Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli jsou tam rozumně dostupní doktoři a jestli syn zvládne cestu, tak bych jela.
Tak ať jede jen muž s dcerou. Děláme to takhle často, když je jedno dítě „už po nemoci“ a druhé se v tom ještě plácá, tak se rozdělíme.
Zůstala bych se synem doma a dcerku a tatínka odeslala na chatu, ono se to nezdá ale i relativně krátká cesta autem je dost vyčerpávající, tak proč synovi ztěžovat rekonvalescenci, zvlášť pokud není jinak 100% zdravý.
Já tohle znám od dcery, té ani nesrážím (není teda kardiak), párkrát odpoledne vysoká teplota, ráno už téměř bez ní, v poledne zcela zdravé dítě. Takže s ní bych za těchto okolností odpoledne jela a zítra jí ještě dopřála klidový režim (což by mi vytrvale bortila). Ale netroufám si totéž radit jiným…
@Heivka Díky za názor. Určitě kdyby šlo o jakoukoliv klasickou nemoc tak se nerozhoduju, ale tyhlety letní virózy nevím, jestli nějakou rekonvalescenci v pravém slova smyslu vyžadují..zatím mu pořád teplota neroste takže měl horečku jen jeden večer zatím…kdyby neměla tu virózu předtím dcera tak bych si toho možná ani nevšimla, takhle jsem byla ostražitější… (mmch jeho srdeční vada není závažná. S těmi teplotami, že nechceme, aby šly vysoko, je čistě prevence…)
@ugluk píše:
Já tohle znám od dcery, té ani nesrážím (není teda kardiak), párkrát odpoledne vysoká teplota, ráno už téměř bez ní, v poledne zcela zdravé dítě. Takže s ní bych za těchto okolností odpoledne jela a zítra jí ještě dopřála klidový režim (což by mi vytrvale bortila). Ale netroufám si totéž radit jiným…
Tak klidový režim bychom dali určitě…aspoň se snažili, ale on by to děda ohlídal, vnoučata velmi miluje a byl by schopen si celý den navzdory krásnému počasí klidně se synem uvnitř hrát:D Jsou to divné tyhle rychlovirózy, což…
Souhlasím s manželem, jela bych. Dnes navíc není ani horko a předpokládám, že to nemáte přes celou republiku. Já osobně nevidím na cestě autem pro dítě nic extra vyčerpávajícího pokud normálně snáší cestování v pohodě. Může si v sedačce opřít hlavu, zdřímnout.
@Kacka2 píše:
Souhlasím s manželem, jela bych. Dnes navíc není ani horko a předpokládám, že to nemáte přes celou republiku. Já osobně nevidím na cestě autem pro dítě nic extra vyčerpávajícího pokud normálně snáší cestování v pohodě. Může si v sedačce opřít hlavu, zdřímnout.
Máme to asi hodinu dvacet. Malej bude nejspíš celou cestu spát, jak jsem ho v noci budila. Zatím to vypadá moc dobře, teplota zatím vůbec už neroste, tak asi opravdu pojedeme a budeme se snažit být v klidu. Kdo ví co to vlastně je/bylo, dcera teda rozhodně ráno ještě horečky měla.
Taky bych jela…
Na dvacetikilometrovej pochod bych ho nebrala, ale jinak jak říká tvůj manžel, klidovější režim může mít jak doma, tak na chatě u dědy. Nejde o žádné velké cestování, cizí zemi ani nic podobně dramatického, takže bych jela a s klidem.
Jela bych, nemáte to nějak daleko, domácí prostředí, může být v klidu, odpočívat…
Pokud to není přes celou republiku, tak bych jela. Muž má pravdu, ležet může kdekoliv. Nebo poslat manžela s dcerou s tím, že pokud by synovi bylo dobře, tak byste dorazili zítra.