Poloha plodu za stydkou kostí

1186
19.6.13 16:48

Poloha plodu za kosti stydkou

Ahoj byla jsem na utz ve 20tt a miminko bylo strasne nizko hlavickou za kosti stydkou, poprve nas preobjednali. Pak uz teda hlavička videt ako tak byla ale do spravy mi dr. napsala ze nezobrazuje mozocek prave kvuli polohe plodu za kosti stydkou. A poslala nas do Prahy na konziliarne vysetrenie k Apolinari. Jeste mi tam napsala ze mimi ma hydrocefalus, je mozne dat vubec takovou diagnozu kdyz nevidi mozoček? Nemel nekdo problem ze zobrazenim hlavicky? Co se pak delo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4637
19.6.13 17:33

Zkušenější lékař si poradí, vydrž. ;) U nás byl kvůli tomu problém zobrazit postranni komory mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
19.6.13 17:39

Ja vim ze je to o tom vydrzet, ale zarazilo me prave ze tam dr. napsala ten hydrocefalus… No a co clovek udela zacne skoumat a jsem z toho uplne hotova :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
19.6.13 17:48

To netuším, proč ti to celé nějak víc nevysvětlila. :/ Neni to tam třeba s otaznikem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
19.6.13 17:51

Prave ze ne… Inak moc dik za reakci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
19.6.13 17:55

Mně loni koncem května doktor oznámil výraznou asymetrii postrannich komor mozku. Ze u chlapců je to častější a většinou to u nich nic neznamená, u holek naopak. Hned druhý den jsme jeli jinam a tam tu hlavu doktor „vydloubnul“ lépe a asymetrii vyhodnotil jako v mezích normy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
19.6.13 17:58

Budu moc držet pěsti, ať je vše OK. Naše madam tam dole byla napajcovana až do porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
19.6.13 18:04

Moc dekuji, u nas to taky vyzera na holcicku akurat ani pohlavi nam moc nechce ukazat :). Hlavne ze vam vse dopadlo dobre, doufam ze dr. prehani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
19.6.13 18:37

@katy2045 Spíš je to tak, že doktorka díky špatné poloze plodu nebyla schopná dát verdikt že dítě je úplně OK. A tím že tě posílá do Prahy, tak nejde napsat na žádanku na spec. vyš. jen že to nevidí. Ale musí napsat důvod. Tak napsala hydrocephalus.Ale měla tě to vysvětlit, jako že to píše proto, že musí být důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
19.6.13 19:33

@lasička1
Hmmm tak takhle me to vubec nenapadlo. Kez by to byla pravda, ja uz snad tady v Kolíne k zadnymu lekari nepujdu mam jen same negativne skusenosti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
19.6.13 20:03

@katy2045 Pracuji ve zdravotnictví, tak vím, že někdy to nejde napsat jen jako že nevím…chci ověřit že je vše OK.
Např. když k nám do kardio poradny chodí kluci, co hrají hokej-musí mít ekg /to si platí sami /,ale kdo trénuje hodně a hraje vyšší skupinu, tak trenéři chtějí zkontrolovat srdce, komplet vyšetření. Jako pro jistotu. A to by si rodiče museli platit sami.Tak obvoďáci píší doporučení, ale nemůžou jako důvod napsat že chtějí ohledně hokeje, ale píší, že slyší šelest.
Jen u tebe je to zrovna tak, že hydrocefalus je nepříjemná diagnoza a za druhé, nikdo nic nevysvětlil.
Neměj obavy-to jen pro uklidnění, protože chápu, že myšlenky běží všude-i kdyby se hydrocefalus potvrdil, tak je to včasný záchyt, dá se lehce operovat a děti jsou naprosto normální. Problém je pozdě zachycený hydrocefalus, kdy dojde k poškození mozkových buněk,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí