Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jeste mas chvilku cas, ja je v prvnim tehotenstvi citila asi 22-23tt, mela jsem navic placentu na predni strane, ta to taky trochu tlumi
Tak tu placentu mám taky na přední straně, tak to bude asi tím
Nestrachuj se vůbec
já pohyby cítila od 26 tt.. Zatím máš čas!
Já cítila už takové, jakoby praskání bublinek v bříšku ale pořádný pohyb až v24tt ![]()
Máš ještě čas, kór když máš placentu na PS - neboj, každým dnem to přijde. ![]()
U Jonáše jsem taky měla placentu na přední straně a cítila jsem pohyby strašně málo. Tak se neboj ![]()
Ahoj, já zatím taky nic moc necítím, sem tam něco málo, ale pořád to není nějaký pořádný kopanec. A jsem 22+3. Prý i záleží na postavě, čím menší a štíhlejší, tím dřív pohyby ucítíš. Tak trpělivě čekám, kdy ten zázrak příjde ![]()
Já jsem prvorodička a pohyby už cítím zhruba od 18 týdne
ale sestra cítila pohyby ještě později ![]()
Já jsem teď 15+5 a občas cítím takový jakoby ťukání. Všichni mi říkají že na pohyby je ještě brzo, ale já nevím co jinýho by to mohlo být, jsem těhu poprvé a i když střeva mi rabouzí pořád, tak tohle je úplně jiné ![]()
Tak to jsem měla v 16.tydnu přesně jako ty..tukání, pak mi to přišlo jako kdybych spolkla živou rybu a ta se v bříšku mrskala a fakt jen občas, no a teď už jsem ve 20tt a už to jsou pěkný kopance a taky jsem těhotná poprvé a všichni říkají, že to cítím moc brzy, ale pohyby to jsou na milion procent, protože mě kope na levý straně, pak hned na pravý straně, pak mi nakopne močák a musím letět čůrat, o víkendu to poprvé cítil přes břicho i přítel..Doktorka mi říkala, že hubený holky pohyby cítí dřív a já jsem začala těhotnět se 49kilama, takže to bude asi tím:)
Ahoj holky, tak jsem si kladla tuhle otázku. Ale když se to tak vezme, tak miminka jsou ještě malinká kolem 20tt. Já jsem 20+5tt a minulý týden jsme vážili okolo 300g:-) Já cítím zatím takové přesně jak to vystihla Jája „jako kdybych spolkla živou rybu“
Musí být rozdíl 300g mimi v 5. měsící a pak v 8. měsíci už pořádnej dvojkilovej cvalík třeba ![]()
@Jája1986 píše:
Tak to jsem měla v 16.tydnu přesně jako ty..tukání, pak mi to přišlo jako kdybych spolkla živou rybu a ta se v bříšku mrskala a fakt jen občas, no a teď už jsem ve 20tt a už to jsou pěkný kopance a taky jsem těhotná poprvé a všichni říkají, že to cítím moc brzy, ale pohyby to jsou na milion procent, protože mě kope na levý straně, pak hned na pravý straně, pak mi nakopne močák a musím letět čůrat, o víkendu to poprvé cítil přes břicho i přítel..Doktorka mi říkala, že hubený holky pohyby cítí dřív a já jsem začala těhotnět se 49kilama, takže to bude asi tím:)Aha, tak to je možné. Já otěhotněla se 48 kg a teď mám zatím stále 49-50 kgHrozně se těším až ucítím pořádný pohyby
Nejvíc se mi líbí jak se někomu vlní celý bříško jak už je mimi velký
Já čekám první miminko a pohyby cítím od 17+3tt, nejdřív jen občas (3-4 za den) a teď už někdy až moc
, hlavně v noci
. A to mám placentu taky na přední stěně. U mě to bude asi ten případ - malé postavy ![]()
Ale asi bych se nijak nestresovala, vždyť je pořád dost času (alespoň podle chytrých knih) ![]()
Zdravím všechny jsem ve 27+3 ( první těhotenství) celou dobu asi zhruba od 16 týdnu cítím miminko jak se pohybuje aktivně. Ale poslední pár dnů je to méně než obvyklé. Je možné aby byl nějaké problém nebo jen já vnitřně si to vsugerovavam? Prosím radu. 🥺Děkuji předem
Ahoj měla bych otázku jsem ve 21+4. týdnu prvního těhotenství a ještě necítím pohyby je to normální, nebo bych se měla strachovat?