Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Čauky holky,
jsem v desátém týdnu těhotenství a už týden mám afty na patře! Genciálka mi vůbec nepomáhá. Nemůžu se najíst, nic ![]()
Ta bolest v puse mě budí i v noci
Mám ještě Tee Trea olejíček, myslíte, že to můžu?
Díky za rady ![]()
@Alexiss.88 ahoj, já to měla taky a rozlezly se mi po celé puse. Mě stačila ustní voda listerine a do čtyř dnů byly uplně pryč. Nebo pak nějaký výplachy určo prodávaj, ale řekla bych, že se to stejně nijak moc neurychlý
@Alexiss.88 ahoj, také jsem na začátku těhu měla aftíky, je to nepříjemné, já používala propolis, namočila do něj vatovou tyčinku a nechala ji priloženou chvíli na aftě, takhle 3× denně, za 2-3dny se bolínko zatáhlo, tak snad to pomůže i Tobě ![]()
Taky jsem je měla a používala jsem propolis a chce to se pořádně nacpat vitamínama třeba drožďovou polívku nebo pomazánku tam je hodně vitamínu B a ovoce a zeleninu.
@Alexiss.88, zakup v lékárně citrokapky a naředěnýma vyplachuj ![]()
Já na to trpěla hrozně, koupila jsem mastičku Aloclair, sice stojí 150 malinká, ale mě pomohla-utvoří se ochranný filtr a znecitliví to, pak jsem se mohla bez bolesti najíst. Do 3 dnů zmizeli a ani památka ![]()
Já nedavno dostala v lékárně na aft gel pro malého, je mu rok, tak možná bys ho mohla i v těhoteství, to se v lékárně zeptej. Jmenuje se Neocide gel, malému to zmizelo do dvou dnů.
PS: koukla jsem na příbalový léták a píší, že je vhodný i pro těhotné a kojící ![]()
Ja osobne s nimi taky bojuji naposled jsem mela 3 na jazyku
a me pomohl Tamtum verde na vatovou tycinku jsem namocila pomazala a druhy den ani pamatky navic to znecitlivy a mas na chvili treba na jidlo klid.. za me jedine Tamtum ![]()
Četla jsem, že i česnek pomáhá
Tak jsem si udělala česnekovou pomazánku.. ![]()
Mě na afty skvěle pomáhá Herbadent
a když jsem neměla tak jsem několikrát za den vyplachovala ústní vodou
Holky me nepomáhá zatím nic a ty potvory se množí
gencianka nic, alocair nic, kloktání mořskou soli nic, listerine nic… já už nevím co mám dělat ![]()