Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky měla jste některá tuhle infekci? Mám 3 týdny před porodem. Vážné to není ani pro mě ani pro miminko, ale zajímá mě jestli i když je to vaginální bych se měla vyvarovat některým jídlům. Četla jsem, že není vhodné sladké atd, ale tahle infekce se u některých objeví ve střevech atd. Tak nevím jestli to vyvarování některých jídel se týká i vaginální infekce nebo je to spíš mířeno na ty co to mají ve střevech. Nevíte někdo? Děkuji
Mykóza? No jo, furt:-) Omezit sladké-i ovoce, bílou mouku atd. Stačí vyhledat „protikvasinková dieta“. Dopovat se jogurtama, laktobacilama, horem i dolem. Nerovnováha ve střevech má vliv na celý tělo.
@hofka no ale když je to jako vaginální tak to přece nemůže mít nic společnýho se střevama ne? ![]()
Kvasinka je velmi často rozlezlá doslova všude. V těhotenství je to hodně časté i z důvodu pro kvasinku příznivých hormonálních změn.
Souhlas s @hofka .Omezit sladké atd. Když máš oslabenou střevní mikroflóru, tak se to projeví téměř všude
.Kup si laktobacily, jsou na to vážně dobrý. Sice to nezabere hned, ale lepší než nic. Měla jsem Candidu albicans od 20.tt do porodu a byl to děs. ![]()
@verunie píše:
@hofka no ale když je to jako vaginální tak to přece nemůže mít nic společnýho se střevama ne?
Právě, že má. V těle jsou různý pochody, co ovlivňují kde co.
Aha tak moc děkuju holky, je to zajímavý já nemám jeden jedinej příznak
tak tomu trošku nerozumím a sladký taky moc nejím jako 1 denně si dám 1 nějakou tyčku, ale tak se vzdám i toho no..a ještě jednou moc děkuji ![]()
@verunie píše:
Aha tak moc děkuju holky, je to zajímavý já nemám jeden jedinej příznaktak tomu trošku nerozumím a sladký taky moc nejím jako 1 denně si dám 1 nějakou tyčku, ale tak se vzdám i toho no..a ještě jednou moc děkuji
V těhotenství dost pracujou i hormony, poševní prostředí se mění.. prostě to ošetřuj a určitě to odezní:-)