Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky jsem 18+5 čekám druhé mimi minulý týden už jsem zřetelně cítila pohyby každej den a ted už 4 dny nic je to normální?? jsem po zamlklém těhu ve 14tt tak mám strach děkuji za rady.. ![]()
@vejisek v tomhle týdnů to bude jeste hodně nepravidelně, ale být tebou, zabehnu pro klid na gyndu. Neboj se, vše bude ale ok ![]()
V tomto týdnu jsou pohyby ještě hodně nepravidelné, i já jsem to měla tak, že jsem cítila jeden den něco, dalších pár dní nic.Taky jsem hlavně u prvního těhotenství byla několikrát na kontrole, už si klepali na čelo, že zbytečně plaším a nemám to tak prožívat
U mě jako u většiny to vždy dopadlo dobře, ale vzpomínám si na diskuzi maminky v podobném týdnu s podobnými problémy a dopadlo to špatně ![]()
Šla bych na kontrolu, zvlášť po ZT ve druhém trimestru.Ale věřím, že to dobře dopadne ![]()
Mám za sebou 4 těhotenství, moje zkušenost je taková, že jak jdou cítit pohyby, záleží na vrozeném temperamentu dítěte a taky na tom, kde je uložená placenta. Pokud je vepředu, jde to cítit méně intenzivně a později, ze začátku fakt občas. Nezáleží na tom, kolikáté je to těhotenství - jakože v každém dalším těhotenství ucítím pohyby dřív a daleko intenzivněji, to u mě neplatilo.
Ano, v této fázi je to normální ![]()
někdo doporučuje zainvestovat do angelsounds nebo tak nějak, dá se kdykoliv zkontrolovat tlukot srdíčka, ale mě to přijde zbytečné, na 99,9% se nic neděje a mimino bu´d spí nebo si kope někam do vody nebo prostě ten pohyb zrovna nezachytíš ![]()
Je to individuální, já jsem těhotná poprvé, placentu mám na přední stěně a bohyby cítím každý den od 17+2 tt…
ale určitě bych neplašila, je ještě moc brzy ![]()
@vejisek píše:
Ahojky jsem 18+5 čekám druhé mimi minulý týden už jsem zřetelně cítila pohyby každej den a ted už 4 dny nic je to normální?? jsem po zamlklém těhu ve 14tt tak mám strach děkuji za rady..
je to normální, mrně má spoustu místa, stačí, aby se natočilo a necítíš ho ![]()
@Jana206 Kurňa,tys to pěkně napsala
!Děkuju a děkuju hlavně za uklidnění
! Čekám 3dítko a jsem na nervy!!! 1.pohyby 20+2 2.pohyby po 14.tt 3.pohyby - těžko říct, občas jo a občas ne
a všude stojí jak vícerodičky cítí další mimča brzo
!
@Debie Já jsem si taky „užila“ se třetím dítkem, jen jsem už měla vytrénované nervy od prvního, tak jsem tak neplašila. Navíc byla placenta na přední stěně. Navíc byla dlouho hlavička nahoře, otočila se až po 30.týdnu. Cítila jsem je taky až po dvacátém týdnu a občas. U druhého a čtvrtého těhotenství, jsem měla od začátku do konce pocit, jakobych měla v břiše chobotnici ![]()
Zvažovala jsem pořízení angelsougs, ale upustila jsem od toho. Nechtělo se mi investovat tolik na pár týdnů - teď už je cena pár stovek, ale to byla před pár lety novinka. Navíc jsem se všude dočetla, že to nemá moc význam, protože zvlášť ze začátku stejně není možnost plod zachránit a i když se zjistí, že srdíčko doopravdy netluče, většinou bývá už pozdě
Tak jsem to nechala být. Podle mě je toto jedna z mála věcí, která nejde ničím ovlivnit. Další takový strašák pro mě byl SIDS, i když tam jsem se uklidňovala, že kdyby k něčemu takovému došlo, dítě budu mít pořád na očích a můžu zasáhnout.
Nezbývá, než se hodit do pohody a věřit, že to dobře dopadne ![]()
@Jana206 Ty jsi fakt zlatíčko
!Já Angelsounds měla - nefungoval a musela jsem ho vrátit, brala jsem to jako znamení, u prvních dvou těhu mě to ani nenapadlo, pak 2ZT a tak jsem si ho chtěla právě pro uklidnění pořídit, no neprošel…ted´ nervy na pochodu, ikdyž je I. trimest zdárně za náma a miminko je dle I. screeningu naprosto v pořádku
!Jasně, že stát se může kdykoliv cokoliv, ale jak píšeš - stejně to neovlivním… á mám za týden UTZ, tak počítám dny a hodiny a těším se i malinko bojím zároveň, ale nepřeháním to, intuice mi říká, že bude vše OK a ta u těch dvou ZT taky (bohužel) nezradila…
Na SIDS ani radši nepomýšlím
,to bych se musela zbláznit…
Tak ještě jednou MOC díky! ![]()
@Debie Určitě to dobře dopadne ![]()
Taky jsem ještě chtěla připsat, že kdybych měla angelsound a nefungoval, tak bych asi vyletěla z kůže, proto jsem si ho taky nepořizovala. Prý je obtížné to srdíčko v první polovině těhu najít, potom už jdou dobře kontrolovat pohyby.
@Jana206 byla to technická závada…nešlo slyšet absolutně vůbec nic ani moje srdce ani střeva, bylo to naprosto hluché, prostě opravdu nefunkčí, ikdyž nový přístrojek ![]()