Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chci se zeptat už po 2 krát jsem jsi měřila krevní tlak a hlásilo mi to poruchu srdečního rytmu nebylo to po sobě ale v rozmezí asi 14 dní dní tak nevím jestli mám zajít k lékaři jsem v 16 tt než jsem otěhotněla tak jsem se léčila na vysoký krevní tlak ale ten je o. k jinak mi dělali ekg a to bylo prý vzorové tak nevím jestli jse mám tím znepokojovat.
Když se ti to stane, tak zopakuj měření tlaku, jednou - dvakrát. Pokud by ti pořád ukazovalo poruchu rytmu, tak bych šla k doktorovi co nejdřív.. Měli by ti dát Holtera na 24 hod. na sledování srdíčka, aby zjistili, jestli k arytmii dochází nebo ne. Držím palce, aby bylo všechno v pořádku ![]()
Tak pokud vím, tak analýza srdečního rytmu není vhodná pro těhotné ženy, a to na jakémkoliv přístroji - domácím nebo těm, které stojí v lékárnách, ty stojany, kde se měří tlak, výška, hmotnost, srdeční rytmus.
Je tam upozornění. Právě proto, že v těhotenství srdce pracuje jinak a háže to plané poplachy.
Pro jistotu bych se dr. zeptala, ale myslím, že o nic nepůjde, protože toto je známá věc, ze není vhodné provádět analýzu srdečního rytmu na přístrojích v těhotenství.