Pohřeb kamaráda - jakou květinu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4749
5.7.19 13:04

Kytku, smutecni venec, tim se nikoho nedotknes, urcite ne lahev s alkoholem, pokud neznas dobre rodinu, jak by to vzala, navic se to proste ani moc nehodi.. Mam kamarada, ktery se zabil v aute kvuli jinemu ridici, co hel opily, predstava, ze jdu na neci pohreb a tam flaska se stuhou.. Nikdy nevis koho se to dotkne.. Jak uz psaly nade mnou, v kvetinarstvi poradi, pokud chces byt osobnejsi, co mel rad? Neco, co nevzbudi emoce, ta flaska neni dobry napad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.19 18:13

Moc vsem dekuju.

• Citovat
  • Upravit
9022
5.7.19 18:20
@Micaella22 píše:
Co mel rad za piti? Polozila bych mu tam lahev s jeho oblibenym chlastem obvazanej cernou stuhou.

tak to čtu poprvé v životě a přijde mi to nejen blbé, ale přímo neslušné. Květiny se po obřadu pálí společně s rakví (doufám), takto bys asi udělala radost pohřebákům, rodinu bys s tím nejspíš urazila. Květiny jsou vhodné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.19 18:22

Uprimne, nad flaskou jsem ani nepremyslela a ani me nenapadla.. Zemrel na moto zavodu..

• Citovat
  • Upravit
65118
5.7.19 18:33
@Anonymní píše:
Uprimne, nad flaskou jsem ani nepremyslela a ani me nenapadla.. Zemrel na moto zavodu..

to byl ten ostravský závod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
5.7.19 18:38

@cell no někde květiny znovu prodávají v tom květinářství u krematoria :,( já bych to zas s těmi květinovými dary nepřeháněla, mrtvému to už nijak nepomůže, koupila bych 4 růže, gerbery nebo karafiáty, černou stužku a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.7.19 19:34
@cell píše:
tak to čtu poprvé v životě a přijde mi to nejen blbé, ale přímo neslušné. Květiny se po obřadu pálí společně s rakví (doufám), takto bys asi udělala radost pohřebákům, rodinu bys s tím nejspíš urazila. Květiny jsou vhodné

Květiny si pozůstalí odvezou a dají na hrob. Pálí se pouze rakev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65118
5.7.19 20:20
@Russet píše:
Květiny si pozůstalí odvezou a dají na hrob. Pálí se pouze rakev.

a když nemají hrob?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.7.19 20:22
@vokishka píše:
a když nemají hrob?

To nevím, u nás všichni mrtví šli do hrobu v urně, na hrob se převezly kytky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65118
5.7.19 20:25
@Russet píše:
To nevím, u nás všichni mrtví šli do hrobu v urně, na hrob se převezly kytky :nevim:

u nás je hodně využívaný urnový háj. Tam je jen malé místečko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.7.19 20:29
@vokishka píše:
u nás je hodně využívaný urnový háj. Tam je jen malé místečko.

U nás vedou hroby. Jsme asi bohatý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65118
5.7.19 20:31
@Russet píše:
U nás vedou hroby. Jsme asi bohatý :mrgreen:

asi :mrgreen: Ale ono to bude i o místě. Máme jeden hřbitov na několik desítek tisíc obyvatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4639
5.7.19 21:01

Koupila bych bílé růže, v květinářství poradí. Když měl pohřeb strýc, kytice se posbíraly a vystavily při hostině, pak je teta porozdávala, ale hosté si je moc nechtěli brát. Naštěstí to byl jen malý rodinný obřad, květiny od padesáti hostí by asi ani nepřevezla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.19 14:20

Vsem dekuju. Jeste se chci zeptat, kdyz se pak pujde k hrobu, kdy se dava kytka? Prijdem do obradni sine a dame k rakvi kytku? Rekneme pozustalym Uprimnou soustrast a pujdem si sednout? Nebo jak? Na pohrbu jsem byla pred 14ti lety, takze si to uz nepamatuju. Diky

• Citovat
  • Upravit
21807
7.7.19 14:43

Kytka k rakvi se dává po příchodu, upřímná soustrast se vyjadřuje až na konci, po obřadu. Někteří pozůstalí si to nepřeji, ale to předtím řekne řečník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová