Viditelné dýchání plodu?

5488
21.6.13 13:51

viditelné dýchání plodu ?

Ahoj holky, mam dotaz… nevím přesně jak to popsat…ale spíš mě zajímá jetsli je to možné…
jsem ve 33tt, a už tak týden pozoruju jako by miinko v břiše viditelně dýchalo.
Vím, že mimča dýchaj plodovku… ale tělíčko se jim zvedá klasicky jak u dospělého dýchající člověka ne?
Je to viditelné na pohled (trochu) a jak přiložím ruku taky to jde cítit…
je to pravidelné, jemné…je to samozřejmě rychejší… ale nenapada mě nic jinýho co by to mohlo být…
hlavičku a srdíčko ma dole…a tohle cítím víš, jak má tělíčko…a jde to cítit pořád…

myslíte že je to možné? cítit to,,dýchání'' nebo co by to mohlo být???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
21.6.13 13:56

Predpokladam ze to bude tvoje brisni aorta. Dychani plodu fakt videt neni. I miminko musis hodne pozorovat aby si videla jak dycha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.6.13 13:56

Možná škytka

• Citovat
  • Upravit
7932
21.6.13 14:05
@paola white píše:
Predpokladam ze to bude tvoje brisni aorta. Dychani plodu fakt videt neni. I miminko musis hodne pozorovat aby si videla jak dycha

taky to tak vidím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
21.6.13 14:07

To je tvoje bříšní tepna, já to tak mám taky, vždycky jsem jí měla „viditelnou“ a teď v těhu je to patrnější ještě víc ;)

• Citovat
  • Upravit
1746
21.6.13 14:10

Ta škytavka to být může, můj syn v bříšku hodně na škytavku trpěl a trpí teda dodnes a to má už 21 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
21.6.13 14:13

Ja teda žiju v tom, ze plod vůbec nedycha, ze se poprve nadechne až přijde na svět. Do te doby bere živiny z krve matky. A zadne zvedani hrudniku. Pac asi by nemohlo vdechovat vodu ne?? A plice se mu urcite zcela vyvinou kolem 33 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
21.6.13 14:17

Tak miminko skýtá a tím si trénuje dýchací svaly, ale určitě nedycha. Pokud je pohyb pravidelný, staly a v jednom místě, je to tvá tepna. Mi taky poskakuje celé břicho od tepani srdce a tepen kousek pod žaludkem až k žebřík, více na levo, právě jak vede aorta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
21.6.13 14:25

Jak už tu bylo řečeno, je to tep. Kdybys nebyla těhotná, cítila bys ho taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
21.6.13 14:26

@MarieOVMUC @veria já jsem četla, že miminko vdechuje plodovou vodu.. tak nevim teda jak to je :nevim: ale že by to bylo vidět na břiše, o tom pochybuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
21.6.13 14:30

@werw Plod plodovou vodu polyká. Může se tam nějak jemně pohybovat. Poprvé se nadechne až po porodu. Jinak má zavinuté plíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
21.6.13 14:46

@veria vždy jsem si myslela to samé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5488
21.6.13 16:55

Ahaha..díky holky :-) taky mě ta tepna předtím napadla… ale takhel vysoko??:-O no i to je možné…

a škytavka to určo není tu zákonitě poznám jinak :-) ta je u nás taky časta…
ted zrovna psala jedna holčina v jiné diskuzi jak ji doktor ukazoval jak se mimču zvedá hrudník… na ko ve 30tt..tak ja nevím :-D
nejspíš to teda ta tepna bude… ale až pujdu příště na ko tak se zeptam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
21.6.13 22:39

Plod dela v deloze dychaci pohyby ale nejde o klasicke dychani. Je to trenink. Vdechuje plodovou vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
21.6.13 22:54

Fakt vdechuje vodu jo? To je zajimavé. Ale ted se mi něco vybavuje ze mi na jednom utz doktor říkal ze trénuje dýchání… Tak to bude asi ono. Ale nedělá to porad ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí