Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A nemáš třeba placentu na přední straně? Nebo je miminko otočené zády ven a kope směrem dovnitř ![]()
@PeťulíJ : ano ano mam na predni ale ma to opravdu takovy vliv? A mimi se porad otaci ne? ![]()
Placenta na přední straně ma opravdu obrovský vliv. Ja ji tak měla a nikdy jsem necítila extra velké kopance. Zato teď je skoro roční dítko živé až až
![]()
Jasně, že je to tím.
U syna jsem necítila skoro nic a teď u dcery mám placentu vzadu a poprvé cítím ty velké kopance ![]()
@gusica píše:
@PeťulíJ : ano ano mam na predni ale ma to opravdu takovy vliv? A mimi se porad otaci ne?
Prvni tehotentvi - placenta na predni stene, pohyby jsem necitila v podstate vubec az do konce. Tak 2-3× denne zasimrani a pozdeji jen boule, jinak nic. Dcera byla naprosto spaci jeste 4 mesice po porodu a vlastne i dalsi 4 roky. Ale prvni 4 mesice spala nonstop.
Druhe tehotenstvi - placenta taky vepredu, ale mam tam maleho fotbalistu uz od zacatku.
První dítě placenta vzadu. Citila jsem ho brzy a intenzivně takové ty malé kopanecky apod. Teď mám placentu vepředu a pohyby jsem cilila o dost později a méně. Spíš postranach a takové to protahování. Hlavně že jsou cítit vůbec. Asi bych byla v klidu. Taky jsem celkem vysoká.
@gusica Já jsem tedy prvorodička, ale s placentou na přední straně. První takové ťupanečky jsem zacítila až kolem 25tt a teď ve 37tt stále pohyby moc necítím. Zachraňuje mě Angelsounds. Jinak se mi bříško taky celkem vlní, kopaneček žádný jsem snad ještě nezaznamenala a když už o malé vím, tak cítím hlavičku u žaludku, protože se stále neotočila a hoví si tam jako paša ![]()
Mám to stejně- 32 týden, do 30 týdne jsem cítila pohyby jen v leze na zádech a když jsem držela ruce na břiše, spíš jen něžné zvedani bříška. Od 30 cítím po stranach když ležím na boku sem tam nějaký pohyb -vybouleni, ale ostre kopance ne. Mudr že je to kvůli placente na přední straně, že není důležitá intenzita ale to, že o sobě mimi aspoň občas dá vědět a jsou všechna vyšetření utz atd ok ![]()