Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahujky holky.
Určitě je tady na tohle téma spousta diskuzí, ale nějak nejsem schopná to hledat, tak se předem omlouvám za opakování.
Dneska mi přišly výsledky NT screeningu, a mám riziko 1 z 14 v termínu
Máte s tím prosím některá zkušenost?? Nějak nejsem schopná nic než brečet ![]()
Děkuju moc za odpovědi!!!
Riziko čeho - downova syndromu? A to je jen NT, nebo je to uz vycislene v kombinaci s odbery krve? To by se jeste mohlo zmenit. Asi ti doporuci odber choriovych klku. Drzim ti moc palce.
JOjo, na DS, už vyčíslené, hotové..sem poslaná na genetiku-v pondělí
Máš s tím nějaké zkušenosti??
Ahoj, mela jsem pozitivni screening,3 tydny cekani na vysledky z odberu placenty-CVS a vysledek miminko uplne zdrave a potvrzena holcicka, hlavne se upokoj miminku nesvetci kdyz places, tak nejak jsem vnitrne citila, ze miminko je zdrave
Příspěvek upraven 21.06.13 v 09:22
Ahojky, ještě nedělej závěry. Neni to 100%, mojí mamině to taky vušlo, poslali ji na odběr plodovky, kde byly hodnoty tak vysoký, že to ukazovalo mrtvý plod a celý těhu byla hlídaná a kdesi cosi a že se segra narodí s vážnou vadou… A ejhle narodilo se úplně zdravé mimi… Budu držet pěsti ![]()
@Zanet26 zřejmě ti navrhnou odběr choriových klků nebo pak AMC (odběr z plodové vody) nebo na DS je ještě jedna možnost tzv. test Prenascan, ale stojí cca 14tis Kč (např. na stránkách Gennetu), je z krve a není vlastně žádné riziko…pohledej v diskuzích. Na genetice s tebou vše určo proberou, jaké jsou možnosti, ale snažila bych se jít trošku informovaná, ať se pak dokážeš případně rozhodnout, co dál. S takovým rizikem bych určitě jednu z forem dalšího vyšetření zvolila. Držím palce, ať je miminko ok ![]()
Jinak mám dojem, že choriové klky by mohli dělat už teď, odběr z plodovky se dělá později, ale to si nejsem jistá ![]()
Příspěvek upraven 21.06.13 v 09:29
V pondeli ti miminko pomeri, na genetice maji lepsi UZ a reknou ti co a jak, vim jak se citis a budu na tebe v pondeli myslet a drzim ti pesti at je vse v poradku,
U prvního sem vůbec nic takovýho neřešila, měla sem 1 z 7500..a po 5ti letech ejhle, je to všecko jinak..snažím se na to moc nemyslet, na jednuu stranu, stejně už s tím nic nenadělám že jo..
Kombinovaný screening DS 1:30. Odběr plodové vody - výsledek do druhého dne - zdravý kluk
![]()
Teď jsem podruhé těhotná a čekám na výsledky, držím palečky ![]()
Tady jsem ti našla mou starou diskuzi, co jsem zakládala ještě pod nickem Měsíčnikča, řešila jsem to tam
Najdeš tam vše ![]()
@Duhovka oranž píše:
Tady jsem ti našla mou starou diskuzi, co jsem zakládala ještě pod nickem Měsíčnikča, řešila jsem to tam
Najdeš tam všehttps://www.emimino.cz/…ekame-97873/
DĚKUJU!!
@Zanet26 píše:
DĚKUJU!!
Kdyby jsi cokoliv chtěla vědět, napiš mi
Tenkrát jsem si toho dost nastudovala.
Neboj se a věř miminku. Ono výsledky dokáže pořádně pokonit datum poslední MS - třeba jsi měla ovu jindy a minko pak právě neodpovídá na přesný den… pak také tvá váha - pokud je nízká např. Ovlivnuje to hodně věcí. ![]()
Držím palce
Já si zase na netu moc nehledám, kolikrát to vystresuje víc jak doktoři, a mám úzkostnou poruchu, takže mi to tedkom vůbec nepřidá
Jestli se můžu zeptat, co to vlastně znamená 1 z 14??a na té genetice to probíhá jak?-doktor mi totiž jen nechal žádanku a výsledky, takže sem s ním nemluvila, vůbec nevím co mě čeká..to šíjový projasnění sem měla 2,55 ![]()