NT screening 1 z 14

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1715
21.6.13 15:40
@Poison Ivy píše: Čerpáno z brněnského Prenatalu.
@Poison Ivy píše: Čerpáno z brněnského Prenatalu.

Děkuju moc, si hodná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
21.6.13 17:35
@verusak.berusak píše:
@Dzucy pokud plod není správně natočen, tak to není vypovídající a správný postup je to zopakovat třeba za hodinu. Na genetice jej určitě znovu přeměří a kouknou i na ty jiné tzv. minormarkery Downa. Kolik bylo CRL při měření (čím větší plod, tím větší projasnění)? Co výsledky krve, máš? Akorát na té genetice už budeš 14 plus něco, že? Ta měření se mají provádět do ukončeného 12 TT, pak už to zase není vypovídající… :roll: Z té jedné hodnoty, která navíc asi byla změřena plus mínus autobus, se podle mě nedá na nic usuzovat.Příspěvek upraven 21.06.13 v 15:06

tak to je dobrý, v době měření NT už sem byla 12+5 a teď při druhém měření budu 13+4, opravdu jsem na to strašně zvědavá co zjistí. Mnohokrát děkuju za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
21.6.13 17:41
@verusak.berusak píše:
@Dzucy a ještě doporučuju diskusi s názvem NT hodnoty na modrykonik cezet. Je tam spousta holek, co měly NT přes 3, ale třeba také 5 a mají zdravé děti. Holky tam potom udělaly tabulku kolik kdo měl jaké hodnoty a jak to dopadlo (třeba na str. 45) - většina má zdravé děti. Mě to tehdy hodně uklidnilo, i když i tak to nervy byly strašný.

tak tuto diskuzi už jsem našla, je super, dík moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
21.6.13 19:05

Nejhorší je opravdu to čekání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
21.6.13 22:32
@Zanet26 píše:
Nejhorší je opravdu to čekání..

Ano, je to hrůza, vůbec se nemůžu zabavit a myslet na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
22.6.13 10:04
@Dzucy píše:
Ano, je to hrůza, vůbec se nemůžu zabavit a myslet na něco jiného.

A co si myslíš, máš nějaké tušení jak to dopadne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
22.6.13 10:05
@Zanet26 píše:
A co si myslíš, máš nějaké tušení jak to dopadne??

Já jsem ted hodně četla o tom Prenascanu, mám docela dost obavy z těch všech odběrů, tak počkám jak dopadne genetika a uvidím. Odkud si??jestli se tam třeba v pondělí nepotkáme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
22.6.13 12:55

@Zanet26 No tušení moc nemám. Ale bojím se moc protože v prosinci minulýho roku, tj. asi před půl rokem jsem potratila poprvé. Tenkrát mi mudr změřil šíjové projasnění na 8mm a k tomu tam byl i otok okolo celého plodu, takže mě odeslal na genentiku hned ten den a druhý den už sem šla na potrat, bylo to prý těsně před potratem.

Příspěvek upraven 22.08.13 v 20:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
22.6.13 13:40
@Dzucy píše:
@Zanet26 No tušení moc nemám. Ale bojím se moc protože v prosinci minulýho roku, tj. asi před půl rokem jsem potratila poprvé. Tenkrát mi mudr změřil šíjové projasnění na 8mm a k tomu tam byl i otok okolo celého plodu, takže mě odeslal na genentiku hned ten den a druhý den už sem šla na potrat, bylo to prý těsně před potratem. Takže už taknějak vím co mě čeká. Z genetických testů zjistili manželovi že přenáší jednu chromozomální aberaci, a určili nám šanci na zdravé miminko 90%. Takže sem čekala že podruhé už to bude v pořádku. No a zase je vyšší to NT. Tak vůbec nevim co si mám myslet. Já jsem z Českých Budějovic. Jinak těch odběrů se neboj, před tím půl rokem jsem to absolvovala a nic to není. Neboj určitě to bude v pořádku.

Ježiš, to je opravdu hrozný..nevím, když to bude špatný jestli to psychicky zvládnu, přece jen už začnu 4měsíc..hrozně sem chtěla holčičku, a tohle má bejt holčička..domamám 5ti letýho klučinu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
22.6.13 18:14
@Zanet26 píše:
Ježiš, to je opravdu hrozný..nevím, když to bude špatný jestli to psychicky zvládnu, přece jen už začnu 4měsíc..hrozně sem chtěla holčičku, a tohle má bejt holčička..domamám 5ti letýho klučinu..

No tak já ještě nemám dítě žádný je mi 26. Já už sem teď 13+3, jednou už sem to zažila a nechci znova. Ale jde to přežít zvlášť když už jedno dítě máš. Ale musíme být optimistické, a snad to dobře dopadne, ještě nepropadej trudomyslnosti. Zbytečně se tím trápíš pokud to bude dobrý a pokud ne, tak na trudomyslnosti budeš mít času spoustu ;). Tak snad nám to dopadne dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
22.6.13 20:09
@Dzucy píše:
No tak já ještě nemám dítě žádný je mi 26. Já už sem teď 13+3, jednou už sem to zažila a nechci znova. Ale jde to přežít zvlášť když už jedno dítě máš. Ale musíme být optimistické, a snad to dobře dopadne, ještě nepropadej trudomyslnosti. Zbytečně se tím trápíš pokud to bude dobrý a pokud ne, tak na trudomyslnosti budeš mít času spoustu ;). Tak snad nám to dopadne dobře :)

Jojo, asi máš pravdu, já mám taky 26..a kolik vám vyšlo riziko?(jestli už si to psala, tak se předem omlouvám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
22.6.13 20:48

@Zanet26
No tak nám zatím jen změřili šíjové projasnění někde mezi 2,9 a 3,9 ale riziko mi zatím nikdo neřekl. Uvidím tedy na té genetice v pondělí, tam doufám že už mi to řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
22.6.13 20:57
@Dzucy píše:
@Zanet26
No tak nám zatím jen změřili šíjové projasnění někde mezi 2,9 a 3,9 ale riziko mi zatím nikdo neřekl. Uvidím tedy na té genetice v pondělí, tam doufám že už mi to řeknou.

Aha, takže ty si nepodstoupila vyloženě NT screening??Tak to máš asi taky hodně ty hodnoty, že?..já mám asi aji blbý výsledky krve, jak sem psala, z těch papírů nerozumím skoro ničemu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
22.6.13 20:59

A podle toho co sem četla na netu půjdu spíš do toho neinvazivního, na plodovku se mi ale vůbec nechce :( a to si nedovedu apsolutně představit potrat ve 4tým měsíci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
22.6.13 22:30

@Zanet26 Tak já jsem rozhodnutá jít na odběr choriových klků, hlavně proto, že tím jsou schopni detekovat mnohem více vrozených vývojových vad. RAději půjdu na potrat ve čtvrtém měsíci než ve 20. týdnu. Hlavně kvůli tomu ještě nesmutni, je velká šance že to dobře dopadne ;). Já si také nedovedu představit podruhý potratit, když dítě nemám a chtěla bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí