Pohyby miminka

40
17.3.05 10:56

Pohyby miminka

Ahoj, jsem v 19. týdnu těhotenství, resp. 19+0, prvorodička, a stále ještě necítím pohyby miminka..:-((. Začíná mě to trochu znepokojovat, jestli je s miminkem vše v pořádku. Bříško mi pomalu začíná růst. Je tu více maminek, které jsou podobně dlouho těhotné a také ještě nic necítí?
Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
574
17.3.05 11:02

Ahoj Terus,

já osobně bych se s tím neznepokojovala. Je to sice už skoro rok co jsem byla těhotná, ale dobře si vzpomínám, že mi tyto obavy hryzali i moje svědomí. Musíš ještě chvilku počkat, jelikož jsi prvorodička pohyby ucítíš dýl. Já osobně jsem první pohyby cítila až ve 22 tydnu. Takže klid. Kdyby něco nebylo v pořádku doktor by tě na to včas upozornil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
17.3.05 11:03

Ahoj, neplaš se, máš ještě týden až 14 dní čas !!!! :wink: Já jsem byla ve 20tt a pohyby jsem začala cítit, ale bylo to jen takové slaboučké šimrání, teď už je to citelnější. Říká se, že u prvorodiček se ty pohyby někdy trochu opozdí, ale neboj, určitě se dostaví. Někdo mi říkal, že je to jako pohlazení kočičí pacičkou,ale já bych to přirovnala k nepokojným střívkům :lol: tak nevím. Jsem teď v 23tt a holka se umí hezky ozvat a prý bude hůř :wink: tak jsem zvědavá. Hodně štěstí Petra a mimísková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
17.3.05 11:47

Taky to prý záleží na postavě maminky. Znám jednu silnější maminu, která cítila pohyby až o dost později než se očekává.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
17.3.05 12:04

Ahoj Klariso, já jsem spíš štíhlejší a celkem jsem zatím břibrala asi 3 kg. Z nějaké jiné diskuze ohledně prvních pohybů jsem právě měla spíš za to, že ty silnější to cítí dřív. Třeba jedna moje příbuzná při prvním dítěti cítila pohyby prý už v 16. týdnu! A byla docela tlustá a dítko mělo při narození 4 kg. Takže je to opravdu asi hodně individuální.
 Teruš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
22.3.05 16:52

Ahojte,

ja si taky myslim, ze je to hodne individualni. Pohyby jsem citila zase velmi brzo v 17 tydnu. Reknete si super! Ovsem zase mi to nikdo neveril - vcetne doktorky - pry je to brzo! :? Tak si vyberte. Ono to prijde!!! A ze zkusenosti muzu rici, ze hned tak neprestane. Takovy pekny kopanec v noci do moc. mechyre, hm… muzu vrele doporucit 8O

Tak pa a zadne starosti!

Jitka 27 t.t.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
23.3.05 20:36

terus

vubec se neboj, memu prckovi je 10m a kdyz jsem byla tehotna, tak prvni pohyby jsem citila az okolo 22tydne:-), a to jeste bylo spis takovy zasimrani, sotva rozeznatelny:-) Navic jsem mela celkem slusne vypracovany brisni svalstvo a o to vic to bylo hur citit. Me spis pak trapily pohyby na konci tehotenstvi, kdy tam broucek nemel misto a nemohl se hybat. Tim te ale nebudu strasit, taky si to vyzkousis:-) Takze pekny zbytek tehotenstvi a zdrave miminko:-)
 Jarca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
24.3.05 20:22

Ahoj.
já jsem taky cítila pohyby až od 22. týdne, a i tak to bylo spíš zbožné přání než jistota. Od 25. týdne ale začala malá nakopávat i manžela. Teď pomalu začínám 35. týden a miminko je pořád hodné - sice se hýbe a někdy i předvádí divadlo s boulením, ale vůbec se naštěstí netrefuje do žeber. Takže žádné strachy, tvoje mimi je určitě v pořádku.
Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky