nevypadat jako úplný ňouma (i když i nervozita se odpustí) - a může to stačit s přehledem.
A kde bydlíš?
Ty jo, u nás (JČ)je teda zájem hrozně velký o tyto pozice.
Naopak třeba Č. pošta - tam hledají už 2 měsíce a nikdo tam nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, ve středu me čeká pohovor do státní správy, jsem po rodičovské dovolené a mam pocit, že mám úplně vygumovanou hlavu - že se neumím normálně vyjadřovat atd…
Poraďte, jak nevyhoret? Jak vlastně probíhá pohovor ve státní správě? Jsem opravdu nervózní a mam ze sebe špatný pocit :/