Pohyby

• Otevřená skupina

Prostor pro maminky, kterým se miminka narodí v měsících : listopad/prosinec 2010. Přidejte se k nám :-), diskutujte a přispívejte :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14809
4.6.10 10:55

Pohyby

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, kdy máte termín a jestli už cítíte pohyby. Já jsem ted v 18. týdnu a ještě ne, tak mám trochu strach, protože u minulých těhotenství jsem už v tuto dobu pohyby cítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
268
9.6.10 17:46

Pohyby

Ahojky,

já jsem dnes v 16+4 a pohyby ještě necítím a každé těhu je prý jiné.

Ale máš-li pochyby, navštiv svého lékaře.

Takže žádný strach :kytka: .

:andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
9.6.10 18:35

ahoj ja sem taky v 16tt, a na pohyby se moc teseim, pry sou kolem 20tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
9.6.10 19:10

Já jsem slyšela,že prý nejdřív můžou být tak kolem 16tt ale jak u koho ale u prvorodiček kolem 20tt a i později.Taky se na ně těším ale pak až začnou kopance,který prý i zatají někdy dech,to bude něco :mrgreen: :mavam: :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
14809
9.6.10 19:18

Ahoj, já jsem dnes už 18 plus 2 a pořád nic. Při prvním dítěti si to nepamatuji, ale u druhého jsem je cítila už na 17+6 a u třrtího na 17+2, tak už jsem z too trochu nesvá. Nejradši bych zítra zavolala doktorce, ale je mi to trapný se na to ptát, tak pořád čekám a čekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
10.6.10 07:44

Hlavně žádný stres !

Ahoj Evo,

ja bych počkala a nestresovala se tím. Chodíš na pravidelné prohlídky a já věřím, že jsi v pořádku.
Ale máš-li opravdu strach, tak udělej maximum, aby se Tvé obavy co nejdříve rozplynuly.

Miminku to moc nesvědčí, když je zahlceno stresem.

Takže trápí-li Tě to víc jak obava z telefonátu s Tvou lékařkou, tak to vyřeš co nejdřív a neodkládej to.

Možná je to i tím, že na to moc intenzivně myslíš.
Není tomu lepší nechat volný průběh ? Je to jen můj názor. Ale vím, že psychika dokáže moc a to jak v pozitivním, tak v negativním duchu.

A Ty sama musíš vědět jak se cítíš, znáš se nejlíp :kytka:

Ale vyřeš to, buď to hoď za hlavu a nebo to skonzultuj s MUDr.. Zkrátka udělej vše pro to, ať jsi v pohodě :wink: .

Pěkný den a drž se

Štěpánka :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
11.6.10 10:26

Ahoj Evi,
držím palce ať ucítíš pohyby co nejdříve a nebo opravdu zavolaj paní doktorce… Jak píše Štěpánka, není dobré se stresovat. :-)

Taky se nemůžu dočkat, až mimi ucítím, ale já jsem dnes v 15+2 a to je na první mimi ještě dost brzy, takže si asi ještě pár týdnů budu muset počkat. :wink:

Už se ale moc těším na další ultrazvuk příští čtvrtek, abych se přesvědčila, že je vše v pořádku. :-)

Krásný víkend všem. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
14.6.10 17:17

Ahoj,

já jsem dnes 17+2 a vím, že vše je v pořádku i když žádné pohyby necitím.
Byla jsem na kontrole v minulém týdnu.

Ale jsem samozřejmě zvědavá jaké to bude a bylo mi řečeno, že to prý 100% poznám a to bez obav :-D

Tak, kdybyste to některá zažila dřív, tak napište a podělte se o tento krásný zážitek :kytka:

:andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
15.6.10 09:05

16 tt a 20 tt

Ahojte holky,
já první náznaky pohybu cítila tak od 16 týdne, ale bylo to hodně málo rozpoznatelné a hodně nepravidelně, třeba jen 2× do týdne, když jsem si večer lehla a dala ruku na břicho. Teď jsem ve 20 tt a pohyby jsem začala cítit během celého dne, hlavně ráno a dopoledne. Je to perfektní. Manžel ale nic necítil, když si dal ruku na břicho, ten si bude muset ještě počkat :wink:

Takže vydržte, opravdu rozeznatelné a pravidelnější pohyby mám až teď od toho 20 tt. Spíš záleží na vaší citlivosti, aktivitě miminka a na tom, jestli jste v klidu a máte čas pohyby vnímat (tj. večer před spaním a ráno po probuzení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
24.6.10 15:44

ahoj holky, tak vcera sem ucitila prvni pohyby a dnes rano znovu, jsem v 18tt a sem rada ze uz miminko citim,je to oprvadu krasny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
25.6.10 10:21

Ahoj Iwi!
Tak to je úžasné! A jaké to je??? Popiš jak to cítíš. Já už mám možná taky první náznaky, ale prostě si nejsem jistá, jestli to je ono nebo ne. Jsem 17+2 a sem tam mi v břiše „zakručí“ a včera jsem cítila, jakoby mě najednou tlačil šef kalhot, akorát jakoby zevnitř a hlavně jsem měla na sobě volný župan… :lol: Ale bylo to tak rychlé, že jsem to nestačila skoro ani zaregistrovat. Tak fakt nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
26.6.10 00:48

ahoj, no to se neda popsat, kdyz to prijde tak to citis ze je to ono. Miminko mi kopalo ze vnitr ale jen malinko, a nebo takovy vrneni. opravdu se to neda moc popsat, doktorka rikala ze to bude simrani, ale to neni ono, ja to mam asi trochu jinak. Docela prcka citim dost. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
28.6.10 08:26

popis pohybů

Mě pohyby připadají jako když jsem ve vodě a dotkne se mě ryba - tj. jako kdyby mě v bříšku plavala ryba a ďobe do mě - asi blbý přirovnání, ale mě to tak připadá.
Taky jsem zjistila, že pokud je mimčo otočený zády k mýmu bříšku, žádný pohyby necítím, protože rukama nohama kope na druhou stranu směrem k páteři. takže žádný strach, když zrovna nic necítíte, všechno záleží na mimču :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
28.6.10 09:24

Ahoj těhulky,
tak včera jsem také cítila poprvé „opravdové“ pohyby a žádné kručení. :mrgreen: Bylo to super a hlavně jsem je cítila i rukou přes břicho a přítel take cítil jeden „kopanec“ … :lol: Bylo to opravdu úžasné, jak tam tou nožkou nebo čím jezdil po břiše. :lol: Pak jsem je cítila párkrát ještě přes den a dnes ráno trošku, ale to jsem měla frmol, takže se na to moc nesoustředím.

Zatím páčko a užívejte si sluníčkového dne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
28.6.10 09:30

lidaV: to si vystihla s tou rybou s tim dobanim :-D taky mi to tak pripada :mrgreen: proste az to prijde tak to clovek pozna :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny