Velký UTZ ve 30.-32. týdnu

7376
20.6.13 11:37

velky ultz ve 30-32.tydnu

Ahoj maminky, prosím poraďte mi, jsem podruhé tehu a pamatuju si, že jsem ve 30. Týdnu byla na velkém ultz stejně jako ve 20.tydnu. ale teď jsem 28. Týden, na poradnu mám jít až ve 32. Týdnu a doktor nic neříkal, nikam mi nedával zadanku. Tak jak to tedy je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
20.6.13 11:39

Ja jsem byla na velkem UTZ jen ve 20.tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
20.6.13 11:40

Ahoj mě doktor dělal velký UTZ u sebe v ordinaci někdy 31 a něco. Tam nás přeměřily a zvážily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
20.6.13 11:41

Určitě 30-32 tyden by se měl dělat UZ ale jestli má dr UZ v ordinaci zak ti ho udělá tam u tohodle UZ se určuje hlavně poloha plodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.6.13 11:42

Já byla ve 13, 20, a pak 30tt..ale v tom 30tt mi to dělal normálně můj gyndař..není to žádná genetika nebo tak..je to jen UTZ kde se dívá hlavně na váhu jestli mimi dobře rose..takže žádanka není třeba

• Citovat
  • Upravit
15225
20.6.13 11:43

Já byla v 32. týdnu na UZ v nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
20.6.13 11:46

Tak to jo, já jsem v tom prvním tehu měla zadanku, šla jsem na lepší ultz než měl v ordinaci a to to tehu bylo 100%fyziologické. Tak si říkám, jestli si nemám alespoň zkusit říct nebo rovnou zavolat do nemocnice, kde jsem byla ve 20. Tydnu. Nic po mě nechtěli, žádnou zadanku, prostě jsem se sama objednala a to i na kardio ( teď bylo třeba kvůli nt)a dr jsem donesla jen výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.6.13 11:51
@MarieOVMUC píše:
Tak to jo, já jsem v tom prvním tehu měla zadanku, šla jsem na lepší ultz než měl v ordinaci a to to tehu bylo 100%fyziologické. Tak si říkám, jestli si nemám alespoň zkusit říct nebo rovnou zavolat do nemocnice, kde jsem byla ve 20. Tydnu. Nic po mě nechtěli, žádnou zadanku, prostě jsem se sama objednala a to i na kardio ( teď bylo třeba kvůli nt)a dr jsem donesla jen výsledky.

tak samo na vlastní pěst můžeš..taky jsem byla ve 13tt jinde a svému jsem to ani neřikala..pak mu jen hodila výsledky..jestli chceš nějaký spešl uz tak se klidně objednej..to ti nikdo zakázat nemuže

• Citovat
  • Upravit
7376
20.6.13 11:57

No já jsem byla v té konkrétní nemocnici ve 20. Tydnu a dr byla příjemná a utz byl kvalitní, šlo tam vidět opravdu hodně. U toho mého dr to jsou jen obrysy a smouhy :-D říkali, že je vše ok, ale stejně bych nejradši šla na lepší ultz, kdyby náhodou, tak at se to ví dost dopředu. Zkusím zavolat a uvidím. Děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.6.13 11:59

@MarieOVMUC zavolej do tý nemocnice a zeptej se nebo ke svému gyn a hned víš na čem jsi. :mavam: Ten na 20tt je náročnější UZ, třeba si tvůj dr. tak nevěří tak radši posílá do nemocky, ale ten ve 30-32tt dělá třeba už sám :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
20.6.13 12:00

V tomhle období jsem byla poslaná na ultrazvuk do porodnice. Dělali odhad váhy atd. Jestli si nejseš jistá, zavolej svému doktorovi, třeba se jen nezmínil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.6.13 12:13

@MarieOVMUC no moje doktorka utz nemá a posílá na něj do Motola - a tam se mě sami zeptali, jestli chci rovnou objednat i na ty další.. Instrukce od dr. jsem neměla, ale řekla jsem, že jo a bylo to tak správně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.6.13 12:26

U prvního jsem dostala žádanku a fakt to byl velký utz se vším všudy (2009), ale udruhého už mi dělala utz dr ve své ordinaci a udělala jen ten základ - tj. odhad váhy, množství vody, poloha plodu (2011), u třetího pak stejně (2012). Brala jsem to tak, žesi zřejmě dodělala nějakou akreditaci či něco? :nevim: Pokud má dr utz v ordinaci, očekávala bych tedy podobný postup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
20.6.13 12:56

Já jsem byla v 32.tt u svého gynekologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
20.6.13 13:02

@MarieOVMUC tak jak píše asi většina holek-tenhle uzv si obvykle dělá obvodní gynekolog sám. Není už zaměřený na vývojové vady (což chce erudovaného genetika), ale spíš na polohu plodu, množství plodové vody, polohu a stav placenty, biometrii plodu a to naprostá většina gynekologů ze svého uzv zhodnotit umí, většina jich je schopná udělat i velocimetrii, ale ta není nutná, pokud jinak obraz vypadá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí