Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky je to tady, jsem v 15tt a dnes po celej den cítim naprosto tipické pohyby plodu…ráno jsem si řikala že to neni možný jsem prvorodička a ty to prý začínají cítit kolem 20týdne. Projela jsem snad celej internet a jak všichni ty první pohyby popisujou tak to naprosto sedí. Neni to divný? Nemám zajít k doktorce? Jsem tam k ní objednaná až za 3týdny. ![]()
No ale zítra je sobota nemám radši zajet do nemocnice aby se na prcka mrkli???
Ahoj já bych nepanikařila já to cítila jako prvorodička taky kolem 16týdne ![]()
A proč by to mělo být divné? Někdo cítí pohyby dříve, někdo později.
Vklidu já jsem taky prvorodička a cítila jsem pohyby od 15tt-16tt ale já z toho měla docela velkou radost že malou cítím už tak brzo ![]()
Příspěvek upraven 21.06.13 v 20:57
@N.bříško
Ahoj, jako prvorodička jsem to cítila na začátku 16.tt, pokud jsi hubená, tak je to jasný ![]()
@N.bříško píše:
Holky je to tady, jsem v 15tt a dnes po celej den cítim naprosto tipické pohyby plodu…ráno jsem si řikala že to neni možný jsem prvorodička a ty to prý začínají cítit kolem 20týdne. Projela jsem snad celej internet a jak všichni ty první pohyby popisujou tak to naprosto sedí. Neni to divný? Nemám zajít k doktorce? Jsem tam k ní objednaná až za 3týdny.
No ale zítra je sobota nemám radši zajet do nemocnice aby se na prcka mrkli???
ja citila v 18 tydnu. Byl to uzasny pocit, takove bublinky
@N.bříško Ahojkyy
Nejsi sama, já včera slavnostně taky ucítila první pohyby. Jsem taky prvorodička, ale jsem 16+0 tt a jak jsem to popisovala holkám, tak to jsou doopravdy pohyby malýho, je to sice takový divný šťourání, pichnutí, jakoby bublinkování, lechtání, brnění…Hele, střeva to nejsou
Vím jistě, že to je prcek, ale neboj se, můžeš být ráda, že ho cítíš, tak se ujistíš že tam je a ozývá se ti ![]()
@agora píše:
ja citila v 18 tydnu. Byl to uzasny pocit, takove bublinky
jo ale jednu radu ti dam - urcite jdi do nemocnice, pokud by ty pohyby USTALY.
Já taky mám radost ale obavy převládaj..neni to tak dávno co jsem po samovolném potratu a tak se bojim snad všeho. Někde jsem četla že by to mohlo vyjadřovat že má málo vzduchu a mohl by se udusit nebo co. Já fakt nevím asi si to všechno moc beru..
@verjanku I u mě to tak je, pokud je žena hubená tak je možné to cítit tak brzy ![]()
@N.bříško Myslim ze panikarit nemusis hele bud v klidu…Ja jako prvrodicka citila pohyby nekdy okolo 16 tt,(koncem 4 mesice). ![]()
Ja mela radost ze citim malyho tak brzy, bylo to uzasny, skvely pocit. ![]()
@N.bříško Neboj se, ale pro tvůj klid není problém si zajet na pohotovost. Já tam taky jela v 10tt kvůli bolestem na vaječníkách, ukázalo se, že se mi rozpíná děloha a vazy
Taky jsem z toho bublinkování byla na větvi, čučela jsem s hubou otevřenou a rukou na bříšku
![]()